meryli
LEBO      Postitusi: 3563
Registreeritud: 08.10.2002 Viimane külastus: 19.09.2008 Asukoht: PorFin-land Otsib: sõpra Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2003 kell 10:05 |
|
|
Mis on sinu jaoks kihluse tähendus?
Kas moodne sõnakõlks, ehk uusim mood ja uus komme Eestis? Tunnete proovilepanek? "Moodne" aeg enne abiellu heitmist? Lihtsalt komme? Kohustus?
Kes elab minevikus-sellel puudub tulevik! Mis ei tähendaks, et minevikuvigadest ei vöiks tuleviku jaoks öppida!!!
|
|
Kayleigh´n I
eriline mõrd         Postitusi: 4757
Registreeritud: 28.09.2002 Viimane külastus: 14.02.2012 Asukoht: Haabersti Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2003 kell 10:10 |
|
|
Ma arvan, et lihtsalt katseaeg kui selline ..
Või märku andmine, et hoolitakse natuke ..
Eks see ole ju väga individuaalne.
Mulle tehti sellepärast, et ma tahtsin suhte lõpetada .. ja ega see paremaks asja ei teinud ikka ..
|
|
meryli
LEBO      Postitusi: 3563
Registreeritud: 08.10.2002 Viimane külastus: 19.09.2008 Asukoht: PorFin-land Otsib: sõpra Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2003 kell 10:14 |
|
|
Jaaa Kail See samm on justkui uppuja viimane katse mööduvast pilliroost haarates päästetud saada.
Kes elab minevikus-sellel puudub tulevik! Mis ei tähendaks, et minevikuvigadest ei vöiks tuleviku jaoks öppida!!!
|
|
Ray
Friik      Postitusi: 5187
Registreeritud: 28.08.2002 Viimane külastus: 5.05.2013 Asukoht: Eesti Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2003 kell 11:32 |
|
|
Mina kingiks kihlasõrmuse siis, kui tegelikult on juba kõik nõus ja otsustatud abiellumiseks, vaid lihtsalt kuniks pulmad saab tehtud (üleöö neid
vaevalt teeks), oleks kihlasõrmus naisel sõrmes. Lisaks oleks kindlasti naisel hea meel sellise sümboolse ja ilusa sümboli saamise üle - justkui
topeltkinnitus.
Aga nn. katseaja staatuse sümbolina? Ma ei kasutaks, küll ma vaataks naist niigi igast aspektist, selleks sõrmust vaja pole (minu arvamus) ning kui
tal tuleks tahtmine kellegagi teisega suhelda - vaba voli, mingu. Tahtmine peab olema ikka siiras ja reaalne. Kui läheks minema vms, siis polnud ta
endas kindel ja sellisest kahtlasest virvendamisest pole ma huvitatud, ma olen tohutu stabiilsuse pooldaja.
|
|
tiina
Administrator          Postitusi: 5195
Registreeritud: 03.05.2002 Viimane külastus: 2.09.2021 Asukoht: Läänemaa Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2003 kell 12:29 |
|
|
See oleks lihtsalt ilus aeg ja kinnitus, et mees sind ikka tõsiselt võtab. See aeg oleks teineteise nautimise aeg ja pulmade ettevalmistamise aeg,
suguvõsadega tutvumise aeg. Üldse üks kena aeg. Ja kihlasõrmust oleksin ma kandnud meeleldi ja uhkusega.
Katseajana ma seda kindlasti ei võtaks, kui ma pole mehes ikka kindel ja teda ei usalda ja kahtlen kas soovin talle naiseks minna, siis ei võtaks ma
ka kihlasõrmust vastu.
Inimene! Jumal on loonud sind eimillestki ja seda on sinu puhul liiga sageli tunda...
|
|
Lola69
Võrrandi muutuja         Postitusi: 11193
Registreeritud: 09.11.2002 Viimane külastus: 10.06.2021 Asukoht: Päikesetõusupool pealinna Otsib: kirjasõpra Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2003 kell 20:47 |
|
|
Katseaeg see vast ikka ei ole.
Minu jaoks pigem nagu kinnitus, et olen soovitud kaaslane edasiseks eluks. Ja sõrmus oleks jah kui topeltkinnitus.
