Radikaal
Kasutaja     Mees Postitusi: 482
Registreeritud: 10.12.2007 Viimane külastus: 1.04.2008 Asukoht: unelmate planeedil Otsib: sõpra Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 11:02 |
|
|
Saastemaks?
Tilu-lilu ja hinge ilu,möirgavad hormoonid ja ülisuured ... mootorid! Krt,isased sõidaksid oma isaduse tõestamiseks ka tankidega tänaval ja looduses
ringi,kui vaid voli antaks ... Looduse saastamine,roomikutega keskkonna hävitamine,meeletu kütusekulu ja müra EI LOE nendele midagi! Kui juba
riigikogu liikmed sõidavad Hummeriga ringi,siis on ühiskonna väärtusehinnangud ilgelt p..s! Mida teha?
Teen konkreetse ettepaneku:
autole,mille mootori töömaht ÜLETAB 2000cm3 (1800?),müümisel hinnalisa ehk saastemaks 30%(auto müügihinnle lisaks,läheb riigi tuludesse);2400cm3 50%
jne. Saastad,siis maksad!

Lagundamine on tuleviku toitmine.
|
|
skingirl
Armuline Proua         Naine Postitusi: 13050
Registreeritud: 13.09.2003 Viimane külastus: 25.05.2023 Asukoht: Planeet maa Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 11:08 |
|
|
ma arvan,et need kes peeretavad saastavad ka õhku ja peaks ka maksu maksma
https://www.youtube.com/watch?v=EC7RAXfWRXM&index=108&list=PL989D1CE89B10455F
|
|
muhhin
Kuuvarjutus         Postitusi: 4532
Registreeritud: 10.12.2002 Viimane külastus: 17.06.2020 Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 11:13 |
|
|
Sellega kaasneb kohe ka hindade tõus, kuna enamus kaubaautodest ja nö "tööriistadest" ongi suurema kubatuuriga.
|
|
Radikaal
Registreeritud: 10.12.2007 Viimane külastus: 1.04.2008 Asukoht: unelmate planeedil Otsib: sõpra Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 12:14 |
|
|
Ei jõua veel suudki lahti teha,kohe on saastajad-peeretajad platsis ja õigustamas! Muhhin sai suurepäraselt aru,et ma ei mõtelnud
liinibusse,kallureid,kaubikuidn jne,vaid ikka sõiduautosid! Ja eesmärk on üheselt selge: suunata inimeste tarbimisharjumusi lagastamiselt
loodussõbralikkusele ja säästlikkusele! Seepärast olen skin-i peerurikkast mõttest vääga nördinud:ei sünnita ilusad sääred!  Lapsed ja väärt
mõtted tulevad mujalt!
|
|
Leni
Friik      Naine Postitusi: 2988
Registreeritud: 02.12.2005 Viimane külastus: 8.12.2019 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 12:25 |
|
|
Hummeriga linnas sõitmine on suht piinlik jah, aga maks (eriti ostuhinnale liidetav maks) ei ole ilmselt kuigi tõhus lahendus. Õpetage parem oma
lapsi, et tankiga igale poole ronida ei ole viisakas. Võib-olla siis aja jooksul asi paraneb.
Või siis guerilla-meetodid ehk tomatid ja mädamunad abiks, kui mõni hummer vales kohas õhku rikub.
Prantsusmaal ei kujuta näiteks keegi ette, et mõni sõidaks kesklinnas elades hummeriga nurga peale poodi. Kõigil oleks liiga piinlik. Mingit maksu
neil vist kehtestatud ei ole, aga ega ma ei teaks ka, kui oleks.
|
|
vihmakass
küüntega nurrmootor      Postitusi: 724
Registreeritud: 10.12.2007 Viimane külastus: 27.04.2008 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 14:03 |
|
|
autole,mille mootori töömaht ÜLETAB 2000cm3 (1800?),müümisel hinnalisa ehk saastemaks 30%(auto müügihinnle lisaks,läheb riigi tuludesse);2400cm3 50%
|
|
skingirl
Registreeritud: 13.09.2003 Viimane külastus: 25.05.2023 Asukoht: Planeet maa Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 14:20 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: Radikaal
Seepärast olen skin-i peerurikkast mõttest vääga nördinud:ei sünnita ilusad sääred!  Lapsed ja väärt mõtted tulevad mujalt!
