Kodutud.com  
Alla
   

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2    3  >>
Autor: Teema: Soovitage häid toite ja maitseelamusi
Andrew
Siin ja praegu



Postitusi: 5182
Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Asukoht: Tartu piirkond
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.02.2009 kell 17:44 Reply With Quote
Soovitage häid toite ja maitseelamusi

Kaste on toidule pärliks. Siin kaste kanalihale:

1 dl mett
1 dl apelsinimahla
3 spl sojakastet
0,25- 0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl kuivatatud basiilikut
keeda nad kokku 5 minutit





Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

View User's Profile View All Posts By User
sossuke
töötamas3



Naine
Postitusi: 5603
Registreeritud: 12.09.2006
Viimane külastus: 5.03.2021
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.02.2009 kell 20:31 Reply With Quote
lihtne ja hea toores kaste:
hapukoor
suts majoneesi
suhkur
sool
küüslauk
äädikat surts
paprikapulber

liha ja vorstikeste juurde.

View User's Profile View All Posts By User
sales
filosoofiline lilleke kiivril



Mees
Postitusi: 8846
Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 29.08.2014
Asukoht: Kesk- Eestit
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.02.2009 kell 00:01 Reply With Quote
Hautatud hapukapsad rosinate, mustade ploomide jm. käepärase kuivatatud puuviljaga, vahetult enne söömist võib lisada ka veel banaanivürhvleid... sobib haneprae juurde...
kui nüüd keegi aitaks mul täna giljotineeritud hanel homme ka sulet seljast ära kitkuda, siis saaks õhtuks seda rooga küll





Minu au on minu truudus!

View User's Profile View All Posts By User
Pipilota
unetud ood tais armastust



Postitusi: 7822
Registreeritud: 21.10.2004
Viimane külastus: 17.09.2016
Asukoht: eemal
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.02.2009 kell 00:24 Reply With Quote
siin on yks imehea tomatisupp:
http://maitsev.wordpress.com/2008/04/14/kreemine-tomatisupp/

ma lisan juurde veel natuke punase pipra flakes, et vyrtsi juurde saada. imehea.





"on võimatu olla masenduses kui sul on õhupall "
winnie puhh

View User's Profile View All Posts By User
reheline
The Bad Thresher



Postitusi: 4502
Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 1.12.2022
Asukoht: Kagunurk
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.02.2009 kell 08:36 Reply With Quote
Jänese ja metskuldi liha sinepiga kokku määrida ja koos ahju panna- võrratu.
Ühe vaprus ja teise hirm annavad segunedes erilise meki.





Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.

View User's Profile View All Posts By User
lati
viirastus



Postitusi: 2532
Registreeritud: 11.09.2005
Viimane külastus: 20.11.2022
Asukoht: kuu
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.02.2009 kell 09:00 Reply With Quote
Seoses rebaste massilisusega, tuleb ka jänes rebasega asenda
Maitse kohta ei oska küll midagi öelda.

View User's Profile View All Posts By User
reheline
The Bad Thresher



Postitusi: 4502
Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 1.12.2022
Asukoht: Kagunurk
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.02.2009 kell 09:19 Reply With Quote
Latiga nõus. Omadest kogemustest lisaksin, et korralikult allaaetud rebane haudub pehmemaks ja maitseb mahlakamalt.





Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.

View User's Profile View All Posts By User
kaitsevaim
hell tantsulõvi



Postitusi: 1776
Registreeritud: 13.06.2003
Viimane külastus: 17.05.2020
Asukoht: Viljandi, Tartu
Otsib: meelelahutust
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.02.2009 kell 12:00 Reply With Quote
väga lihtne värk... paneeritud krabipulgad nende sirgete paksude makaronidega...vist panzani või mis ta nimi oli..siis midagi juurde ehk veel kombineerida.





anna endale võimalus olla eriline!

View User's Profile View All Posts By User
eip
Kasutaja



Postitusi: 231
Registreeritud: 20.01.2009
Viimane külastus: 5.03.2010
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.02.2009 kell 12:42 Reply With Quote
värske lammas tumeda õlle-mustasõstra mopiga bbq ahjus http://www.orkut.com/Main#AlbumZoom.aspx?uid=3630302167368767114&aid=1232599179&pid=1235056377854&uit=/Home.aspx$pid=1235056377854
View User's Profile View All Posts By User
mmunk
emeriiteremiit



Postitusi: 2244
Registreeritud: 05.09.2003
Viimane külastus: 28.02.2014
Asukoht: siinpool võrtsu
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.02.2009 kell 16:26 Reply With Quote
üks meite pere lemmik lihamarinaad (kärab nii lambale kui seale, ehkki algupäraselt on loodud kalale ):
kaks kulinat sojakastet, kolm kulinat oliiviõli, omale sobivas koguses dijoni sinepit, musta pipart ja tüümiani.
sellega võib suure laiskuse korral vabalt piirdudagi. originaalretsepti järgi teeb head, kui eelnevale läigatada lisaks tomatipastat ning purustatud küüslauguküünt. seegi on mitu korda järele proovitud ning lamba jaoks lausa kohustuslik!





ma ei mäleta enam oma nime ega ka teed, kust tulen. õhtul uinun seal, kus päike loojub, hommikul ärkan seal, kus päike tõuseb.