Endal elus sellist perioodi ei olnud. Vähemalt sõrmusega tähistatult. Kuigi seotuna samal viisil tundsin end küll, see ootamise ja ettevalmistamise
aeg.
PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!
Leekides hukkus ka liblikas. Hoia pikivahet!
|
|
sexsipepu
Algaja   Postitusi: 30
Registreeritud: 20.12.2002 Viimane külastus: 19.05.2003 Asukoht: arvuti taga Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 12.01.2003 kell 14:29 |
|
|
mu meelest on see väga armas, kui mees palub sin naiseks ja ulatab sulle ka misikese kingi, mis tähistab seda hetke, need kes suhtuvad asjasse kui
katseaega ei ole vist oma tunnetes kindlad või pole puhtaid mõtteid peas.
|
|
pisimimm
Super Moderator        Postitusi: 11634
Registreeritud: 19.11.2002 Viimane külastus: 7.09.2010 Asukoht: muinasjutumaal :) Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 12.01.2003 kell 14:42 |
|
|
Eks ta minu jaokski peaks eelnema abielule, seega nn. katseaeg. Sõrmus peaks juurde kuuluma.... Muide, mulle ka kingiti kunagi sõrmus, päris alguses,
tea kas olen nüüd kihlatud ?!? Pean asja lähemalt uurima...
Lase mul olla jääkuubik, kes libiseb piki su keha ja upub su nabaauku, et siis surra su süles...
|
|
Naxik
Kasutaja     Postitusi: 407
Registreeritud: 24.11.2002 Viimane külastus: 20.10.2022 Asukoht: seal kus kodu ja kallis naisuke Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 12.01.2003 kell 14:44 |
|
|
/me seda etappi ei olnud
ei olnud meil naisukesega mingit juttu kooselust ega miskit aga ükspäev lihtsalt järsku olime ühe katuse all ja nii ta läks 6 kuud ja tegin talle
ettepaneku jäädagi kokku
Surra jõuab alati
|
|
kontorihiir
..umbusklik...        Postitusi: 7276
Registreeritud: 30.08.2002 Viimane külastus: 13.06.2018 Asukoht: kontoriavarustes Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 12.01.2003 kell 16:26 |
|
|
Pole olnud kihlatud ja ei oska sõna võtta. Aga kindlasti oleks see vahva. Just see aeg enne abiellumist. (muidugi ka pärast seda..ic)
Hea, et mul olen Mina. Mina ei vea ennast kunagi alt.
Karlsson Katuselt
|
|
pirka
Bännitud Postitusi: 1184
Registreeritud: 21.09.2002 Viimane külastus: 1.08.2004 Asukoht: Seal kus kõige mõnusam :) Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 02.02.2003 kell 13:58 |
|
|
See nagu ühest küljest siiski katseaeg. On ju kihlus enne abiellumist.
Teisjalt jälle märk sellest, et mees sinust ikka tõesti väga hoolib ja et abiellumiseplaanid kindlad on.
Meie aja mõistes siis ... No kui mees teeb naisele abieluettepaneku ja kingib sõrmuse, siis veel mingi aeg kulub igasugu asjatoimetustele. See aeg
siis olekski nagu kihlus...
Aa tegelikult ei tea ma kah ju sellest suurt miskit. Sõrmus mulle kingiti, kui koos elama hakkasime. Aga abiellund ametlikult pole me siiani. Hm..
seega siis väga pikk kihlusperiood või... ikkagi rohkem vabaabielu. Lapsed ju sünnitatud. Ja oma kodugi rajatud.
Tänapäevastesse mõistetesse väga raske seda kihlust sobitada.
... Naer annab inimesele tagasi jõu, mille talt võtsid pisarad...
|
|
cleona
kivimüüridel kõndija       Postitusi: 1075
Registreeritud: 16.12.2002 Viimane külastus: 27.06.2009 Asukoht: hetkel siin Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 08.02.2003 kell 18:13 |
|
|
No ise pole seda läbi teinud seega ei oska arvata oma tundeid selles valdkonnas.Aga ma ei usu et see kihlumine mind nüüd rohkem kohustaks või
ettevalmistaks.Ma olen ju niikuinii inimesega koos sel eesmärgil,et temaga läbi elu minna.Katseaega ma ei tunnista!
