Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2    3    4  >>
Autor: Teema: Vähemustega survestatakse
Andrew
Siin ja praegu

Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 15:42 Reply With Quote
Vähemustega survestatakse

Teemasid homodest, neegritest ja nii edasi on nämmutatud palju. Tegin uue teema selleks, et ühiskonnas on märgata propagandaraha koondumist nende selja taha.
Näiteks:
- sotsiaalkampaania "Erinevus Rikastab" Eesti Inimõiguste Keskuse esituses
- telekas just mustlaste õigustamissaade, kohal ka nina nokkiv Kati Murutar

Ei peeta enam sotsiaalset dialoogi, vaid peetakse ettekirjutatud monolooge. Vaene pede ei tule, vaid kistakse kapist välja. Ja kui on vaja neegrit, siis värvitakse ettejuhtuv kahejalgne pruuniks. Kui provotseeritakse vastureaktsioone, et õigustada "homofoobia" olemasolu, siis on see muidugi arusaadav. Ning mis peamine - keegi kusagil maksab selle kõik kinni.

Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

View User's Profile View All Posts By User
Mudjamix
Administraator

Mees
Registreeritud: 03.08.2002
Viimane külastus: 23.05.2014
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 17:05 Reply With Quote
Kahjuks see nii on jah.Noh see on sama nagu keski pooldav venelane, kel tegelikult on jummala savi keski poliitikast.Peaasi et miskit välja saab kaubelda endale.Aga ega seal miskit teha pole.Inimene on edev, kasuahne...

It's nice to be important but
It's more important to be nice.

iir
läks ära

Naine
Registreeritud: 28.10.2009
Viimane külastus: 18.12.2020
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 17:47 Reply With Quote
Meedial on kohustus ja õigus rääkida ühiskonna nn valupunktidest, sest vihkamisega käib käsikäes hirm ja kui inimesed kardavad, siis nad ründavad, kuna parim kaitse on rünnak. Ühiskonda pole vaja ründavaid hirmul inimesi. Ühed ei sobitu ühiskonda, kuna see pole küps ja teine pool kardab, mida muutused endaga kaasa võivad tuua, sest las jääda nii kuis oli...
Ma loodan, et diskussioon selgitab kõikidele osapooltele, mis on mis.

freelancer
Küünikust vahikoer

Registreeritud: 12.02.2004
Viimane külastus: 29.03.2018
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 19:22 Reply With Quote
IIr

Sinu sõnavõtus ei näe ma põhjust kasutada sõna ründab.See ,millega tegeletakse on kaitse.Kui räägitakse homofoobiast siis on see hirm homode ees.Mitte hirm inimeste vaid homode just.Ja ,oks peaks mina kui hetero homolaadset eluviisi armastama.Äkki keegi oskab öelda mõned näited mis peaks neid seadma samale tasemele normaalsete inimestega.

Lihtsalt oskusliku sõnakasutuse ja keerukate põhjendustega on võimalik luua mida iganes.Täpselt samasugune tants käib sõna integreerimine ümber.Muudkui me peame integreerima ja oleme kohustatud integreerima.Kas tõesti oleme.Mitte tuhkagi pole me kohustatud.Kui inimene soovib siis teeb ta kõik selleks et ise integreeruda.Me võime ahve integreerida niipalju kui soovime nendest inimesi ei saa.Neil lihtsalt pole selleks eeldusi.Sama käib ka mõne rahvuse isendite kohta.Loodan et ahvid andestavad nende kasutamise näites ja loomakaitsjad seda pahaks ei pane.

Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.

Andrew
Siin ja praegu

Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 20:11 Reply With Quote
Ja omades mingit summat vaba raha, on võimalik osta ühepoolset eetriaega ning sättida oma jutt selliseks, nagu vaja. Vaadake Delfit. Seal on iga artikli sabas poll, et "avalda oma arvamust". No olen sebija ja avaldan siis. Kellele see minu arvamus seal korda läheb? Mõni saab väikese prääksatuse najal õhtuti hästi uinuda, tema on sellest kõige rohkem võitnud.
Nii aga kujundatakse avalikku arvamust, näiteks: "on homod, kes on kiusatud, kuna tavaliste inimeste seas valitseb hirm homode ees". Hirm siis mille ees (mitte kelle). Tavainimest püütakse panna mõttes olukorda, mida ta pelgab. Näiteks seesama - sinu poeg abiellub mehega. Ega sind oma poega kartma ei panda, pannakse pelgama olukorda.
Sama skeemi järgi võiks näiteks tuvidest märtrid teha.

Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

Aku
Kasutaja

Registreeritud: 05.08.2010
Viimane külastus: 14.03.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 20:13 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: iir
Meedial on kohustus ja õigus rääkida ühiskonna nn valupunktidest.
Ma loodan, et diskussioon selgitab kõikidele osapooltele, mis on mis.

Mina jätaksin meedia kohustused ja õigused küll asjast välja ja seda sellepärast, et see meedia on lihtsalt sentsatsioonihimuline ¹aakal, kes ajab ainult tiraa¾e taga. Igasugune eetika on sealt ammugi kadunud.
Ja diskussioonidega ei tee samuti midagi ära see on lihtsalt asja venitamine ja osapoolte piinamine.

reheline
The Bad Thresher

Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 25.05.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 20:26 Reply With Quote
Akuga nõus.
Samuti on sõna "homofoob" homode endi väljaimetud sõna. Kui ma ületan teed ülekäigurajal, käitun ma normaalselt ja ettevaatlikult, mitte ei karda mujal auto alla jääda. Muidu oleks ma ju mitteülekäigurajafoob
Ma olen üsna kindel, et ma ei karda homosid, vaid põlgan neid.
Aga eks neid integreeritakse küll. Nagu integreeriti aastaid usa neegerpresidenti. Kasvõi seriaal "24". Ja paljud filmid enne seda. Rahvast harjutati. Ja nüüd saivad mis tahtsid. Mõni filmitööstuse niiditõmbaja oli lihtsalt neeger. Nagu poliitikassegi on sisse imbunud peded. Ja ajalehetoimetustesse.
Meenub jällegi soome juhtum, kus pedepaar tahtis rongifirmalt peredele mõeldud sooduspiletit saada...

Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.

iir
läks ära

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 20:32 Reply With Quote
Ja mis kole "olukord" see siis on, kui mees abiellub mehega? See protsent, kes seda teeks on nii kaduv väike. Sest karjutakse seni, kuni vili keelatud on. Kui muudetakse asi seaduslikuks, siis nagu kaob asja vastu huvi. Homoringkond on suhteliselt litsakas, et keegi abieluranda jõuab ja et see kestaks üle 5 aasta, siis see suhe on 1:20.
Ma olen väga rahulik selles osas, et mingeid vähemuste horde ei jookse end registreerima, sest vähegi normaalsed paarid, kes tahavad elada normaalset elu on kolinud või kolimas küpsematesse ühiskondadesse. Mõni võiks öelda, et no tore, tõmmakugi minema. Siis ma küsiks vastu, miks maksumaksjana ja mõne eriala spetsialistina ei leia ta oma kohta ühiskonnas ainult selle pärast, et kedagi kotib, mida ta magamistoas teeb.
Homolaadset eluviisi ei pea armastama, ideaalne oleks mõelda, et "pole minu asi kellegi magamistoas jalgu hoida".
Eestlane omas väikses tiigis on hirmul oma rahvuse, kultuuri, pedede, naabrite, venelaste, mustlaste ja seagripi ning puukide ees. Seda ugri-mugri ängi ja orjavaimu on nii palju, et sülle sadanud vabaduse ja peremehetunne laieneb ka kõikidele kaasmaalastele, kus kõik on kõigi asi ja kõigi reguleerida. See on see, kui pööbel puki juurde saab. Keegi vihjas Delfile. Koduperenaiste ja keskkoolipoiste sitamajasein. Kuid tegelikult näeb seal me ühiskonna mõistuslikku läbilõiget. Nii kurb nagu see ka pole.
Aga valik on olemas tõesti, kas sitsida selles riigis ja halada või kolida marjamaale. Iseasi, kes meid seal ootab.

freelancer
Küünikust vahikoer

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2010 kell 20:38 Reply With Quote
Ideaalvariandis ootavad seal peded omasuguseid.

anne51
Mul on kahju ...

