Andrussa
Kasutaja     Postitusi: 371
Registreeritud: 24.05.2009 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Tallinn Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.12.2009 kell 21:12 |
|
|
Kristjan Jalakas
Minu klassivennad jäid Afgaani.
Keegi nende haudu ei tunne.
Kristjan toodi koju. AU TALLE !
Minu arvamus on:
Kui isal pole poegi siis tema peab sõdima !
Kui mehel pole lapsi siis ta peab sõdima !
Kes on ühiskonnale kahjulik, see peab sõdima !
Tantsiv Dervish!
|
|
sales
filosoofiline lilleke kiivril       Mees Postitusi: 8846
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 29.08.2014 Asukoht: Kesk- Eestit Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.12.2009 kell 22:13 |
|
|
Ja mis suunas sa seda teemad kisud, Andru¹ka, aru ma ei saa
Minu au on minu truudus!
|
|
freelancer
Küünikust vahikoer       Postitusi: 17707
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.12.2009 kell 22:19 |
|
|
Ilmselt on ka temale see arusaamatu.
Muidugi on kurb kui emad peavad oma poegi matma.Kas see surm on just Eesti julgeolekut silmas pidades õigustatud-sellele peaks vastuse andma meie
kaitseminister.Valik aga oli poisi enese tehtud ja tema vabat valikut pole meil lihtsalt õigust kahtluse alla seada.See et sõjas teinekord surma
saadakse on aga täitsa normaalne nähe.
Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
|
|
Andrussa
Registreeritud: 24.05.2009 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Tallinn Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.12.2009 kell 22:32 |
|
|
Kuule Mis on sinu küsimus ?
Targutada sa oskad agfa..?
|
|
skingirl
Armuline Proua         Naine Postitusi: 13050
Registreeritud: 13.09.2003 Viimane külastus: 28.07.2023 Asukoht: Planeet maa Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.12.2009 kell 22:35 |
|
|
Jah lapsed peaksid oma vanemaid matma mitte vastupidi.
See kes sinna läks, sinna reaalsesse surma, see on saatus, on ka mehi kes on käinud mitmeis sõjas ja jäänud ellu, see oli selle mehe saatus lihtsalt,
siis kui pead surama siis sured kui otsid seda, siis seda ei tule
tema tahtis seda , te ei te mida tema soovis.
NB. Skingirl vabandab kirjavigade pärast kuna on väga haige!
https://www.youtube.com/watch?v=EC7RAXfWRXM&index=108&list=PL989D1CE89B10455F
|
|
sales
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 29.08.2014 Asukoht: Kesk- Eestit Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.12.2009 kell 22:42 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: Andrussa
Kuule Mis on sinu küsimus ?
Targutada sa oskad agfa..?
Minult küsid?
Et oleme seda teemat vaaginud juba, on sul mingi eriline vaatenurk sellele, seda küsisin...
Minu au on minu truudus!
|
|
Andrussa
|
postitatud 15.12.2009 kell 22:58 |
|
|
Jah küsimus on aga sinult vastus ei taha ?
Oled piiratud ja kinni kontseptsioonides .
Jah ! Sah solvud.
Saada solvumine tagasi !
Tänan, Andrussa..
|
|
skingirl
Registreeritud: 13.09.2003 Viimane külastus: 28.07.2023 Asukoht: Planeet maa Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.12.2009 kell 23:06 |
|
|
Vaata teemaalgataja , see sinane kutt ei läinud sinna niisma vaid ainult raha pärast!Ja kui ta ei osknud seda siin maailmas muudmoodi teenida siis see
oli tema valik!
Ma tean kuute kutti kes on sckaudist ära tulnud ja afgaani asemel valinud ehitustööd!
|
|
freelancer
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.12.2009 kell 23:10 |
|
|
Mina samuti ei tõmbaks paralleeli hetkel seal olevate noorte ja omal ajal noormeeste vahel keda viidi sinna täitma internatsionaalset kohust DRA
kooseisus.Need on kaks ise asja.Me ei saa unustada et hetkel seal viibivad kodanikudon palgasõdurid.Nad sõdivad ja neil on alati võimalus tulla koju
jalad ees.Lihtne tööõnnetus.
|
|
skingirl
|
postitatud 15.12.2009 kell 23:48 |
|
|
Jah free kedagi ei saadetud sinna tasuta.
