Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2    3    4  >>
Autor: Teema: Töökasvatus.
skingirl
Armuline Proua

Naine
Registreeritud: 13.09.2003
Viimane külastus: 28.07.2023
Otsib: meelelahutust
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 15:13 Reply With Quote
nii armas, muhhin on meil lapsorjapidaja ju siis on hea palk

https://www.youtube.com/watch?v=EC7RAXfWRXM&index=108&list=PL989D1CE89B10455F

View User's Profile View All Posts By User
muhhin
Kuuvarjutus

Registreeritud: 10.12.2002
Viimane külastus: 17.06.2020
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 15:17 Reply With Quote
Kui meeldima hakkab, siis lähen Papsaare uude lasteaeda kasvatajaks

skingirl
Armuline Proua

Naine
Registreeritud: 13.09.2003
Viimane külastus: 28.07.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 15:21 Reply With Quote
mis see on mingi vihje vää?
ma ei hakka sigima muhh, isegi mitte raha eest
aga ma olen kohutavalt hea tädi link

https://www.youtube.com/watch?v=EC7RAXfWRXM&index=108&list=PL989D1CE89B10455F

fraibert
Kasutaja

Registreeritud: 13.04.2006
Viimane külastus: 30.10.2015
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 15:29 Reply With Quote
kle skin, me arutame siin laste tööd ja tasustamist, mitte sinu odavat populaarsust laste seas, eksole...
anne51
Mul on kahju ...

Registreeritud: 16.01.2006
Viimane külastus: 14.06.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 15:37 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: kontorihiir
töökaaslase 14 aastast tütart ei võetud leivakasse saiu liinilt kasti laduma, pidi raske olema!!! ja lisaks veel jamamine tervisekaitsega...asutused ei viici suure hulga paberitega lihtsalt jamada ja ongi lapsed tööst ilma, kuigi töökäsi tarvis ja kuulutused kogu aeg lehes....pealegi ametlikult ju alalealine üle 4 tunni tohigi tööd teha.
Sellest ma teemat alustasingi, et kui nüüd veel juurde takistusi luuakse, siis on ilmvõimatu last tööle saada.

Inimese elu on lõpetamata jääv kool.
G.Keller

fraibert
Kasutaja

Registreeritud: 13.04.2006
Viimane külastus: 30.10.2015
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 15:48 Reply With Quote
lühidalt, asi on tööandajale puhtalt missiooni küsimus ja projekt populaarsuse tõstmiseks. kulutused, otsesed ja kaudsed on liiga suured ja peavalu- muret rohkem, kui asi väärt.
seega toimivad ainult avaliku sektori poolt doteeritavad igast õpilasmalevad ja asjad,või siis mustalt tööle, eriprojektide raames

Sybill
uitaja

Registreeritud: 23.11.2005
Viimane külastus: 1.02.2016
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 16:35 Reply With Quote
Leidub ikka küll ka tööandjaid, kes palkavad noori tööle. Need töökogemused, mis minu laps on viimase viie aasta jooksul suviti saanud, on olnud tema jaoks väga õpetlikud a la kui korralikult ei õpi, siis võidki eluks ajaks tüübeldajaks jääda.
Ise on vaja olla tubli ja hakkaja, küll siis on ka sobivat tööd võimalik leida. Hoopis iseasi on, kas see noor just igat tööd teha tahab ja kas ta pakutava tasuga nõus on.

ariita
Friik

Registreeritud: 20.04.2006
Viimane külastus: 5.03.2017
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 17:11 Reply With Quote
Ise kasvatasin 9 aastasena küülikuid, liha ja nahkade raha eest sain jalgratta osta, ikka maksti ka mõnede teiste tööde puhul: kapsataimede istutamine, kartuli vagudest ohakate ja suurema umbrohu kitkumine, enne öeldi: nii palju saad selle töö hulga eest ja kauplemist rohkem polnud. Oma lastega oli ja nüüd lastelastega käib ka mõnede tööde puhul tükitöö kokkulepe: nt. kartulite mahapanekul oli 10.- kr. vagu( hullult pikad vaod) 6 vagu = 60.- kr. taskuraha"oma raha". Rohimine ja talvepuude kuuri vedu kuuluvad ka tasustamisele
rosita
Vaga vesi, sügav põhi...

Registreeritud: 12.10.2005
Viimane külastus: 28.05.2015
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 18:54 Reply With Quote
Oma lapsepõlvest mäletan, et sai töötama hakatud koolivaheaegadel päris varakult.
Tegelikult teeb mulle hoopis rohkem muret see, et mu oma ema püüab oma lapselapsi endale appi saada, pakkudes neile raha ühe või teise töö tegemise eest.Minu arust on see täiesti vale ja ma olen palunud tal seda minu lastele mitte pakkuda.Vanaema aitamine on lapselastele elu loomulik osa, mitte pereäri.