Registreeritud: 16.01.2006
Viimane külastus: 14.06.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.09.2010 kell 08:02 Reply With Quote
Tsitaat:
Eestlane omas väikses tiigis on hirmul oma rahvuse, kultuuri, pedede, naabrite, venelaste, mustlaste ja seagripi ning puukide ees. Seda ugri-mugri ängi ja orjavaimu on nii palju, et sülle sadanud vabaduse ja peremehetunne laieneb ka kõikidele kaasmaalastele, kus kõik on kõigi asi ja kõigi reguleerida. See on see, kui pööbel puki juurde saab.
Ei saa aru. Sellest sain aru, et sa halvustad eestlasi, aga tundub, et halvustad ka demokraatiat. Eks sel nn. rahva võimul ole puudusi, aga sõnavabadus on siiski väga tore asi.
Õnneks ei ole meil pukis pööbel. Pukis on endised kommud ja nende kogemus ütleb, et rahvast annab mõjutada loosungitega. Mis need sotsiaalkampaaniad muud on?! Eelmine loosung oli vist "Ära löö last!". Nüüd siis õpetatakse sallima.
Ma ei pea kõike tolereerima. Ma ei karda homosid ja ma ei usu, et keegi neid kardab, aga on väga palju inimesi, kellele lähevad korda traditsioonid ja kes ei taha, et kõigutatakse ühiskonna alustalasid. Ühte alustala - perekonda - on juba niigi kõigutatud nii palju, et abielu kui institutsioon on kadumas.
Homodel, venelastel, moslemitel on kõik inimõigused olemas, samuti kodanikuõigused, kui nad on kodanikud ja sellega on riik oma kohustused täitnud.

Inimese elu on lõpetamata jääv kool.
G.Keller

freelancer
Küünikust vahikoer

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.09.2010 kell 17:07 Reply With Quote
Anne ilusalre jutule lisaks ka veel ühe kohutavalt tagakiusatud rahvusgrupi-Mustlased.

iir
läks ära

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.09.2010 kell 18:20 Reply With Quote
Oluline on, et ühiskonnas toimuks mingi dialoog ja inimesed räägiksid, mis asjast arvavad, kardavad jne. Lihtsalt väita, et mustlased on nõmedad ja peded ahju, ei ole tulemuslik.

Ma ei saa aru, kuidas heteropaari poolt loodud perekonda ohustatakse, kui kaks pedet abielluvad. Perekond on kahtlemata väärtus ja keegi ei kahtle selles. Kuid miks kaks samasoolist ei ole perekond. Kas kõik taandub ikka järglaste saamisele? Kui palju on heteropaare kes ei saa lapsi või kes ei tahagi lapsi miks siis kaks samasoolist ei või koos elada. Paljunemise vajadus siin ilmas ei tulene ettekirjutusest või ühiskonna survest või soodsatest maksutingimustest.
Ilmeselt ma hakkan end juba kordama

kodukäija
Friik

Naine
Registreeritud: 20.01.2009
Viimane külastus: 27.10.2019
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.09.2010 kell 18:36 Reply With Quote
Kord kusagil kippusin seletama, et see homopaar on samasugune seksuaalvähemus, kui lapse- ja loomapilastajad.Miks siis ühtesid kaitstakse ja teisi taga kiusatakse, mees ju nii väga armastab väikesi lapsi või tädi Marta sokku?Miks üks kõrvalekalle on taunitav ja teine soositud?Aga vaat miks- samal põhjusel, miks toodetakse seebiseriaale, kirjutatakse eneseabiraamatuid ja kutsutakse kirikusse.Piisavalt palju on lihtsameelseid inimesi, kelle tähelepanu saab ühe või teise mõtte külge köita.Las nad arutlevad homode või Issand Jeesuse üle, peaasi, et ei mõtleks ühiskonna kitsaskohtade peale, või, veel hullem, hakkaks mässama...Igasugune kõmuuudis on vesi võimulolija veskile ja kui tsirkust ja leiba ei jätku, siis toodetakse juurde.

saunas käivad ainult laisad inimesed. Virgad kratsivad...

reheline
The Bad Thresher

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.09.2010 kell 19:08 Reply With Quote
Te hakkate sii kõik ennast kordama
Võtke lahti teema "peded müügiks" ja saate kõik omad vastused. Üks teema oli veel sama pikk
Edu!
Eestlust süüdistada homode mittesallimises on kitsarinnaline. Paljud foorumlased ei ela eestis ja pole just minagi eriti originaalne, kui ütlen, et homosid ei salllita ka teiste rahvuste seas

Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.

freelancer
Küünikust vahikoer

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.09.2010 kell 19:27 Reply With Quote
Tsitaat:
Oluline on, et ühiskonnas toimuks mingi dialoog ja inimesed räägiksid, mis asjast arvavad, kardavad jne. Lihtsalt väita, et mustlased on nõmedad ja peded ahju, ei ole tulemuslik.