mina sõidan väga väikese mootoriga, ja mul tuleb taguotsast vaid lillelõhna, mida sa kanapea tead säästlikkusest ja inimeste säästmistavadest kui me
elame tarbimisühiskonnas kus esimene prioriteet on asjade ja ka loodusvarade tarbimine, ise te olete selleni viinud ja varsti on selle tagajärge ka
näha nii,et leppige sellega kui maa hakkab värisema ja jalge alt kaduma!!!
|
|
freelancer
Küünikust vahikoer       Postitusi: 17710
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 14:36 |
|
|

Teen ka konkreetse pakkumise:
Kui müün oma suure kubatuuriga auto ära siis autole,mille mootori töömaht ÜLETAB 2000cm3 (1800?),müümisel hinnalisa ehk saastemaks 30%(auto
müügihinnle lisaks,läheb müüja tuludesse);2400cm3 50% jne. Enam ei saasta,siis maksab riik mulle selle raha tagasi.
See teeks inimesed huvitatuks sõitma väikesegabariidiliste autodega.
Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
|
|
LadyButterfly
Sõnatu...         Naine Postitusi: 3506
Registreeritud: 22.09.2005 Viimane külastus: 18.03.2019 Asukoht: Kuskil Eesti keskel. Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 14:38 |
|
|
Mulle tundub, et teed oma ettepaneku vales kohas. Meie ei saa sind küll aidata
Pead olema nagu jumal, kes jälgib, et paradiisis õunad kasvaksid, kuid ka põrgus oleks ahjud köetud.
Ära sõltu kellestki liiga palju. Isegi su enda vari jätab su pimeduses maha.
|
|
Imre
:      Postitusi: 2316
Registreeritud: 30.12.2004 Viimane külastus: 19.07.2022 Asukoht: Päälinn Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 14:43 |
|
|
Milleks on vaja võidelda tagajärgedega!
Kõigepealt tuleks siiski niipalju selgitustööd teha, et hoolimata maksu puudumisest EI ostetaks "suure januga" autosid.
Sama prügi sorteerimisega tegelikult.
Ähvardame aga mitmekordse tasuga, ehk siis hakkavad sorteerima.
Debiilikud....
Minu ebaselge jutt on tingitud alkoholist või selle tugevatest jääknähtudest,mille tõttu ei saa mind milleski süüdistada.
|
|
skingirl
|
postitatud 21.01.2008 kell 14:46 |
|
|
võibolla peaks inimesed, põhjendama ära miks ta tahab nii suurt autot ja milleks on taoline väljaminek vajalik, palju neid toompea jeebiomanikke on
põllumehed või metsamehed, ei lolli on vaja mängid ja linna vahel ja laiata, eestlane on juba selline kui midagi on siis tuleb need rasvased vorstid
mida süüakse ka kaela riputada ja muidugi kuidas suured saksad ees nõnda väiksed järgi ja nii edasi!
|
|
delilah
läbisõidul         Postitusi: 3367
Registreeritud: 26.05.2005 Viimane külastus: 12.08.2011 Asukoht: kolmas kivi päikesest Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 14:48 |
|
|
Ma pole küll teabmis autotark, aga kas vanemad diiselmootorid, ka väiksema kubatuuriga, mitte need kõige suuremad saasteallikad pole
|
|
sales
filosoofiline lilleke kiivril       Mees Postitusi: 8846
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 29.08.2014 Asukoht: Kesk- Eestit Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 17:16 |
|
|
Tilu-lilu ja hinge ilu,möirgavad hormoonid ja ülisuured ... mootorid! Krt,isased sõidaksid oma isaduse tõestamiseks ka tankidega tänaval ja looduses
ringi,kui vaid voli antaks ... Looduse saastamine,roomikutega keskkonna hävitamine,meeletu kütusekulu ja müra EI LOE nendele midagi! Kui juba
riigikogu liikmed sõidavad Hummeriga ringi,siis on ühiskonna väärtusehinnangud ilgelt p..s! Mida teha?

Hea ettepanek muide... sellise ettepaneku on sotsid ka teinud, kuid ei lähe läbi Seejuures saastemaks auto ostmisel juba!
