Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2  >>
Autor: Teema: Purism ja rassism
dillinger
Kollanokk

Registreeritud: 14.07.2003
Viimane külastus: 25.04.2018
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 11:19 Reply With Quote
Purism ja rassism

Kodutute suhtumine rassismi kipub siin olevat üldiselt kas eitav või siis erapooletu.
Kuidas on aga lood sellega kui mõni inimene on purist ja taotleb, antud kontekstis siis, rahvuslikku puhtust. Eestluse ja Eesti kultuuri puutumatust võõrastest mõjudest.
Omalt poolt kutsun üles postitades oma keelekasutust jälgima ja võõrlaene inglise ja vene keelest pigem vältima.Loomulikult on valdkondi-arvutid jm taoline, kus see on vältimatu aga mingi suhetefoorum peaks küll ilma amerikanismide ja russismideta hakkama saama.
Ühtlasi ka küsimus-kui sageli tunned heameelt selle üle, et oled eestlane-milline on sinu rahvusliku uhkuse ja eneseväärikuse tase?

TJ

Mõttega seks on tõepoolest parim!

View User's Profile View All Posts By User
kontorihiir
..umbusklik...

Registreeritud: 30.08.2002
Viimane külastus: 13.06.2018
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 11:25 Reply With Quote
Kui su teema on ajendatud eilsest filmist siis...

rahvuslikku puhtust on võimatu saavutada, see on mõne rahvusradikaali idealism....kusjuures nad isegi ei tea, kui tõupuhtad nad ise on...Hitlergi olevat olnud ju ise olnud juudiverd tegelikult ...

ma isegi ei usu, et on olemas nn tõupuhast eestlast....kõik me kunagise rüütliaja skslaste järeltulijad siin enamasti
minu isa vanavanaema oli puhas sakslane, ei olevat eesti keeltki osand, sealt oli pärit ka minu saksakeelne perekonannimi...
see ei tee minust veel sakslast , ikka olen eestlane ja elan Eestimaal....

ja minu meelest on nii rassism kui purism mõlemad kaunis ohtlikud mõtteviisid

Hea, et mul olen Mina. Mina ei vea ennast kunagi alt.

Karlsson Katuselt

karmeliina
Kasutaja

Naine
Registreeritud: 25.02.2006
Viimane külastus: 29.12.2008
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 11:31 Reply With Quote
Rumalus on alati rünnanud . Ja kui juba rumalust ei peeta iluveaks ,siis ei ole ka midagi peita.
Ka valelikkus ja ebaausus, matslus ja välismaalaste kummardamine on kombes pikemat aega !!! Kahju, et eestlased on nii alla käinud ja unustanud eneseväärikuse, aususe ja rahvusliku uhkuse. Ometi oli see kunagi olemas!!!
Ei soovi kedagi solvata, kuid vaadakem silmad lahti enda ümber ....

dillinger
Kollanokk

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 11:40 Reply With Quote
Näiteks minule jääb arusaamatuks Eesti noorte huvi teha ja kuulata nö "neegripolka" stiili muusikat. Jääb arusaamatuks, miks meeldib mõnede telekanalite hanketometajatele osta sisse neegrifilme, milliste huumor, olustik ja kõik muu on algselt suunatud USA arvukale neegrikogukonnale.Eestis sellist kogukonda ei ole?! Jne jne. Neid näiteid on ju lõputult palju.

TJ

smart
Kasutaja

Registreeritud: 19.02.2004
Viimane külastus: 10.10.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 11:45 Reply With Quote
Kas ainus muusika, mis peaks siis meil käibel olema on etno ja folk?

las saada supermarketitest pealegi siis kirik
kus kogudus on kogunemas taas
et teha oma päeva ainus vaba valik
sealt valikute hulgast mis riiulitel maas

las saada kassaaparaatitest me altar
ja usutunnistuseks pangakaart
ja järjekorras seistes hardalt
ka iga viimane kord esimeseks saab

föönix80
Algaja

Registreeritud: 20.04.2006
Viimane külastus: 16.07.2006
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 11:45 Reply With Quote
ma tunneks end eestlasena rohkem ja vabamalt uhkena,kui eesti inimeste üks omadustest oleks otsida ja säilitada oma rahvuse eripära,mitte pürgida ilusa ja lillelise lääne poole,kus rohi rohelisem...
kuigi praeguse seisuga tundub et sellega tegeletaksegi..on ju öeldud et eestlane on loomult kitsi ja kibestunud võõraste võimude ori.
kas see ka kunagi nii oli..?

dilbert
Friik

Registreeritud: 08.12.2005
Viimane külastus: 27.03.2015
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 12:04 Reply With Quote
Fööniks80, meie ajalooga tutvudes näed sa isegi, et eestlased on viimase osa ajast olnud valdavalt orjastatud mõne lähedusesasuva suurriigi poolt. Sellest ehk osaliselt ka saamatus iseseisvalt hakkama saada. Meis kõigis on kellegi valitsuse all elades meeletu vabaduseiha sees ning selle kättesaamise nimel tehakse ka metsikuid pingutusi. Kuid kui see vabadus kätte saadakse, siis ei osata enam sellega midagi epale hakata, sest pole ju mingit ajaloolist kogemust ses vallas. Läbi aegade ongi olnud ainult soov saada vabaks.
Seega ei saa peale vabaduse kättesaamist olla juttu ka mingist eestluse säilitamisest, see tuleb tagasi jälle siis, kui hakkame euroliidust välja tahtma.

