Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2  >>
Autor: Teema: Purism ja rassism
dillinger
Kollanokk

Registreeritud: 14.07.2003
Viimane külastus: 25.04.2018
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 14:30 Reply With Quote
Nad ei istu isegi mitte ainult Eestiriigis vaid ka näiteks Tallinna linnavolikogus ,mõni on lausa linnapea ja no koolidirektoreid on selliseid kümneid.
Ma ei saa sellest aru!!!

TJ

Mõttega seks on tõepoolest parim!

View User's Profile View All Posts By User
Imre
:

Registreeritud: 30.12.2004
Viimane külastus: 19.07.2022
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 14:57 Reply With Quote
Selliste "Jeestlaste" üle ma uhke ei ole, ega pea neid mingilgi määral Eestlasteks.
Kas tõesti peaks keelekontrolli tegema Belõi taolistele tegelastele. Kurat, kui sa ikka keelt ei oska, siis mida sa passid volikogus. Hõivad ehk koha ära inimeselt, kes keelt oskab ja suudab ka tööd teha.

Minu ebaselge jutt on tingitud alkoholist või selle tugevatest jääknähtudest,mille tõttu ei saa mind milleski süüdistada.

Andrew
Siin ja praegu

Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 15:22 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: dillinger
Näiteks minule jääb arusaamatuks Eesti noorte huvi teha ja kuulata nö "neegripolka" stiili muusikat. Jääb arusaamatuks, miks meeldib mõnede telekanalite hanketometajatele osta sisse neegrifilme, milliste huumor, olustik ja kõik muu on algselt suunatud USA arvukale neegrikogukonnale.Eestis sellist kogukonda ei ole?! Jne jne. Neid näiteid on ju lõputult palju.

TJ

Globaalne raha ruulib ja kui keegi Bollywoodi filmidele peale ei maksa, siis me neid ka ei näe. Pipilota ühes teemas just väitis, et ameerika jätab oma neegripoliitikast mulje välisilmale, kuid tegelikkuses on nii, nagu ikka. Ehk savi kõik.
Mul on arvamus, et eestlased peaks kindlasti valdama vene keelt. Oleme ajalooliselt nendega seotud ning neid paremini tundes oskaksime venelasi ka paremini mõjutada. Mis vene koole puudutab, siis Eesti riigis ei ole kahte riigikeelt ja riik ei peaks venekeelseid koole toetama. Olgu siis nendeks erakoolid. Mis on kindel- Eesti venelased lähevad pigem Islandile, kui Venemaale tagasi. Olin just seal ja masendav mulje jäi. Kui varem oli illustreeritud nostalgia alles, siis nüüd pühiti see nagu peoga. Eestis oli 15 aastat tagasi asi küll teine, kuid ikkagi NO. Kohalikel oli kahe riigi piirist selline ettekujutus, et ühel pool on Jaanilinn, teisel pool Narva ja keskel voolab jõgi, mille kohal lendavad piki jõge NATO hävitajad. Normaalne. Me ei viitsinud neid ümber veenda, ilus lugu.
Ah soo- mis puudutab Eesti rahva puhtust, siis meie vanaemasid vägistasid samad mõisnikud. Nii öeldaksegi vahel, et "sul on mõisnikumõtted peas".

Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

dillinger
Kollanokk

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 15:25 Reply With Quote
Ma arvan et tänu mõisnike esimese öö õigusele meie genotüüp ongi selline kenake nagu ta tegelikult on. Ja mis vägistamine ma arvan , et naised olid ise ka sellega üldjuhul ilusti nõus kui mõisahärra saksa moodi keppis.

TJ

Andrew
Siin ja praegu

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 15:33 Reply With Quote
Jutt jumala õige. Sealt on pärit ka Eesti kenad naised. Minge vaadake muuseumis meie esiemade ja -isade pilte. 150 aastat tagasi olid sellised lõustad, et lausa ime, kuidas mõisnik neid tahtis. Ühel pildil oli kari külamehi. Külavanemal oli veidi inimlikum pilk ees, ülejäänud kõlbaksid laste hirmutamiseks.