Minu au on minu truudus!
|
|
freelancer
Küünikust vahikoer       Postitusi: 17710
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 17:18 |
|
|
Sales
Ka hobusele saastemaks.Need ka peeretavad ja ilmselt soodustavad sellega ohtu osoonikihile.
Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
|
|
sales
filosoofiline lilleke kiivril       Mees Postitusi: 8846
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 29.08.2014 Asukoht: Kesk- Eestit Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 17:20 |
|
|
niipaljukest siis su teadmisi, free...
Peeruhais sisaldab suures koguses osooni!
Minu au on minu truudus!
|
|
moonlight
böööötaja.      Postitusi: 828
Registreeritud: 12.01.2008 Viimane külastus: 10.02.2008 Asukoht: mujal ... Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 18:55 |
|
|
Minu meelest ka võiks inimene lausa sünnihetkest igakuist saastemaksu maksma hakata, ning kui tema surmajärgselt selgub, et ta polegi midagi
saastanud, siis peaksid järglased selle võrra topelt maksma hakkama
Või siis võiks see tagasimakse hakata toimima nii nagu tuludeklaratsiooniga igal aastal, ning siis nagu selguks, et kes maksab juurde ja kes saab
tagasi.
http://www.youtube.com/watch?v=vQVeaIHWWck
|
|
reheline
The Bad Thresher       Postitusi: 4503
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 25.05.2023 Asukoht: Kagunurk Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 19:03 |
|
|
Tõeliselt saastab osooni hoopis lammaste ja veiste röhitsemine.
Aga radikaal on jälle ühe veidra üllitisega siin maha saanud. Ma arvan, et liikuri mõõdud on juba liiklusseadustikuga paika pandud. Tankiga tänaval
sõita ei tohi. Kui Hummeriga tohib, siis las sõidavad. Mina leian, et läbi kütuseaktsiisi olen ma juba aastaid kõik maksud terveks eluks ette ära
maksnud. Ja maanteed oma seisukorra ja ohtlikkusega eeldavadki maasturi omamist. Mine vaata korra ameerikas kõikide ummikute ema ära ja siis tule siia
eesti autoomanikke siunama
Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma
olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.
|
|
Andrew
Siin ja praegu       Postitusi: 5182
Registreeritud: 17.05.2004 Viimane külastus: 29.01.2023 Asukoht: Tartu piirkond Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 19:04 |
|
|
Ok, jätke ajutiselt suurte autode nüpeldamine. Delilah enne just mainis. Nüpeldame siis nüüd pisikesi vanu haisukotte (40% kindlustuselisa) ja
inimesi, kes sõidavad korrast ära mootoritega (ka 40%). Ülevaatusel topitakse CO mõõtja teise auto sumbutisse ja saastajast sõiduauto saab jälle aasta
veereda. Suured saastajad bussid ja veokid ka. Saaks nendelegi küüned taha, oleks väike algus tehtud.
Keskonnakaitse reididel on olemas portatiivne co mõõtja, aga pole suurt kuulnud, et seda kasutatakse.
Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque
|
|
Radikaal
|
postitatud 21.01.2008 kell 20:15 |
|
|
Teate mis on teie ja minu vahe? Ei tea? Olgu,ütlen! Mina tulen koopast, Teie lähete! Ja igale sigadusele leiate te oma teel lohutuse-õigustuse,igale
tegevusele ja tegematajätmisele VÄLISPIDISED põhjused! Nii ON mugav,nii EI PEA ise midagi tegema ... Ja alati on süüdi keegi teine! Oh seda jubetat
VAIMUNÕTRUST ja hukutavat laiskust! Õnnitlen "daamid ja härrad",olete valinud tõusikluse tee,mis tarbimishulluse läbi viib mitte ainult
keskkonna saastamisele vaid ka RAHVUSE KADUMISELE ENNAKTEMPOS!
Radikaal. Ma saan aru, et meil on sõnavabadus, aga ei saa olla nii tige kõigi ja kõige peale.See hakkab kurnavaks muutuma.Meie tavakodanikud oleme
mutrid siin ühiskonnas, nii, et nagu sa tead otsustatakse ja pannakse kõik kõrgemal paika.Rahune palun maha.Susanna.
|
|
moonlight
böööötaja.      Postitusi: 828
Registreeritud: 12.01.2008 Viimane külastus: 10.02.2008 Asukoht: mujal ... Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 20:20 |
|
|
Kle, Sul seal koopas ruumi on veel? Ma lausa tuleksin Su juurde õpma...