you and me baby ain't nothin' but mammals

vantark
algaja

Registreeritud: 02.04.2003
Viimane külastus: 4.01.2008
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 12:11 Reply With Quote
Esiteks tekib küsimus, mis purism saab tänapäeva maailmas üldse olla ja seda enam, mis purism eestis? Mis asi on puhas eestlane? Kas see kelle vanavanematele on saksa mõisnik ära väänanud või siis vene bojaar? Isegi Hitler üritas aretada rassi, mitte mingisugust rahvust, millest nagunii välja ei tule. Kas õige eestlane ei tohiks abielluda välismaalasega, ma arvan et maailma rassid ja rahvused on nii segunenud. Mille järgi eristada saab, on oma keel, aga ka see aina amerikaniseerub, nii et mis purismist saab juttu olla. Ma ei saa aru sellest, miks inimesi hinnatakse nende rahvuse või siis nahavärvi järgi, liiga pealiskaudne ja matslik käitumine minu jaoks.

I saw a birdie in the sky, it made a poopoo in my eye, Im not mad and I dont cry, Im just glad that cows can´t fly

dillinger
Kollanokk

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 12:13 Reply With Quote
Miks ainult folk ja etno? Valgete inimeste muusika, peaks olema meile igati arusaadav ja sobiv.
Neegrimusa on rohkem folk ja etno.

TJ

Lani
Kasutaja

Registreeritud: 06.04.2006
Viimane külastus: 8.05.2006
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 12:27 Reply With Quote
Teise äärmusesse ei maksa samuti laskuda. Igal asjal oma aeg ja koht, kui nii on hetkel, ju siis on seda tarvis, küll ta mööda läheb.

Kõik uus on huvitav. Ja ega silmad kinni kotis elamine ei tee kedagi rohkem eestlaseks (see oli siis selle kohta, et mida süüa ja kuulata tohib).

Keel areneb ju, ega meil ole surnud sõnad, et nad enam uueneda ei või.

Solkida muidugi ei tohi, reegleid liiga vabaks ka lasta mitte, mingid piirid on vajalikud, millest üle astuda ei võiks.

vantark
algaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 12:30 Reply With Quote
Pean nentima, et kas ma olen loll või lihtsalt saabas aga eelkõneleja postitustest ma pole aru saanud, ega saa kah vist.

I saw a birdie in the sky, it made a poopoo in my eye, Im not mad and I dont cry, Im just glad that cows can´t fly

föönix80
Algaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 12:38 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: dilbert
Fööniks80, meie ajalooga tutvudes näed sa isegi, et eetslased on viimase osa ajast olnud valdavalt orjastatud mõne lähedusesasuva suurriigi poolt. Sellest ehk osaliselt ka saamatus iseseisvalt hakkama saada. Meis kõigis on kellegi valitsuse all elades meeletu vabaduseiha sees ning selle kättesaamise nimel tehakse ka metsikuid pingutusi. Kuid kui see vabadus kätte saadakse, siis ei osata enam sellega midagi epale hakata, sest pole ju mingit ajaloolist kogemust ses vallas. Läbi aegade ongi olnud ainult soov saada vabaks.
Seega ei saa peale vabaduse kättesaamist olla juttu ka mingist eestluse säilitamisest, see tuleb tagasi jälle siis, kui hakkame euroliidust välja tahtma.

nojah,aga kas siis eestlane ongi selline nokk kinni,saba lahti vabaduse poole pürgija.meie rahvuslik eksistents on sellisel juhul ju hukule määratud ja polegi mõtet mingit eestluse teemat ajada.
PARANDAN:mitte et selle üle arutleda ei võiks.

ipsu
kodune

Naine
Registreeritud: 17.11.2002
Viimane külastus: 18.11.2009
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 12:48 Reply With Quote
Mis rahvuspuhtusesse puutub: eesti on nii väike et mingil momendil oleme kõk omavahel sugulased ja kuidas see tervisele ja mõstusele mõjub võite arvata.......vaadake soomlasi.

Ära kaeva teisele auku.......

föönix80
Algaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 12:56 Reply With Quote
krt..rahvuslik eksistents hukule määratud
see ei kukkund päris nii välja kui mõtlesin..
mis ma mõtlesin on see,et kui ole oskust vabadusega midagi peale hakata,siis sõna eestlane tähendabki ainult rahvust,riiki kelle kodanikud oleme.sest ma ei leia et selline peataolek peaks olema põhitala rahvuslikule iseloomule või omapärale

Alfaromeo
Üks neist, kes täidab ristsõnaruute sulepeaga

Registreeritud: 16.09.2004
Viimane külastus: 13.11.2011
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:04 Reply With Quote
Teglikult on jama et meid(eestlasi) on nii vähe ja maapind millel liigume nii väike. Mis aga puutub eestlaste puhtatõulisusesse ja selle eest seismisele, siis ega seda kaua ei jätku ja lõppude lõpuks oleme ikkagi küllaltki iidne rahvas ja ex meie ajaloo vältel ole ikka seda eestlaste verd segatud küll ja küll, ning ega seda segamist tuleb aina enam. Tegelikult see segamine toimub ju üha enam igalpool maailmas. Mida rohkem vabamaks kõik piirid tehakse seda rohkem seda segamist toimub. See on ju preaguses globaliseerumise protsessis paratamatu ja sellevastu võidelda, no ma ei tea kas ikka on mõtet???