Remarque

anne51
Mul on kahju ...

Registreeritud: 16.01.2006
Viimane külastus: 14.06.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 15:48 Reply With Quote
Minu arvates on rassism ja purism äärmused ja äärmused mulle ei meeldi.
Arvan, et on päris tore, et maailm väiksemaks on muutunud, aga totaalne globaliseerumine on jällegi äärmus.
Mulle meeldiks, kui säiliksid kõik rahvusriigid ja -keeled. Kirju maailm oleks tore. Ingliskeelt rääkivad lapselapselapsed? Noh, see kõlbab õudusfilmi sü˛eeks.

Inimese elu on lõpetamata jääv kool.
G.Keller

JoanMadou
pixie

Registreeritud: 22.11.2004
Viimane külastus: 10.10.2007
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 18:39 Reply With Quote
Kuidas suhtun purismi? Ei saa sellest aru. Milleks ajada taga rahvuslikku puhtust kui sellist? Jutt keerleb väga palju selle ümber et Eesti keelt on vaja hoida, kultuuri vaja hoida, rahvust vaja hoida... immigrante seostatakse 'õudusega' et 100 aasta pärast pole enam sinisilmseid eestlasi vaid on ainult pruunid silmad ja tõmmu nahk.

Kas keegi seletaks, milleks seda alalhoidlikkust kui sellist vaja on? Mis head see toob?

Minu meelest on elus tähtsamaid asju - kõige laiemas laastus võttes on tähtis see et inimesed oleks õnnelikud. Selleks et inimesed saaksid õnnelikud olla on vaja et teatud eeldused oleks täidetud. Selleks on vaja mõningast majanduslikku rahulolu (nälja vältimine), rahu (vastand sõjale), kriminaalsusel piiri peal hoidmist ja nii edasi. Samuti on vaja et inimesed saaks omavahel edukalt suhelda, et oleks olemas sotsiaalsed normid mis kergendavad ühiskonna funktsioneerimist.

Kindlustunnet ning majanduslikku rahulolu on viimastel, ütleme et kahel, aastasajal pakkunud rahvusriik. Inimeste omavahelist edukat suhtlemist pakub ühine kultuur. Kuid kultuuril põhinev rahvusriik on toonud ka kohutavaid sõdu ja kannatust. Rahvusriigi rõhk kultuuride eripäradele aitab küll omavahelist ühtsust arendada, kuid väljaspoolt tulijate mõistmist see raskendab.

Kui me oletame et modernne maailm suudab pakkuda kaitset ning majanduslikku rahulolu läbi muude struktuuride kui rahvusriik siis ei näe ma rahvusriigi kadumises ohtu. Kui kultuurid muunduvad ning üksteiselt elemente üle võtavad, siis ei pruugi see olla halb. Vastupidi võib see omavahelist suhtlemist lihtsamaks teha. Me soovime säilitada kultuuri funktsiooni (edukas suhtlemine), mitte kultuuri kui staatilist, "iseenesest" head nähtust.

Kultuur muutub alati, võtab alati teistest kultuuridest midagi üle, tekivad uued sõnad ja moed. Kas me oleme selle pärast üüratult õnnetumad kui 500 aastat tagasi, siis kui me veel 'saksastunud' ei olnud? Ma arvan et ei ole. Aga miks me peaks siis olema üüratult õnnetud 100 aasta pärast, siis kui meie verre on segunenud tume värvus ning meie kultuur on radikaalselt muutunud? Liiga kiire muutus võib kaasa tuua probleeme - kultuur peab püsima täpselt nii staatiline et vanemad generatsioonid saavad noortega edukalt suheldud. Kuid muutus kui selline ei ole halb nähtus.