Aga meie ajal saadeti lihtsalt ja said surma ja isegi keegi ei mälestanud.
|
|
sales
|
postitatud 16.12.2009 kell 10:09 |
|
|
Sellel sõjal nagu sõdadel üldse on kaka tasandit:
On riiklik või riikide... ja on iga sõjamehe oma isiklik tasand... need võivad kattuda (Vabadussõjas näiteks), aga enamasti ei kattu...
Esimene NATO liikme Eesti riigi tasand seisneb selles, et peale kaksiktornide purukssõitmist avas USA alliansi lepingu 5. artikli ja kuulutas, et on
langenud agressiooni ohvriks, mis tähendas, et iga liikmesriik oli kohustatud kokkulepitud ulatuses ja viisil agressiooni ohvrit abistama, mida Eesti
riik ka tegi, sest kui Eestile kallala tungitakse, siis on temalgi õigus eeldada, et teised liikmed toimivad samamoodi.
Selles mõttes on eesti sõdur kustahes kriisikoldes olnud ja on ka tulevikus SÕDUR (combatant - rahvusvahelise sõjaõiguse mõistes), kes on oma riigi
kodanik, kannab varrukal riigi embleemi. esindab riiki, aga mis peamine - tal on vastutusvõimeline juhtkond riigi näol, kes tema eest vastutab. Seega
ta pole ei dervi¹, islamisõdalane, siss ega palgasõdur...
Sellega oleks riiklik tasand ammendavalt lahti räägitud ja pole nagu erilist mõtet sellel pinnal targutada
Inimlik tasand iga üksiku sõduri vaatevinklist on muidugi seinast seina ja värvikas... ja kutsub lausa polemiseerima
Eesti sõdur missioonil on:
elukutseline sõdur, ilmselt pikalt ette valmistunud, mitte kohustuslik ajateenija või mobiliseeritu, on vabatahtlikult valinud elukutse ja
vabatahtlikult vastu võtnud riigi tellimuse... ta teab täpselt, mis kujutab endast sõda üldse... ja sõda sisside vastu eriti
Miks ta selle tee valis?
Olles 8 aastat kõige lähemalt seotud selliste meestega, võin öelda, et põhjusi selleks on väga erinevaid: seiklushimu, soov ennast proovile panna,
vajadus hästi teenida, lihtsalt see on ainus elukutse, mille ta on selgeks õppinud, huvi sõjanduse vastu jne. Ainus mida pole, mille poliitikud neile
külge kleebivad medaleid jagades... või hauakõnet pidades, on illusoorne patriotism. Elukutselise jaoks on ka patriotism pragmaatiline - sa tahad olla
professionaal oma erialal, et Eesti kaitmise vajadusel oleksid ise ja oskaksid oma alluvaid juhtida parimal viisil, tekitades vaenlasele võimalikult
palju kahju ja säästes võimalikult palju omasid.
See oli nüüd siis ühe elukutselise sõjameha ilma emotsioonideta jutt!
Minu au on minu truudus!
|
|
kontorihiir
..umbusklik...        Postitusi: 7276
Registreeritud: 30.08.2002 Viimane külastus: 13.06.2018 Asukoht: kontoriavarustes Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 16.12.2009 kell 10:37 |
|
|
Öelge, mida tahate, aga ikkagi laps alles... Kahju.
R.IP.
Kaastunne vanemate
Hea, et mul olen Mina. Mina ei vea ennast kunagi alt.
Karlsson Katuselt
|
|
sales
|
postitatud 16.12.2009 kell 11:10 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: skingirl
See kes sinna läks, sinna reaalsesse surma, see on saatus, on ka mehi kes on käinud mitmeis sõjas ja jäänud ellu, see oli selle mehe saatus lihtsalt
Misasi see saatus veel on Ma ei tea seda!
See mis meie elukäiku määrab, on kokku pandud mosaiik väga paljudest kildudest sünnist surmani... ka sõjas ei määra meie elu saatus, see on ikka väga
loll sõdur, kes ennast saatuse hoolde jätab
Komistamine sütikuplaadile või püünismiini traadile on alati mingil ajahetkel toimunud tähelepanu hajumine... isegi juhuslik kuul ei ole saatus -
mingil hetkel sellega pihtasaanu unustas lihtsalt selle võimaluse...