Solo il meglio soddisfa.

föönix80
Algaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:10 Reply With Quote
laulfraas "eestlane olle on uhke ja hää,vabalt vaarisa moodi" on üleskutse vabaks pürgimisele.vabadusele,millega me midagi peale ei oska hakata.miks seda laulu kuuldes peaks igal õigel eestlasel rinnus pakatama hakkama,kui lõpptulemusena ikkagi hakkama ei saada?just selle vabadusega,mida nii ihkame.
dillinger
Kollanokk

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:13 Reply With Quote
Mida muidu arvate? Kas me saame oma lastelastega(pean enda põlvkonda silmas, Anne sorry!) veel Eesti keeles rääkida?

TJ

vantark
algaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:15 Reply With Quote
Lastelastega kindlasti, nii kiiresti ei hääbu ükski kultuur ega keel

delilah
läbisõidul

Registreeritud: 26.05.2005
Viimane külastus: 12.08.2011
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:28 Reply With Quote
Misasi on rahvuslik puhtus, palun selgitada.

ipsu
kodune

Naine
Registreeritud: 17.11.2002
Viimane külastus: 18.11.2009
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:32 Reply With Quote
Kui juba siia maani eesti keel suutis püsida, siis püsib ta veel sama kaua.....umbrohi ei hävine.

Ära kaeva teisele auku.......

dillinger
Kollanokk

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:33 Reply With Quote
No see on näiteks see asi, etkui mu laps käib koolis siis ei istuks ta taga neegripoiss, ees moslemirätiga tüdruk ja kõrval ei ajaks kaks vene last omavahel vene keeles juttu. Umbes selline asi on rahvuslik puhtus. Mina isiklikult ei saa siiani artu, milleks ja kellele on Eestis endiselt vaja vene õppekeelega koole. Põlvond on läbi 15 aastat oleme iseseisvad olnud.IOga Eesti vabariigis sündiv ja kooli minev laps peaks oskama Eesti keelt. Ok Narvas ma saan veel aru aga ka Pärnus on näiteks 2 vene õppekeelega kooli. Miks?

TJ

vantark
algaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:36 Reply With Quote
Ma arvan, et täitsa vabalt võiks olla vene keelsed koolid, aga mitte riigi raha eest, vaid erakoolid, kui keegi tahab siis miks mitte õppida mõnes muus keeles ja iga võõrkeel arendab inimest ja avardab silmaringi.

earthland
earthland

Registreeritud: 16.01.2006
Viimane külastus: 8.03.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:41 Reply With Quote
dillinger, tänud sulle ühe väärt teema eest . Mina tunnen uhkust, et olen eestlane. Samas aga, kui ma oleksin neegrina sündinud, tunneksin ma ka selle üle uhkust (ja sina tunneks ka, ja tema ka, me kõik tunneksime). seda rahvust lihtsalt ei saa vihata, milles oled sündinud.
iga inimene peaks enda riigi jaoks midagi tegema ja selleks võiks vabalt olla kasvõi slängist loobumine. tean ühte ameerika õpetajat, kes eestis tundi andis. rääkis terve tunni paismaisist (''ükskõik, kui korralikult sa ka popcorni ei tee, jäävad mõned terad ikka sisse'' ). ja siis oli pärast jõledalt solvunud, et inimesed tema tunni mõttetuks tunnistasid ja keeldusid võõrast kultuuri õppimast...

dillinger
Kollanokk

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 13:44 Reply With Quote
Vantark iga täiesti nõus. riikliku haridussüsteemiga ei tohiks neil oolidel mingid rahalist seost olla.Sest kes tahab eestis elada see võiks austusest ka eesti keele ära õppida!

TJ

Imre
:

Registreeritud: 30.12.2004
Viimane külastus: 19.07.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 14:14 Reply With Quote
Kui kahvanägu tahab "neegripolkat" kuulata, siis on tal see õigus ja täiesti tema enda asi, mida ta kuulab.
Mul ei ole küll mingit probleemi neegriga ühes lauas istuda.
Või kui mu laps peaks koolis istuma neegri ja muslimi vahel.
Pigem vihastavad välja need nö tiblad, kes elavad aastakümneid kuskil riigis(eesti näiteks) ja ei oska isegi riigikeelt.
Seda müsteeriumi keeldub minu mõistus vastu võtmast.

Minu ebaselge jutt on tingitud alkoholist või selle tugevatest jääknähtudest,mille tõttu ei saa mind milleski süüdistada.

<<  1    2  >>

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0165641 sekundit