Eesmärgiks on ju hea elu, mitte iga hinna eest rahvuse (ja veel vähem värvi) säilitamine. Seepärast peaks ka keskustelu keerlema pigem selle ümber kuidas ka tuleviku põlvedele kindlustada hüvesid mida oleme harjunud nautima. See on aga teine teema kui see, kuidas iga hinna eest kinni hoida meie praegusest keelest, kultuurist ja nahavärvist.

Let's go save the world guys!

Lola69
Võrrandi muutuja

Registreeritud: 09.11.2002
Viimane külastus: 10.06.2021
Otsib: kirjasõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 18:50 Reply With Quote
Igas mõttes üleilmaline segunemine ei ole küll see, mida kahel käel just tervitama peaks. Ei anna see ka püüeldes head elu ja hüvesid järeltulevatele põlvedele. Sest pole lõpeks ka neid põlvigi.

Kui võtta kultuur ja keel, siis mõõdukas muutumine on jah tervitatav nähtus. Õieti polegi see nähtus, vaid lihstalt asjade loomulik käik. Aga lihtsalt uuenduste sildi all sõna otseses mõttes solkimine on rumal. Kehtib ka siin: pole minevikku, ei ole ka tulevikku ...

PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!

Leekides hukkus ka liblikas. Hoia pikivahet!

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
anne51
Mul on kahju ...

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 18:56 Reply With Quote
Muutusi ei saa vältida, ilmselt keegi ei ootagi muutusteta aega.
Püüan just kujutleda maailma, kus on kaks valitsevat keelt - inglise ja hiina ning kaks valitsevat rassi - mulatid ja kollane rass. Valged oleksid tuntavas vähemuses. Igav!

G.Keller

JoanMadou
pixie

Registreeritud: 22.11.2004
Viimane külastus: 10.10.2007
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 19:58 Reply With Quote
Selgituseks, ma ei usu et kultuurid täielikult kaovad või sulanduvad, vähemalt mitte selle tuleviku jooksul mida ma suudan ette kujutada.

Ma rääkisin muutustest, ja sellest et muutus ei pruugi olla halb. Ja sellest et staatiline kultuur pole iseenesest väärtuslik, vaid tema funktsioonid on väärtuslikud.

Maailm on, isegi tehnoloogia arenedes, liiga suur et kõik üheks kultuuriks kokku sulaks. Inimgruppidel tekib loomulikult oma koode, arusaamasid, harjumusi jne. Isegi igal perel ja kooliklassil on oma naljad, tabud, asjad mida tohib öelda ja naljad mida lihtsalt ei tehta. Mis siis veel tervest maailmast rääkida.

Ühesõnaga, ma ei samasta rahvusriigi kadumist rahvuste kadumisega. Küll aga rahvuste muutumisega.

P.S Lola, äkki seletaksid lahti mis sa "solkimise" all mõtlesid?

Let's go save the world guys!

li-li
pensil;)

Naine
Registreeritud: 02.08.2002
Viimane külastus: 20.04.2018
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 20:44 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: dillinger
Vantark iga täiesti nõus. riikliku haridussüsteemiga ei tohiks neil oolidel mingid rahalist seost olla.Sest kes tahab eestis elada see võiks austusest ka eesti keele ära õppida!

TJ

absoluutselt nõus

armastuse maagiline arv
on üksteist
veel pole hilja
hakata armastama
/Ott Arder/

Lola69
Võrrandi muutuja

Registreeritud: 09.11.2002
Viimane külastus: 10.06.2021
Otsib: kirjasõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.04.2006 kell 20:56 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: JoanMadou
P.S Lola, äkki seletaksid lahti mis sa "solkimise" all mõtlesid?
Kasvõi seda keelde arutute võõrkeelsete sõnade-väljendite ülevõtmist. Keelgi muutub, aga see kuidas teda hetkel "modifitseeritakse", just inetul kombel mugandatakse, see ei ole küll kellegi asi.
On valdkondi ja vajadusi, kus tõesti termineid kohe ei ole ning nende kujundamine võtab aega.
Jne ..

PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!

Leekides hukkus ka liblikas. Hoia pikivahet!

Killagal
Kuskil mujal

Registreeritud: 21.11.2003
Viimane külastus: 19.12.2011
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 26.04.2006 kell 00:10 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Imre
Kui kahvanägu tahab "neegripolkat" kuulata, siis on tal see õigus ja täiesti tema enda asi, mida ta kuulab.
Mul ei ole küll mingit probleemi neegriga ühes lauas istuda.
Või kui mu laps peaks koolis istuma neegri ja muslimi vahel.
Pigem vihastavad välja need nö tiblad, kes elavad aastakümneid kuskil riigis(eesti näiteks) ja ei oska isegi riigikeelt.
Seda müsteeriumi keeldub minu mõistus vastu võtmast.

See on ka see, mis minugi hinge aegajalt täis teeb. Tädike tuleb õite ülbelt, küsib vene keeles kella. Kui ma talle siis ütlen, et ma aru ei saa (missest, et saan, sest ma PIDIN koolis kümme aastat seda jama õppima), siis küsitakse selges eesti keeles uuesti kella. Või need tädikesed, kes poes algul vene keeles pläravad... ja kui neile eesti keeles vastata, siis avastavad eesti keele ka. Või teevad kätega selgeks, mis neil vaja.
Mis neetud jonni nad siin võõral maal ajavad? Unistavad sellest, et vene keelest saaks teine riigikeel? Küll see ka juhtub. Aga mitte veel...
Mina ei räägi sellistega põhimõtteliselt vene keeles. Vähemalt mitte seni, kuni selle maalapi nimi veel eesti on.
Kõige rohkem kahju on neist, kes ei oska ei üht, ei teist keelt korralikult. Mul oli üks selline töökaaslane...

Muidu end rassistiks ei pea
Mis neegripolkasse puutub, siis minuarvates on see natuke rohkem hingega tehtud, kui see eesti sült, mis elmarist tuleb. Millegipärast on seda parem kuulata.

dillinger
Kollanokk

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 26.04.2006 kell 07:43 Reply With Quote
Ma leian , et eesti noorte iidoliks võiks olla valgenahalised heterosexuaalsed kõrgharidusega staarid. Mitte kuritegeliku taustaga getodest pärit narkoärikad. Mingi alla 16 keelatud võiks nende videod olla ja näiteks ETVs ei peaks neid ka hommikul mingil juhul näitama.Ausalt öeldes oleks isegi uuno Turhapuro mulle isiklikult vastuvõetavam kui mingi hambabreketitega nõgi!

TJ

delilah
läbisõidul

Registreeritud: 26.05.2005
Viimane külastus: 12.08.2011
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 26.04.2006 kell 08:51 Reply With Quote
Nii. Olen kodus tagasi ja on mahti teie mõtteavaldusi lugeda.
Õnneks on vantark minu eest kõik ilusti ära öelnud

Muide - ma ei tea, mis rahvusest ma meie armsa vabariigi rahvastikuregistris olen, sest mulle keelduti andmast rahvuseks "eestlane".
Khm. Mis uhkusest siin veel rääkida.

anne51
Mul on kahju ...

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 26.04.2006 kell 08:53 Reply With Quote
Ei mina usu, et Gool D iidoliks on mustanahalised räpparid. Räpp ei meeldi mulle, aga ometi peab tunnistama, et noormees ajab räppides päris hästi "eesti asja". Ju see stiil on tema jaoks sobiv millegipärast. Mina olen ikka ja jälle mitmekesisuse poolt.
Ma olen sageli uhke Eesti üle. Enamasti siis, kui kuulen mõnda head uudist, mõtlen: küll me oleme ikka tublid, et tollest sotsialismipasast välja roomasime. Ainult 15 aastat on möödunud ja peapööritus vabadusest pole veel üle läinud. Tahan uskuda, et noored taipavad mõne aja pärast, et kirjut maailma tasub uurida ja tunda, aga et oma riik annab turvatunde ja identiteedi.