Tänase päeva muudab imeliseks teadmine, et kunagi meenutatakse seda kui "vanu häid aegu".
|
|
Virgin
Naine      Postitusi: 2473
Registreeritud: 01.09.2002 Viimane külastus: 3.08.2011 Asukoht: Lõuna :) Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.02.2003 kell 15:55 |
|
|
Minu mõtete järgi on kihlasõrmus midagi sama tõsist kui abielusõrmus...
Pikalt heiatama ei hakka... üldiselt mulle meeldis Ray postitus ja ise samamoodi mõtlen
See kes olin eile, ei ole ma täna ja see kes olen täna, ei ole ma homme
|
|
Ray
Friik      Postitusi: 5187
Registreeritud: 28.08.2002 Viimane külastus: 5.05.2013 Asukoht: Eesti Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 17.02.2003 kell 16:29 |
|
|
Ei hakanud uut teemat tegema, aga tahtsin küsida: millised on kõige tugevamad (olulisemad) kriteeriumid kaaslasele (-nnale), et tõesti abielluda?
Peale selle "armastus jne"?
Mina leian, et kasvõi üheks eelduseks on see, et kumbki pool kannatab teise poole "veidrused" või "pahed" välja - siis on juba potentsiaali
teoreetiliselt.
Mida teie arvate?
|
|
tiina
Administrator          Postitusi: 5195
Registreeritud: 03.05.2002 Viimane külastus: 2.09.2021 Asukoht: Läänemaa Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 17.02.2003 kell 16:33 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: Ray
Ei hakanud uut teemat tegema, aga tahtsin küsida: millised on kõige tugevamad (olulisemad) kriteeriumid kaaslasele (-nnale), et tõesti abielluda?
Peale selle "armastus jne"?
Mina leian, et kasvõi üheks eelduseks on see, et kumbki pool kannatab teise poole "veidrused" või "pahed" välja - siis on juba potentsiaali
teoreetiliselt.
Mida teie arvate?
Täiesti nõus Ray. Kui sinna lisada näiteks veel see...et ollakse pool aastat head sõbrad ja kordagi pole suurt tüli
tekkinud, siis võib kah juba mõtlema hakata. Tähendab pole eriti suuri eriarvamusi mille pärast suureks sõjaks läheb.
Siis võib veel näiteks ühine arusaam elust ja abielust ja lastest jne. Kui mõlemad tulevikku sarnaselt näevad...ka siis potensiaal olemas.
Neid näiteid võiks tegelt palju tuua, kui mõelda...aga kõige selle juurde peavad ikka ka tunded käima
Inimene! Jumal on loonud sind eimillestki ja seda on sinu puhul liiga sageli tunda...
|
|
viidik
tütrekesega        Postitusi: 5458
Registreeritud: 11.08.2003 Viimane külastus: 21.01.2018 Asukoht: Tartumaa, Veskiorg Otsib: sõpra Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 14.11.2003 kell 20:12 |
|
|
Igand.
Kas keegi teab, kuhu minu pilt on saanud?
|
|
püsimatu
püsiväärtustaja       Postitusi: 2542
Registreeritud: 07.09.2003 Viimane külastus: 9.07.2007 Asukoht: tallinn Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 14.11.2003 kell 20:17 |
|
|
minu jaoks mõttetu värk
Tulnud eluteatrisse, istume rumalalt seljaga lava poole. Näeme kullatud sambaid ja kaunistusi, jälgime rahvast tulemas ja minemas, ja kui tuli lõpus
kustutatakse, siis küsime endalt hämmeldunult:mis on kõige selle mõte?
R.Tagore
|
|
norija
Kasutaja     Postitusi: 355
Registreeritud: 07.10.2003 Viimane külastus: 15.08.2011 Asukoht: Kusagil Eestis Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 17.11.2003 kell 22:14 |
|
|
Vastastikune lubadus.