Ma ei saa aru, kuidas heteropaari poolt loodud perekonda ohustatakse, kui kaks pedet abielluvad. Perekond on kahtlemata väärtus ja keegi ei kahtle selles. Kuid miks kaks samasoolist ei ole perekond. Kas kõik taandub ikka järglaste saamisele? Kui palju on heteropaare kes ei saa lapsi või kes ei tahagi lapsi miks siis kaks samasoolist ei või koos elada. Paljunemise vajadus siin ilmas ei tulene ettekirjutusest või ühiskonna survest või soodsatest maksutingimustest.
Ilmeselt ma hakkan end juba kordama

Iir.
Sinule võibolla tunduks kahe mehe ja lapsega pere normaalsena,minule on see absoluutselt vastuvõetamatu.Igasugused jutud kus kiputakse tõestama et kaks koos elavat meest/naist perekonnana kus kasvavad lapsed on igati bro on kuidagi õõvastav.Mida järgmisena tolereerime mees-kits ja laps või naine-koer ja laps ,vähemalt ei pea laps ühte neist emaks või teist isaks pidama.

Murakaraba
*'*'*'*'*

Naine
Registreeritud: 15.06.2010
Viimane külastus: 18.10.2014
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.10.2010 kell 10:23 Reply With Quote
Alles hiljuti juhtusin vaatama õõvastavat dokumentaali, kus mees, kes ajas doonormunaraku äri, sattus eetilisse kimbatusse kui homopaar tellis kataloogist endale sobiva näitsiku kelle munarakke kasutada. Nad soovisid õhinaga et mõlema seeme toodaks ühe lapse, seega kaksikuid tahtsid. Aga kindluse mõttes palusid et asendusemasid viljastataks mitu ja rohkem kui kaks. Asendusemad olid selles äris hindu naised kes välja valitud munaraku loote oma üsas üles kasvatasid.
Need india naised veetsid omi päevi haiglas nagu emamesilased, said raha et peret üleval pidada.
Doonormunaraku naised olid vist USA-st (europiidsed), kah raha pärast ja meditsiiniliselt nagu katseloomad.
Andrew nimetatud - sotsiaalkampaania "Erinevus Rikastab" Eesti Inimõiguste Keskuse esituses, pole veel kurssi viinud end. Milles point?

anne51
Mul on kahju ...

Registreeritud: 16.01.2006
Viimane külastus: 14.06.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.10.2010 kell 14:11 Reply With Quote
Tsitaat:
Oluline on, et ühiskonnas toimuks mingi dialoog ja inimesed räägiksid, mis asjast arvavad.
Ma ei saa aru, kuidas heteropaari poolt loodud perekonda ohustatakse, kui kaks pedet abielluvad.
Inimesed on asja arutanud ja leidnud, et homode abielud ei sobi. Siis on tehtud kokkuvõte: meie ühiskond pole veel valmis. Jääb lootus, et kunagi on valmis ja nii jätkub selgitustöö, erinevad kampaaniad, kuni inimeste alatedvuses on toimunud muutus. Nii on olnud näiteks suitsetamisega. Kunagi arvasid inimesed, et laps ei või suitsetada ja karistused olid karmid - visati koolistki välja. Ometi on 40-50 aasta jooksul toimunud tasapisi väärtushinnangute muutus ja nüüd ei imesta keegi, kui näeb suitsetamas 10-13-aastast. Koolist välja ei visata kedagi enam ammu. Nüüd siis teema sotsiaalseid kampaaniaid suitsetamise vastu.
Ja nii on kõigega. Ennekuulmatu oli rasestumine keskkoolis käies. Nüüd on lastel lapsed ja sellest tulenevad mitmed probleemid.
Mitte kõik traditsioonid ei ole halvad, mitte kõiki väärtushinnanguid ei pea muutma. Homod elagu koos ja tehku oma magamistubades, mida nad iganes tahavad, aga perekonna moodustavad mees ja naine. Pole parata - see lihtsalt on nii.

Inimese elu on lõpetamata jääv kool.
G.Keller

iir
läks ära

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.10.2010 kell 19:07 Reply With Quote
Olgem ausad, et perekonna mudel ei ole enam endine. Pole vaja enam naist naise töid tegema, pole vaja enam meest leiva toojana. Esiplaanile on tõusnud suhted, tiim, armastus. Inimeseks olemise väärtus. Inimeseks olemine kui selline kehtib kõigile, ka pedele.