Naine peab kõike tegema kaks korda paremini kui mees, kui tahab, et teda märgataks.Õnneks pole see raske. /Charlotte Whitton/

ariita
Friik

Registreeritud: 20.04.2006
Viimane külastus: 5.03.2017
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.06.2007 kell 19:06 Reply With Quote
meie taktika on seisnud selles, et konkreetse tükitöö eest saab tasu osas kokku lepitud ja kui töö tehtud siis ka palk makstud, aga kui pole kokkulepet, et lihtsalt aitamine, no siis, see selline peen poliitika mida peab oma peres tunnetama, aga "raha paneb rattad käima!", ja isu peab ikka tekitama, et tööst tülpimust ei tuleks
eerik2
kollane koer

Registreeritud: 04.09.2005
Viimane külastus: 29.08.2023
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.07.2013 kell 13:31 Reply With Quote
Jäi silma üks artikkel, mis ehk sobiks siia teemasse..

Laste vähesed oskused

Väga palju on ka häid kommentaare selle artikli kohta.
Laste töökasvatus käib tõesti alla, kui vaadata, mis ümberringi toimub..

Te ei saa võita.
Te ei saa viiki mängida.
Te ei saa isegi mängu lõpetada.
http://www.youtube.com/watch?v=OuNpZYJTjco

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
sales
filosoofiline lilleke kiivril

Mees
Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 29.08.2014
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.07.2013 kell 20:24 Reply With Quote
Inimsoole sobiks vaadata kuidas linnud ja loomad oma järglasi eluks ette valmistavad, et olelusvõitluses ellu jääda Meie lillepapsed jäävadki sotsiaalhoole pidada ka täisealistena... aga eks me ise tea kunas ja kuidas nad vanemate tissi otsast lahti laseme olulisim on seejuures millist abi võime neilt vanaduses eeldada...

Minu au on minu truudus!

AlastiCowboy
Algaja

Registreeritud: 25.09.2006
Viimane külastus: 22.09.2022
Otsib: naist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.07.2013 kell 20:27 Reply With Quote
Praegused lapsed on tulevased täiskasvanud.
Mis neist saab kui nad tööd ei oska teha ja enda ümbert koristada?
Surevad nälga ja upuvad sita sisse

sinu jägedes käin

simsamsung2
Algaja

Mees
Registreeritud: 02.06.2013
Viimane külastus: 2.04.2018
Otsib: sõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.07.2013 kell 22:57 Reply With Quote
Ongi tore, siis on lolle vähem. Praegu on neid palju
sissy84
Umbusklik

Naine
Registreeritud: 11.08.2003
Viimane külastus: 23.08.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 26.07.2013 kell 10:41 Reply With Quote
Ma ei tea enda tutvusringkonnas inimest kes poleks mitte kunagi noorena suvel taskuraha nimel tööd teinud. Jah nüüd on ehk tundide arv väiksem aga ma arvan,et laps ei peagi sama palju tööd tegema kui täiskasvanu seda teeb.
Õpilasmalevid on vahvad kuna sinna koguneb suur hulk lapsi, jah raha saab vähe aga ometi on seal tore. Kohtade arv pidi täituma tohutult kiiresti. Meie majast olid ühe pere lapsed kurvad, et vanemad registreerumise maha magasid.

Laste saamatus on vanemates kinni. On vanemaid kes panevad lapsed tööle ja on vanemad kes lasevad lastel olla arvuti taga, et nad saaksid omale aja mil ei peaks oma mudilastega tegelema. Kuna kodud on automatiseeritud tehnikat täis, siis osad lapsevanemad ei kaasagi lapsi.
Praegugi näen tuttavate eluolu pealt, kuidas lastele ei laulda ega räägita unejutte enne ööund. Viiakse vaid voodisse. Mis siis põnevust looks, et tekiks soov ruttu-ruttu lugema õppida ja ise raamatuid lugeda???