G.Keller

Sonic22
Algaja

Registreeritud: 24.04.2005
Viimane külastus: 9.08.2007
Otsib: sõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 18.05.2006 kell 16:29 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Andrew
Jutt jumala õige. Sealt on pärit ka Eesti kenad naised. Minge vaadake muuseumis meie esiemade ja -isade pilte. 150 aastat tagasi olid sellised lõustad, et lausa ime, kuidas mõisnik neid tahtis. Ühel pildil oli kari külamehi. Külavanemal oli veidi inimlikum pilk ees, ülejäänud kõlbaksid laste hirmutamiseks.

Ja mida sina siis lootsid näha? Mannekeene ja modelle, Hollywoodist pärit näitlejaid ja muid ilusaid inimesi? Mine ja rüga 75% ööpäevast põllu peal, viska laudast sitta, talita loomi, orja sakse, saa neilt peksa iga pisema vea pärast, ja näe ikka välja otsekui Playboy ajakirja kaanepilt, ja ma põlvitan su ees kui Jumala ees.
Ise olen puhastverd Eestlane, niikaugele kui sugupuu andis uurida, ja olen selle üle uhke.

Tulevikust rääkides, loodan siiralt, et Eesti lapsed ei peaks istuma koolipingis muslemite, neegrite, hiinakate ja nii edasi kujudega. Ja ka vene keele peaks Eesti koolidest kaotama.
Venelastest ma parem üldse ei räägi.....Need ei viitsi isegi paari elementaarset viisakussõna ära õppida. Ja siis jääb neil veel õigust ülegi.

Igaühes meist on varjul üks pisike kuradike*Sonic*

Sybill
uitaja

Registreeritud: 23.11.2005
Viimane külastus: 1.02.2016
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2006 kell 00:54 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Sonic22
Ise olen puhastverd Eestlane, niikaugele kui sugupuu andis uurida, ja olen selle üle uhke.

Ma pean Sind kurvastama aga sugupuu nüüd tõupuhtust küll ei näita. Võtame või näiteks need tited, kes esimesel ööl eostatud said - nad ei kandnud teps mitte von-i vaid ikka matsi nime.

Sonic22
Algaja

Registreeritud: 24.04.2005
Viimane külastus: 9.08.2007
Otsib: sõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2006 kell 08:57 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Sybill
Tsitaat:

Ma pean Sind kurvastama aga sugupuu nüüd tõupuhtust küll ei näita. Võtame või näiteks need tited, kes esimesel ööl eostatud said - nad ei kandnud teps mitte von-i vaid ikka matsi nime.

Nojah, niipidi polegi ma sellele mõelnud. Suutsid mu "mina" maailma segi lüüa. Aga minu mõte jääb ikka samaks - Eestlane pole välimuselt koopaelaniku sarnane. Eestlane on tegelikult ilus rahvas, kahju neist, kes seda lihtsalt ei suuda näha.
Ja see, et meie esivanemad muuseumide seintel asetsevatel piltidel koledad on, siis ehk olete tähele pannud, ete namus inimestest neil piltidel on vanad taluinimesed: mis ilu te neilt ikka ootate peale kõige selle talumist, millest eespool kirjutasin? Aeg ning raske füüsiline töö teevad oma ttöö. Ja polnud tol ajal make-up`e ja mis iganes jullasid veel.

Igaühes meist on varjul üks pisike kuradike*Sonic*

Andrew
Siin ja praegu

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2006 kell 10:05 Reply With Quote
Olen pigem rassist. Mille üle siis veel uhkust tunda, kui mitte oma rahva hea käekägu üle. Ja mille üle siis kurvastada, kui et meie rahval halvasti läheb? Kui raha ei juhiks nii põhjalikult kogu elu, siis vahetaks palju inimesi materiaalsed aated välja rahvuslike vastu.