Free, kui palju on lapsi, keda kasvatab vanaisa üksi või vanaema, lapsed on lastekodus, mis emotsionaalset tuge nemad näevad? Sina ju ei sexi oma laste ees, miks arvatakse et peded seda teevad. Nii nagu heterosuhetes on oluline usaldus, hoidmine, ühtekuuluvustunne, hoolitsus ja armastus, siis laps peab seda tundma ja nägema. Mu arust pole siin midagi katastroofilist.

freelancer
Küünikust vahikoer

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.10.2010 kell 19:22 Reply With Quote
Ja sina väidad kindlalt et laps kesda kasvatab vanaisa ja muud sinu poolt pakutud variandid ei tunne üldse vajadust ema ja isa järele.Eriti imelik on kõrvutada lastekodu ja kahe pede poolt loodud perekonda.Ja mis see seks siia puutub.Kui siis niipalju et mingil hetkel küsitakse kuidas ma siia sündisin ja hiljem kuidas toimub seks.Need küsimused tulevad niikuinii.Muidugi vastavalt eale.Tore oleks läbi lapsesilmade ja kõrvade seda seletust kuulda.

Mowgli elas samuti huntide juures ja ta ei osanud enesele ette kujutadagi teistsugust e3luvormi.See oli aga tingitud tema sunnitud elukeskkonnast.

reheline
The Bad Thresher

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.10.2010 kell 21:08 Reply With Quote
Ma tunnen päris mitmeid lastekodus üleskasvanud, nüüdseks täisväärtuslikku elu elavat inimest. Paraku ei tunne ma ühtegi pedede peres üleskasvanud inimest. Kas selliste näidete tooja tunneb? Mina üldjuhul väldin tõe kuulutamist, mida ma ise kogenud pole.
Samuti situatsioon, kus naist pole enam vaja õmblemiseks ja kus meest pole vaja ... On see nagu tervitatav?

Myrk

Naine
Registreeritud: 12.02.2007
Viimane külastus: 8.05.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.10.2010 kell 11:05 Reply With Quote
Muudkui loen, ja loen pole meest vaja, või naist?
Vaatasin kunagi mingit ulmefilmi kus naised olid loonud oma meestevaba maailma, kunstviljastamise ja ainult tüdruk beebid. Ja kui mingi nipiga sattus nende maailma mees, kus läks rebimiseks.
Need kaks sinisilma ja hellad käed ja veel miski ...
Mõtlen, et selleks peaks inimsugu välja surema, nagu saurused ja tekkima mingi uus liik, ehk siis oleks see mõeldav? Kui uskuda Darwini teooriat siis vaevalt usun, et see on pedede kasuks.
Keegi nende elu ju ei ohusta, kuid mingit rohelist teed sigimatutel inimloomadele ma nüüd küll vabatahtlikult ei annaks.

Iga inimene on täpselt niikaua elus,
kui mõni olend maailmas temast veel tõeliselt hoolib.

iir
läks ära

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.10.2010 kell 12:01 Reply With Quote
Peded võivad end teostada spermadoonoritena, sest lesbipaaridele on mõeldamatu mehega vahekorras olla( on erandeid) ja lisaks on heteropaare, kus meespool on näiteks viljatu või on elu jooksul miskit juhtunud, aga last tahaks.

Vanaisa ja lastekodu näite tõin selleks sisse, et viidata laste üles kasvamise vorme, kus pole üldse hooldajat või on see tavatu variant, mis mu arust on hullemad, kui kahe armastava inimese juhatusel.
Elu pole mustvalge ja kõik areneb. Mul isiklikult on poogen kes kellega elab ja mida magamistoas teeb. Ja läbi aja pole ma homofoobidelt ühtki kaalukat argumenti kuulnud, miks ei peaks kaks inimest saama abielluda, kui nad mõlemad seda tahavad. Olen lugenud suure hulga "raseda" emotsiooni laadseid komme, aga ei ühtki head mõtet, mis kallutaks mind teisiti mõtlema. Mis teha, kõik uus ja võõras hirmutab. Ma pole alati pedede suhtes nii tolerantne olnud, aga elu õpetab.

Myrk

Naine
Registreeritud: 12.02.2007
Viimane külastus: 8.05.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.10.2010 kell 15:49 Reply With Quote
Ma ei kasutaks pedesid sperma doonoritena, sest sa ei tea kuidas see mõjutab nende väikeste "punapeade" sündi keneetikast lähtuvalt.

Iga inimene on täpselt niikaua elus,
kui mõni olend maailmas temast veel tõeliselt hoolib.

tiivitaavi
Friik

Naine
Registreeritud: 21.12.2006
Viimane külastus: 4.05.2016
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.10.2010 kell 18:40 Reply With Quote
Ja-jah.alguses kutsutakse sallivusele,hiljem tuleb propaganda.

http://www.youtube.com/watch?v=fEtwsTfBzLc

iir
läks ära

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.10.2010 kell 19:18 Reply With Quote
Tiivikene, miks sa pedede suhtes salliv pole?

<<  1    2    3    4  >>

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0216770 sekundit