Minu au on minu truudus!
|
|
freelancer
|
postitatud 16.12.2009 kell 11:21 |
|
|
Muidugi on kahju,see on ju loomulik.Kuid arvestada tuleb ka sellega,et tema on omale selle elukutse valinud.Või vaataksime seda teise nurga alt
Ta täidab tellimustööd nagu iga teine siin ühiskonnas.Täna ei olnud just temal see hea päev,täna oli tema see kes lusika nurka viskas.Aga eile,üleeile
oli võibolla ta eriti kiire ja keegi teine-vastastest hoopis viskas lusikanurka ja kohalikus kodutute foorumis avaldati kaastunnet tema ohvrile.Niiet
käsi kullas või perse mullas.Lahingutandril ongi vastaseis eriti tugev-magama heidab õhtul kiirem,osavam ja õnnelikum,teine seevastu seda tööd enam ei
tee.
|
|
Andrew
Siin ja praegu       Postitusi: 5182
Registreeritud: 17.05.2004 Viimane külastus: 29.01.2023 Asukoht: Tartu piirkond Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 16.12.2009 kell 12:44 |
|
|
Kuradi odav on see elu, aga eks igaüks teab, mis tema hind on.
Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque
|
|
anne51
Mul on kahju ...       Postitusi: 6804
Registreeritud: 16.01.2006 Viimane külastus: 14.06.2013 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 16.12.2009 kell 14:23 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: Andrussa
Kui isal pole poegi siis tema peab sõdima !
Kui mehel pole lapsi siis ta peab sõdima !
Kes on ühiskonnale kahjulik, see peab sõdima !
Sellest ei saa ma aru. Ehk selgitad?
Kohtasin netis niisuguseid arve: USA-s suri 2008.a. 2266 Afganistani ja Iraagi vigastatud veterani, sest vajalik ja taskukohane meditsiiniline abi ei
olnud neile kättesaadav.
Ja siis loen ma täna, et USA valitsus avaldas eestlastele kaastunnet. On ikka silmakirjateenrid!
Inimese elu on lõpetamata jääv kool.
G.Keller
|
|
sales
|
postitatud 16.12.2009 kell 14:25 |
|
|
Kui rääkida elu odavusest, siis selle riigipoolse aspekti pealt, antud juhul kindlasti
Riigimehelik oleks sellise "tööõnnetuse" puhul kui valitsus ei piirduks idealistlikust retoorikast nõretavate avaldustega, vaid
analüüsiks, kas riigi poolt on ikka kõik kohustused täidetud: parim võimalik varustus ja väljaõppe, parim psühholoogiline nõustamine enne missiooni,
parimal viisil liitlastega kooskõlastatud lahinguplaan jne.
Ja omaste, lähedaste, pereliikmete puhul peale kristliku retoorika ja liturgiata ka, kuidas ja kui efektiivselt riik tagab tema ülesandel hukkunu
omastele materiaalselt tekkinud kaotuse, sest ka siin on veel palju lahtisi otsi... miskipärast riigikogulaste palkade osas on kõigi poliitikute
konsensus absoluutne, aga riigi eest langenute ja haavatute osas kuidagi pinnapealne
Minu au on minu truudus!
|
|
iir
läks ära      Naine Postitusi: 1917
Registreeritud: 28.10.2009 Viimane külastus: 18.12.2020 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 16.12.2009 kell 14:35 |
|
|
Vada Sales, seni, kuni nood vennad on läinud sinna tööle suurt raha teenima, siis riik vaevalt hakkab midagi tegema nende sugulastega, miks peaks?
Keegi ei sundinud ju. Seni, kuni on vabatahtlike, keda see risk ja raha meelitab, seni riik ei tee midagi, sest riik arvab, et kõik kaasnevad
ebamugavused on palgaga kaetud. Vata kui meil poleks vabatahtlike sinna minemas ja riik peaks mingit präänikut hakkama välja mõtlema, vot siis juhtuks
ehk midagi.
|
|
freelancer
|
postitatud 16.12.2009 kell 14:55 |
|
|
Õige jutt iire poolt.Riigil on savi ja kuni leidub inimesi kes on nõus minema vabatahtlikult Riigi poolt sõlmitud lepingut täitma on neile kõik
ok.
Kobiseda tuleb enne lepingule allakirjutamist.Hiljem mõõgaga ei vehita.Mehed on lepinguga rahul,palgaga samuti,surm kuulub aga samuti kauba
juurde.Pole välistatud,et sõjategevus kandub ka varjatud modifikstsioonis siia maale kasvõi kohalike dusmanite kättemaksuaksioonina..nn õpetuseks
tallalakkumise eest.Kaubanduskeskus on olemas ja lennuk ka ei peaks eriti suur selle maatasa pühkimiseks olema.