Võikui tahad, veeretan kaks tünni kohale, lugupeetud ÕPETAJA?
http://www.youtube.com/watch?v=vQVeaIHWWck
|
|
Radikaal
|
postitatud 21.01.2008 kell 20:52 |
|
|
Jah,eks ma üsna teadlikult seda vinti keera ... aga samas EI suuda ega tahagi leppida inimeste taandamisele "mutriteks",kelledest ei sõltu
midagi! EI! Ja veelkord:EI! See on inimväärikust alandav! Kui ma ei usuks inimese võimalustesse,siis ma siin ei tõmblekski. Olen veendunud,ET SELJA
SIRGEKSLÖÖMINE on see,mida süsteemi vägevad kardavad. Siblivate mutrikeste ühiskond,kes läikivate asjade omamise nimel kuulekalt toodavad ja
tarbivad,see ongi nende unelmate tüüpide kogum! Karjutakse ikka seepärast,et valus on ...
|
|
Imre
:      Postitusi: 2316
Registreeritud: 30.12.2004 Viimane külastus: 19.07.2022 Asukoht: Päälinn Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 21:09 |
|
|
Õnnitlen "daamid ja härrad",olete valinud tõusikluse tee,mis tarbimishulluse läbi viib mitte ainult keskkonna saastamisele vaid ka RAHVUSE
KADUMISELE ENNAKTEMPOS!
Teen oma parima.
P.S ma tänan õnnitluste eest
Minu ebaselge jutt on tingitud alkoholist või selle tugevatest jääknähtudest,mille tõttu ei saa mind milleski süüdistada.
|
|
Deiviidas
Hundi aaria ooperist Tagahambad      Mees Postitusi: 3630
Registreeritud: 12.12.2003 Viimane külastus: 30.07.2021 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 21:32 |
|
|
Mis saastemaks? Milleks?
Niikaua kui ei ole olemas paremat tehnoloogiat või alternatiivseid, keskkonnasäästlikke lahendusi, mis asendaks sama efektiivselt või isegi veelgi
efektiivsemalt nüüdisaegseid, ei ole õige koormata lisamaksetega sellest paratamatult sõltuvaid inimesi.
Ühiskonnas arenevad trendid isekeskis ja lisamaksustamine ei oleks lahendus.
Auto pealt võiks maksu maksta vaid juhul kui kogu see maksutulu suunatakse arendus ja teadustegevusse, mille eesmärgiks on keskkonnasäästliku
tehnoloogia väljatöötamine, ning selle tulemusena sissepõlemismootori ajalukku kirjutamine. Uus tehnoloogia peaks olema samas hinnaklassis ja
kättesaadav kõigile, et mitte astuda samme tagasi maailma arenguastmetel.
Antud saastemaks peaks olema ülemaailmne, mitte vaid riigiti kehtiv.
Sellisel juhul peaks kogu see maksustamine olema kristallselgelt läbipaistev, sest me kõik tegutseksime siis ju ühise eesmärgi nimel.
|
|
Andrew
Siin ja praegu       Postitusi: 5182
Registreeritud: 17.05.2004 Viimane külastus: 29.01.2023 Asukoht: Tartu piirkond Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2008 kell 22:22 |
|
|
To Radikaal: Olen nõus, et alustaks sinu represseerimisega, kuna sa oled ise päri. Teised vaatavad alguses kõrvalt ja pärast võib-olla ühinevad, kui
sul peaks hästi minema.
Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque
|
|
Pipilota
unetud ood tais armastust       Postitusi: 7822
Registreeritud: 21.10.2004 Viimane külastus: 17.09.2016 Asukoht: eemal Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.01.2008 kell 00:01 |
|
|
no on see radikaali ettepanek, mis ta on, aga tegelikult voiks tosisemalt moelda kyll saasteallikate yle.
kasvoi alata iseendast, et prygi maha ei loobi ja ka ymberkaudsetele sellest marku anda.
"on võimatu olla masenduses kui sul on õhupall "
winnie puhh
|
|