Mina pooldan samuti kodutööde tasustamist kuna minu mees, tema õde ja vend on sellise süsteemiga kodunt pärit. Pealegi mida usinam laps seda suurem taskuraha. Oma toa koristamise eest ei saanud nemadki raha. Ma ei leia, et lastele peab taskuraha maksma pelgalt laps olemise eest, samuti ma ei pea õppimist tööks.
Need 3 inimest on asjalikud, oskavad raha väärtust hinnata, koguda. Täiskasvanuks saamisest kuni siiani teevad kodutöid tasuta (mõistsid, et lapsena oli see taskuraha - st. pole debiilikutega tegu kel oleksid nüüd väärarusaamad).
Mina tulin tavalisest perekonnast kus oli kindel taskuraha kuus. Kodutöid tegin ainult läbi eelneva sõdimise ja vastuhaukumise. Raha ei osanud koguda ega hinnata - iseseisvumine oli raske. Oli nädalaid kus sõin praekartuleid 3x päevas kuna polnud raha liha ja salati jaoks (kartulid tulid maalt). Eks iga inimene kasvatab ikka lapsi enda ja oma abikaasa kogetud lapsepõlve põhjal. Välditakse seda mis enda kodus ei sobinud ja valitakse meetodid mis sobisid või mugavdatakse vanu meetodeid.

Ära võta südamesse! Võta suhu ja sülita välja.
Elu on nagu lehm, pidevalt saab pulli!

sales
filosoofiline lilleke kiivril

Mees
Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 29.08.2014
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 27.07.2013 kell 19:17 Reply With Quote
Mõned isegi ajakohased, turumajanduslikud mõtted... siit edasi võiks areneda, et halastusseksist entusiastlikuma kepi eest maksab ema peale ja toidu eest, mida sõbralegi pakkuda julged isa emale... edasi tulevikus võiks ju loota, et lapsed ikka hooldekodusse vaatama tulevad kui sõidukulud kinni maksad... elukestev töökasvatus

Minu au on minu truudus!

freelancer
Küünikust vahikoer

Registreeritud: 12.02.2004
Viimane külastus: 29.03.2018
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 27.07.2013 kell 22:18 Reply With Quote
sissy jutus on isegi tasustamise kohalt idu sees.
Oleks pidanud samuti nii tegema.
Tahavad süüa -maksavad
Tahavad magada,võtku voodi rendile
Mingi osa peaksid ka kommunaalkuludest maksma.

Siis saaksid ka maitse suhu ja oskaksid oma võimalusi ja rasha tulevikus oskuslikumalt kasutada

Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.

sissy84
Umbusklik

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 28.07.2013 kell 11:32 Reply With Quote
Mina ei näe jällegi miks lapsel peaks olema taskuraha laps olemise eest. Mina ei viitsi oma lastega sõdida mõttetute kodutööde pärast. Tahavad taskuraha - olgu tublid. Ma arvan, et kui nõudepesu on 5 senti, siis tuleb ikka tubli olla, et jäätis välja teenida. Odavama jäätise sai vist 29 sendi eest, st. 6x nõudepesu. Tolmuimejaga põranda tõmbamine ehk 10 senti jne... See olekski taskuraha.
Mina küll pubena poleks viitsinud kuulata moraali, et ala elad siin, siis pead ka koristama. Ma ainuüksi nõudepesu nõudmise peale kadusin oma tuppa ja lõin ukse pauguga kinni. Nõudepesu tuli ju päevakorda alati peale sööki, seega ei saanud ema ka nälga jätmisega ähvardada.
Ähvardusi ma ei kuulanud. Kui ma endasuguse pube saan siin on jama majas, kuna ma ei poolda füüsilist vägivalda.

Sõbranna lapsed ei hoolitse enda eest, ei korista ja saavad lihtsalt laps olemise eest taskuraha. Erinevalt sõbrannast ei armasta ma sigalas elada ja laste järelt asju korjata.

Sales, vanadekodusse lähen kui ei jaksa enda järelt koristada ja sealt hooldekodusse kui on abi vaja ka liigutamise jaoks. Laste kaela ei kavatse ma nagunii jääda. Neil on omal ajal omad lapsed kellega tegeleda, mina enda peffi küll neil kasida ei lase. Üle minu laiba hakkab keegi mu lastest minu eest hoolitsema. Kui ka peale vanadekodu ja hooldekodu midagi pärandada jääb, siis selle saavad lapselapsed. Pole neil 50-aastastel lastel enam minu raha vaja. Kui on vaja, siis on nad oma elu kehvasti elanud ja see pole enam minu probleem. Iga inimene on oma õnne sepp. Raha vajavad need kes elu alustavad, mitte need kes elada ei oska.