Remarque

Marla
Friik

Naine
Registreeritud: 04.11.2002
Viimane külastus: 23.06.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2006 kell 12:41 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: anne51
Minu arvates on rassism ja purism äärmused ja äärmused mulle ei meeldi...//

Olen samasugusel arvamusel ! Teatud piirideni on kõik okei, kuid mittemingisuguseid äärmuseid ma ei tunnista. Tähendab, ega liigne fanaatilisus pole ju närvidele ka kasulik.
Samas, nõustun mõne eeskõnelejaga, et igal Eestimaal elaval inimesel olgu ikka eesti keel vähemasti suhtlustasandil korrektselt selge ! Aga mustanahaliste vastu pole mul absoluutselt midagi. Ja tegelikult on kõige tähtsam ikkagi see, et meie kultuur, keel, tavad jms säiliks.
Kurb tõesti, et suund selle poole, et kodumaa läänestub ja inglise keel kõike üle võtmas.

Vagavesi
Algaja

Registreeritud: 17.04.2006
Viimane külastus: 24.08.2009
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2006 kell 14:58 Reply With Quote
Tsitaat:

Ja mida sina siis lootsid näha? Mannekeene ja modelle, Hollywoodist pärit näitlejaid ja muid ilusaid inimesi? Mine ja rüga 75% ööpäevast põllu peal, viska laudast sitta, talita loomi, orja sakse, saa neilt peksa iga pisema vea pärast, ja näe ikka välja otsekui Playboy ajakirja kaanepilt, ja ma põlvitan su ees kui Jumala ees.

Sonic22, jagan täiesti Su arvamust, see oli hea tähelepanek

Pipilota
unetud ood tais armastust

Registreeritud: 21.10.2004
Viimane külastus: 17.09.2016
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2006 kell 18:47 Reply With Quote
koikidele purismi ja eestluse all kannatavtele soovitan lugeda sellist kaunist valiseesti yllitist nagu www.vabaeestisona.com

manustada kord nadalas ja erilise hoolega "juhtkirjade" sektsiooni. kuu aja parast on teie symptomid kadunud!

"on võimatu olla masenduses kui sul on õhupall "
winnie puhh

secrets
Algaja

Registreeritud: 18.05.2006
Viimane külastus: 21.05.2006
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2006 kell 19:07 Reply With Quote
Te suhtute teiste rahvuste Eestis viibimisse julmalt. Enamus neist (v.a venelased) ei ole siia tulnud vabatahtlikult. Tegelikult on Eesti riik hakanud tasapisis muhameedlasi sisse tooma tööjõupuuduse ettekäändel. Enamusjuhtudel pole neegrid ja teised siin omal vabal tahtel. Pooldan küll rahvuslikku puhtust, kuid ajagem kõike ikka õigete vahenditega.

Kui pole aega teha asju õigesti, peab olema aega teha asju uuesti.

Oleskleja
Laiskur

Registreeritud: 05.02.2003
Viimane külastus: 15.12.2019
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.05.2006 kell 00:22 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: secrets
Enamusjuhtudel pole neegrid ja teised siin omal vabal tahtel.

Kulla secrets, kust saab osta omale neegrit, ehk oskad mõnda maaletoojat soovitada.

Pole ei rassist ega selle teise äärmuse esindaja. Purism ise rikkub ja solgib keelt rohkem, kui loomulikul teel kenasti keelde sulandunud võõrsõnad. Igasugune vägistamine on haiglane. Loomulikult on tobe ja naeruväärne ingliskeelseid lausekatkeid kasutada, põhjendusega, et eesti keeles vastav väljend puudub. Lihtsalt eestikeelne sõnavara piiratud ja väheste kurdudega ajukene püüab kuskilt meeldejäänud võõrkeelseid sõnu kasutada selleks, et endast arukamat muljet jätta.

Isegi postitada ei viitsi.

<<  1    2  >>

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0188870 sekundit