Mis palkadesse puutub,mõtlen riigikogu,siis eriti meeldis mulle et neil polevat mandaati muuta neid väiksemaks-mandaat leiti nende suuremaks
muutmiseks.
|
|
sales
|
postitatud 16.12.2009 kell 16:18 |
|
|
Ma ei tea, kus te seda suurt palka olete näinud iir ja free... õigus küll, et nii USA kui Eesti sõdur saab seal ühesuurust viiekohalist palka,
ainult üks saab taalades ja teine kroonides nojah, kagu- ja kirdeeestlasele on seegi suur asi, siis küll... Aga lepinguid ilmselt on hakatud
lugema, miks muidu tegelikult on üsna raske neid üksusi kokku saada, ehk siis üle poolte on seal juba teis-kolmandat või isegi 5-ndat korda, mis
viitab juba teatud sõltuvusele mõnede poolt...
Minu au on minu truudus!
|
|
iir
Registreeritud: 28.10.2009 Viimane külastus: 18.12.2020 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 16.12.2009 kell 18:50 |
|
|
Need kes käinud, neil juba teatav vilumus või siis nn testosterooni vajadus, et paugutavad püssi ja roomavad veits ringi ja siis tuleb malbe ja
armastav rahunenud abikaasa tagasi.
|
|
tiivitaavi
Friik       Naine Postitusi: 12735
Registreeritud: 21.12.2006 Viimane külastus: 4.05.2016 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 16.12.2009 kell 18:59 |
|
|
Tean vähemalt ühte noort poissi,kes hetkel missiooni väljaõppel ja läheb teenima,et sms laenu tagasi maksta.
Hoopis tahaks teada mitu kodutut on nende päevade sees surnuks külmunud.
http://www.youtube.com/watch?v=fEtwsTfBzLc
|
|
iir
|
postitatud 16.12.2009 kell 19:06 |
|
|
No jälgime, kui siin lolli juttu ajamas ei käi, ju siis on külmund, aga see vist loomulik kadu.
|
|
freelancer
|
postitatud 16.12.2009 kell 23:23 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: sales
Ma ei tea, kus te seda suurt palka olete näinud iir ja free... õigus küll, et nii USA kui Eesti sõdur saab seal ühesuurust viiekohalist palka,
ainult üks saab taalades ja teine kroonides nojah, kagu- ja kirdeeestlasele on seegi suur asi, siis küll... Aga lepinguid ilmselt on hakatud
lugema, miks muidu tegelikult on üsna raske neid üksusi kokku saada, ehk siis üle poolte on seal juba teis-kolmandat või isegi 5-ndat korda, mis
viitab juba teatud sõltuvusele mõnede poolt...
Sales
Kui rahast rääkida siis arvestame ikka kohalikke olusid ja ühiskonda milles viibime.Vaevalt nad sinna roniksid kui saaksid sama palga mis kohapeal
viibivad.Nüüd kukkus võedlema usa sõduritega.Inimene kirjutab lepingule alla ja sellega on asi otsustatud.Tema peab seda oma tööle vääriliseks.Hiljemn
on mõttetu enam kobiseda.Ära kirjuta alla kui pole sellega nõus.Nõua oma töö eest ka sama palka mis usa sõdurid.Küll see tõuseks kui kõik seda
nõuaksid,vastasel juhul läheksid nende sugulased kes missiooni orgunnisid.
Iir
Millegipärast arvan,et need mehed ,kes tõelises sõjas on olnud ja inimese poole on tulistanud eriti ärplema ei kipu.Tean ka päris mitut inimest kes on
analoogilises olukorras olnud,seda vene ajal kuid ma ei tea´neist ühtegi kes sellega uhkustaks ja ärpleks.Meestel on surmani pitser hingel.
|
|
officer
lollile ...üle mõistuse!       Postitusi: 7593
Registreeritud: 08.08.2006 Viimane külastus: 2.07.2022 Asukoht: linnalähedal maal Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 16.12.2009 kell 23:37 |
|
|
...ju ta on palju sõjafilme vaadanud
"Parim kättemaks on mitte muutuda oma vastase sarnaseks." /Marcus Aurelius- T.-H.Ilves. EV President alates 09.10.2006/
|
|