View User's Profile View All Posts By User
tiivitaavi
Friik



Naine
Postitusi: 12738
Registreeritud: 21.12.2006
Viimane külastus: 4.05.2016
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.02.2009 kell 13:10 Reply With Quote
Teen argitoite.





http://www.youtube.com/watch?v=fEtwsTfBzLc

View User's Profile View All Posts By User
kuvalda
Auväärne Kasutaja



Postitusi: 794
Registreeritud: 13.03.2009
Viimane külastus: 2.01.2015
Asukoht: linnas
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 09.07.2009 kell 22:16 Reply With Quote
Kapsarullid - aga kapsalehe asemel keerake see hakkliha mass rabarberi lehe sisse ja valmistage samama moodi nagu tavaliselt. Rabarberi lehed siis soovitavalt nooremad Head isu .
View User's Profile View All Posts By User
Leni
Friik



Naine
Postitusi: 2988
Registreeritud: 02.12.2005
Viimane külastus: 8.12.2019
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 09.07.2009 kell 22:56 Reply With Quote
Kas rarberilehed pole mürgised inimesele söögiks?

Ma nagu mäletan lapsepõlvest, et on. Või on mind viidud eksituse sisse?






View User's Profile View All Posts By User
cc
Friik



Postitusi: 3229
Registreeritud: 04.06.2009
Viimane külastus: 10.11.2020
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 10.07.2009 kell 09:18 Reply With Quote
Rabarberilehed on kindlasati mürgised. Selles ei tohi kahelda. Tegelikult on need rabarberi pulgad või varred ka mürgised. Et mitte öelda radioaktiivsed. Sest rabarber on selline taim, mis imab mullast radooni ja ladestab oma vartesse uraanimaaki. Selle pärast nõuka ajal venelased kasvatasid rabarberit suurtel põldudel tuumajaamade kõrval. Et siis pärast rabarberivartest oma pomme ja asju teha. Ja lehtedest keedeti seda kummi, millega tuumaallveelaevu kaeti, selleks, et neid vaenlase sonaritele nähtamatuks teha.
Muide, lehmad kes söövad rabarberit, nende piim läheb siniseks. Ja kui see hapuks lasta, siis võib sellega pead pesta vabalt. Kui kiilakaks tahad saada.
Seetõttu ei olegi mõistlik rabarberit toiduks kasutada.

Kõik eelnev jutt on sula tõsi, sest ma ise olen selle teismeeas välja mõelnud.


Kõige parem maitseelamus:

kuum röstsai + sinihallitusjuust + tomat + roheline sibul
ja kõrvale ploomimahla.

Üks minu lemmiksööke.






View User's Profile View All Posts By User
Leni
Friik



Naine
Postitusi: 2988
Registreeritud: 02.12.2005
Viimane külastus: 8.12.2019
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 10.07.2009 kell 14:10 Reply With Quote
ok.


Teg. tõsist juttu nii palju, et hetkel google arvas peamiselt kahte asja lakoonilise otsingu peale "rabarberilehed":
1) hulgaliselt retsepte teemal rabarberilehesupp etc
2) http://www.terviseleht.ee/200026/26_myrgised.php
Tsitaat:

Rabarber on küll esmajoones köögiviljataim, kuid suure oblikhappesisalduse tõttu on ta lehed väga mürgised. Rabarberilehed võivad põhjustada oksendust, kõhuvalu, lihasekrampe. Organismi sattumine suures koguses võib kaasa tuua surma.



Maitseelamus ka - tomatileib: rukkipala, peale tomativiilud ja ohtralt pipart, soola.






View User's Profile View All Posts By User
Andrussa
Kasutaja



Postitusi: 371
Registreeritud: 24.05.2009
Viimane külastus: 29.03.2018
Asukoht: Tallinn
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 13.07.2009 kell 10:10 Reply With Quote
Kajakasupp!
Keeda kajakat kolm korda (umbes 8 tundi).
Siis võid minema visata koos kajaka ja potiga. Vot!

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
pisimimm
Super Moderator



Postitusi: 11634
Registreeritud: 19.11.2002
Viimane külastus: 7.09.2010
Asukoht: muinasjutumaal :)
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 13.07.2009 kell 21:01 Reply With Quote
shampinjonid sinihallitusjuustuga 20 minutiks ahju....parim snäkk ever!





Lase mul olla jääkuubik, kes libiseb piki su keha ja upub su nabaauku, et siis surra su süles...

View User's Profile View All Posts By User
Andrew
Siin ja praegu



Postitusi: 5182
Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Asukoht: Tartu piirkond
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 14.07.2009 kell 17:27 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: kuvalda
Kapsarullid - aga kapsalehe asemel keerake see hakkliha mass rabarberi lehe sisse ja valmistage samama moodi nagu tavaliselt. Rabarberi lehed siis soovitavalt nooremad Head isu .