freelancer
Küünikust vahikoer

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 28.07.2013 kell 21:48 Reply With Quote
See kui lapsed sind perse saadavad ja nõuavad pappi kodutööde soorituse eest siis pole küsimus enam mitte raha andmises või mitte vaid oskuses olla oma lastele autoriteet.Kui see puudub siis on kuskil midagi valesti läinud.Loomulik ,et elu on võitlus siin maamunal ja äge võitlus oma koha pärast karjas.Kui aga vanemad lükatakse karjajuhi kohalt lakei staatusesse siis on viimane aeg midagi ette võtta.Taskuraha andmine peab tulenema lapse silmadest.Kui sealt seda välja ei loe siis pole tal seda ka vaja.Lapses tuleb osata kasvatada kohusetunnet nähtuse vastu mida ka siinses foorumis koduks nimetatakse.Inimese sisemine vajadus midagi kodu jaoks teha ongi see kohusetunne mis teeb kodust kodu mitte äriühingu mis seisab natuke enamal kui printsiibil-mina sulle putru keedan ,sinna mulle taha keerad.Ei keera oled -bes pizdõ ,bes kuhni.

sissy84
Umbusklik

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 28.07.2013 kell 23:49 Reply With Quote
See on hea kui on sellised lapsed kellelgi. Minu sõna maksab praegu kui laps on 2,6-aastane. Millegi pärast mürsikud aga teevad siiski nägusid, prõmmivad uksi ja kobisevad midagi negatiivset vastuseks. Mina pooldan reegleid maast ja madalast, ma ei kavatse lootma jääda autoriteedile. Minu närvidel on ka oma hind.
Sama lugu arvutiga. Kui laps ei saa telekat ja arvutit enda tuppa, siis ei saa. Reeglid on reeglid...
Ma olen näinud tulemusi: taskuraha kodutööde eest (3 last kes selles vaimus kasvasid), tean enda lapsepõlve ja näen sõbrannade pereelu ning on asju mida mina enda nahal kogeda ei taha ega anna selleks võimalustki.
Kodutööd saavad oma hinnakirja, kirjaliku. Mingeid erandeid ei tule ja ilusate silmade eest ei saa keegi midagi.
Ma ise olin hüüdnimega mustlane lapsena ja ainult ilusaid silmi tegingi, et raha saada. Leiutasin hädavalesid ka põhjendusteks, tegin skeeme raha nimel. Ema ma kartsin aga uksi prõmmisin solvudes ikka. Autoriteet või mitte!

officer
lollile ...üle mõistuse!

Registreeritud: 08.08.2006
Viimane külastus: 2.07.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.07.2013 kell 08:10 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: sissy84

Kodutööd saavad oma hinnakirja, kirjaliku. Mingeid erandeid ei tule ja ilusate silmade eest ei saa keegi midagi.

...huvitav oleks näha ka "teisi" sinu pere hinnakirju...

"Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks." /Marcus Aurelius- T.-H.Ilves. EV President alates 09.10.2006/

freelancer
Küünikust vahikoer

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.07.2013 kell 20:56 Reply With Quote
Suht oluline tähelepanu juhtimine Offi poolt
Isegi minusuguse lahja fantaasiaga inimesel ajas suu muigele kui neid ette kujutasin-Kusjuures ei mingit hinnaalandust -paberile mustalt ja valgelt.

sissy84
Umbusklik

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.07.2013 kell 09:12 Reply With Quote
teisi hinnakirju meil ei ole.

freelancer
Küünikust vahikoer

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.07.2013 kell 19:53 Reply With Quote
Aga võiksid olla.Nagu isegi mõistad pole ükski euro ülearune mis rakukesse imbub.Ja et ei tõuseks vaidlusi tuleks hinnakiri riputada kuskile nähtavale kohale.Nagu ise aru saad ei pea ilmtingimata olema kõik hinnakirjas sisaldul laste silmadele,need võiksid olla kuskil mujal.

guttamax
sain taas mahti ravida...

Registreeritud: 07.06.2008
Viimane külastus: 2.05.2016
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.07.2013 kell 20:02 Reply With Quote
Teise klassijärgsel suvevaheajal käisin "Kalevipoja" kolhoosis tööliste bussiga rohimas...Palka maksti igal reedel..Te ei kujuta omale ettegi, kui õnnelik olin oma esimesel palgapäeval 27 rubla peopeale saades
Meil oli muidu oma aiamaa ka, hiljem tekkis suvila, ning rohimine oli minu-õe töö sealgi...Te ei kujuta ettegi, kuidas ma rohimist vihkasin tegelikult! Krt peenrameetri eest ei köhitud plönni ka, niinagu kolhoosis vaomeetri pealt...
Tegelikult toimib töökasvatus ilmselt personaalselt, ning kui see ikka persse läheb, siis on see ikka puhtalt vanemate oma süü!
P.S. Ma ei arva, et lapse iga liigutust kodus peaks motiveerima---see on ikka tema pere, ning selle heaolu ka, mille nimel vaeva näha tuleb....

<<  1    2    3    4  >>

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0431349 sekundit