Ega te mind ometigi tõsiselt ei võta?
|
|
Lola69
Võrrandi muutuja         Postitusi: 11193
Registreeritud: 09.11.2002 Viimane külastus: 10.06.2021 Asukoht: Päikesetõusupool pealinna Otsib: kirjasõpra Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 17.11.2003 kell 22:30 |
|
|
Kihlasõrmus/kihlus on nagu abielutõotuse esimene lause. Oluline samm, astumaks järgmist. Mitte päästeoperatsioon.
Kui kaaslane tundub olevat õige abiellumaks. Siis nö esimene märk sellest sügavast soovist jäädagi kokku.
Hetk, mil tundub et nõudmised kaasale said "jaatava" vastuse.
PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!
Leekides hukkus ka liblikas. Hoia pikivahet!
|
|
püsimatu
püsiväärtustaja       Postitusi: 2542
Registreeritud: 07.09.2003 Viimane külastus: 9.07.2007 Asukoht: tallinn Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.11.2003 kell 11:20 |
|
|
Ok, kinnitus ta on, seda muidugi...Seega ka tagatis, et ikka tuleb abiellumine...Kui me aga pakume/anname üksteisele mingeid
kinnitusi/tagatisi/lubadusi, siis me ei usalda ju, pole hinges kindlad, kahtleme...
Ma siis selline konserv, aga need võõramaa kombed tunduvad liiga võõrad, et neid imetleda või heaks kiita...
Tulnud eluteatrisse, istume rumalalt seljaga lava poole. Näeme kullatud sambaid ja kaunistusi, jälgime rahvast tulemas ja minemas, ja kui tuli lõpus
kustutatakse, siis küsime endalt hämmeldunult:mis on kõige selle mõte?
R.Tagore
|
|
muhhin
Kuuvarjutus         Postitusi: 4532
Registreeritud: 10.12.2002 Viimane külastus: 17.06.2020 Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.11.2003 kell 13:43 |
|
|
Puudub konkreetne tähendus minu jaoks - ajast ja arust.
|
|
pointer
sõltumatu vaatleja       Postitusi: 2671
Registreeritud: 13.09.2003 Viimane külastus: 11.05.2022 Asukoht: maa-õhk Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.11.2003 kell 13:49 |
|
|
Loodan, et saan naise ka ilma kihlumiseta. Ja, et ta sab ka ilma selle jampsita aru, et ma temast hoolin ja teda armastan.
Aga ma juba olen siuke, et ei saa aru ka pulmade mõttest või mõttekusest...
Pidu võib pidada ka lambist, miks raisata hunnik raha sellele, et sõbrad-sugulased saaks juua-süüa 
Aga kui passis ikka abikaasa nimi ja sõrmus sõrmes, siis on vast teine tunne küll. Kuna see on aga kahe inimese vaheleine asi, siis nädalast või
kasvõi paaripäevast läbustamist ei poolda. VSJO
Oleviku vigu näeme alles tulevikus.
|
|
kontorihiir
..umbusklik...        Postitusi: 7276
Registreeritud: 30.08.2002 Viimane külastus: 13.06.2018 Asukoht: kontoriavarustes Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.11.2003 kell 14:15 |
|
|
off topic
Abikaasa nime tegelt passi ei kirjutata.. ja ise ka ei soovita seda teha..
Hea, et mul olen Mina. Mina ei vea ennast kunagi alt.
Karlsson Katuselt
|
|
li-li
pensil;)         Naine Postitusi: 7776
Registreeritud: 02.08.2002 Viimane külastus: 20.04.2018 Asukoht: seal kus on parem Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 19.11.2003 kell 06:48 |
|
|
nänn mulle meeldib ja mida uhkem,seda parem olgugi,et kihlus on minu jaox rohkem nagu iganenud komme
armastuse maagiline arv
on üksteist
veel pole hilja
hakata armastama
/Ott Arder/
|
|
ipsu
kodune       Naine Postitusi: 1771
Registreeritud: 17.11.2002 Viimane külastus: 18.11.2009 Asukoht: haapsalu Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 19.11.2003 kell 09:09 |
|
|
Ei leia sellel mingit mõtet.
Ära kaeva teisele auku.......
|
|