Tead, ma võin hakkliha keerata ka ajalehe sisse, kuid kui mul on kapsalehed, siis eelistan neid.





Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

View User's Profile View All Posts By User
night
Auväärne Kasutaja



Naine
Postitusi: 657
Registreeritud: 26.02.2003
Viimane külastus: 5.12.2010
Asukoht: tallinn
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 14.07.2009 kell 18:31 Reply With Quote
Soovitan kohe kõigile grillimishuvilistele...Igasugu liha ja vorstikeste kõrvale võite grillrestile panna ka snäkid. Katsetasin yht varianti ja rahvale väga meeldis-kuivatatud ploomi ymber kerida viil peekonit ja siis varda otsa. Lihtne,aga kõigile meeldis
View User's Profile View All Posts By User
2mustikas
Friik



Postitusi: 4860
Registreeritud: 06.02.2006
Viimane külastus: 29.03.2023
Asukoht: nõiaküla
Otsib: meelelahutust
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 14.07.2009 kell 22:03 Reply With Quote
Eile proovisin, Aasia magusas kastmes- marinaadis 4 päeva seisnud kalkuni fileed malmpannil grillida. Esialgu pann kuumaks, õli ka natuke ja palad pannile, kergelt mõlemilt poolt pruuniks, marinaad ka pannile ja võimsus kolmveerandile.
15 minuti jooksul, kaks x pöörasin ja valmis . Kerge salat kõrvale. Sobib ka kuiv punane vein.
ja eelmine, ploom peekonis on nämmm..





"Sa pole siin selleks, et rahuldada teiste inimeste hinnanguid ja seisukohti." ( Don Miguel Ruiz )

View User's Profile View All Posts By User
maritv
ikkagi inimene!



Naine
Postitusi: 1491
Registreeritud: 04.01.2004
Viimane külastus: 18.06.2012
Asukoht: kuskil rentsli ja tähtede vahel
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 14.07.2009 kell 23:25 Reply With Quote
Üks neiudest, kellega ma Itaalias ühes korteris elasin õpetas mind tegema väga maitsvat ja lihtsat tomatisuppi.

Nimetet supi valmistamiseks on vaja enam-vähem võrdsetes kogustes tomatipüreed ja vett (viimast võib ka rohkem olla - oleneb, kui vedelat suppi soovitakse), millele lisatakse keedetud odrakruupe, paar teelusikatäit fariinsuhkrut, ohtralt basiilikut ning soola-pipart maitse järgi.

Enjoy!





olõ-i tan tetä midä
elo iks lätt ummasuudu
eskina mul kõvva vidä
et om minnu ilma luudu
- Contra

View User's Profile View All Posts By User
kuvalda
Auväärne Kasutaja



Postitusi: 794
Registreeritud: 13.03.2009
Viimane külastus: 2.01.2015
Asukoht: linnas
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.07.2009 kell 08:52 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Andrew
Tsitaat:
Algne postitaja: kuvalda
Kapsarullid - aga kapsalehe asemel keerake see hakkliha mass rabarberi lehe sisse ja valmistage samama moodi nagu tavaliselt. Rabarberi lehed siis soovitavalt nooremad Head isu .


Tead, ma võin hakkliha keerata ka ajalehe sisse, kuid kui mul on kapsalehed, siis eelistan neid.


Aga sa enne proovi ja siis keera kasvõi raamatu kaante vahele seda hakkliha .

View User's Profile View All Posts By User
Andrew
Siin ja praegu



Postitusi: 5182
Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Asukoht: Tartu piirkond
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.07.2009 kell 16:06 Reply With Quote
Lenini kogutud teosed sobivad ja siis see "Leib ja Kivid" või oli "Kivid ja leib"?





Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

View User's Profile View All Posts By User
tiivitaavi
Friik



Naine
Postitusi: 12738
Registreeritud: 21.12.2006
Viimane külastus: 4.05.2016
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.07.2009 kell 16:35 Reply With Quote
Võis läbipaistvaks kuumutatud otse peenralt võetud sibulahakatised,koos vartega,

võimaluse korral lisada juba valmis praetud kukeseened ,aga

kui on ,miks mitte lisada koort ja jahu
ja üldse mingi kaste
keedetud värskete mundris kartulite kõrvale munserdada.

Värskele kartulile,keetmise lõpu poole lisage jämedaid tillivarsi.


ps,siinkohal ei hakka eraldi välja tooma tilli ladinakeelset nimetust.





http://www.youtube.com/watch?v=fEtwsTfBzLc

View User's Profile View All Posts By User
Andrew
Siin ja praegu



Postitusi: 5182
Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Asukoht: Tartu piirkond
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.07.2009 kell 16:47 Reply With Quote
Till on anethum graveolens. Proovige nii- hommikul ärgates tee tass kuuma jooki ja suur võileib. Sellega lähed peenra äärde ning tuunid võileiba tilli, peterselli , sibula või muuga, mis käepärast kasvab. Bingo.





Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

View User's Profile View All Posts By User
<<  1    2    3  >>


Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad


Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0241029 sekundit