Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2    3    4  >>
Autor: Teema: Rassism
Anonüümne
Registreerimata

Registreeritud: N/A
Viimane külastus:
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.09.2002 kell 10:03 Reply With Quote
Rassism

Kuidas suhtute rassismi? Kui palju ja millisel määral häirivad teid Eestis elavad muust rahvusest inimesed?
mada
-

Mees
Registreeritud: 03.05.2002
Viimane külastus: 21.03.2023
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.09.2002 kell 10:48 Reply With Quote
Suhtun rassismi suhteliselt eitavalt. Mul ei ole midagi teistest rahvustest kodanike vastu, kui nad omandavad eesti keele ning harjuvad siinsete elukommetega. Pigem olen ma rassistide ning marurahvuslaste vastane, kuna minu meelest propageerivad nad täiesti mõttetut vägivalda.

Samuti ei meeldi mulle teistest rahvustest inimesed, kes võitlevad oma õiguste eest ning süüdistavad eestlasi ahistamises. Minu meelest on see imelik, et inimene, kes on praktiliselt terve oma elu elanud Eestis, ei ole suutnud ära õppida peaagu ühtegi eestikeelset sõna. See ei ole enam ahistamine, see on pigem inimese enda laiskusest tingutud mittesulamine Eesti ühiskonda.

PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
tiina
Administrator

Viimane külastus: 2.09.2021
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.09.2002 kell 11:04 Reply With Quote
Olen samuti täielikult rassistide ja marurahvuslaste vastane. Põhiliselt nede tõekspidamised ikka vägivalda propageerivad.
Mul ei ole mitte midagi selle vastu, kui Eestis elab erinevast rahvusest inimesi. Kuigi see jälle kahe otsaga asi. Kas mitte liigne võõraste rahvaste sisseränne ja eestlastega segunemine ei sureta välja pikemas perspektiivis Eesti rahvust.

Aga need muulased küll pisut närvi ajavad, kes hädaldavad, et keel liialt raske ja seadused nende jaoks karmid jne. Ükskõik kuhu riiki minna, tuleb ju harjuda selle riigi tavadega, arvestada selle riigi seadusi ja õppida riigikeel selgeks. Miks siis Eesti teistsugune peaks olema?

Inimene! Jumal on loonud sind eimillestki ja seda on sinu puhul liiga sageli tunda...

View User's Profile View All Posts By User
penelope
Kasutaja

Registreeritud: 05.08.2002
Viimane külastus: 11.06.2003
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.09.2002 kell 11:31 Reply With Quote
Minul on jällegi selline lugu, et neid viru tänava kellamüüjaid ma ei kannata- olgu nad ükskõik mis rahvusest. Samas tegelikult kedagi nagu viltu ei vaata kuita oma raha ausalt teenib ja oma usku peale ei suru. Kuid neid igasugu looderdisi ja mehi kes vahivad nii nagu poleks elus blondi peaga inimest näinud ma tõsiselt vihkan, ahjaa ja mustlaseid ma ka kardan.
Enamus juhtudel aga vaatan ma inimesele otsa ja juba tunnetan ära kas ma kannatan teda välja või mitte

Ray
Friik

Registreeritud: 28.08.2002
Viimane külastus: 5.05.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.09.2002 kell 11:40 Reply With Quote
Mina isiklikult rassist ei ole.
Rassistlikke kokkupõrkeid on küll olnud, aga mitte minu algatuse tagajärjel.

Olen varemalt suhelnud juutide, kasahhide, mustlastega, venelastega, valgevenelastega, soomlastega jm. rahvustega.

Ühes töökohas koguni kasahhid kaitsesid mind teatud rassilise päritoluga direktori kaudse vägivalla eest.

Ma olen isiklikult tolerantne inimene, kuniks vaid minu "isiklikku tsooni" ei tungita, olenemata rassilistest v. muust kuuluvusest.

etc
rokilaps

Viimane külastus: 13.02.2010
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 04.09.2002 kell 22:59 Reply With Quote
on "neeger" rassistlik väljend?
Ray
Friik

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 04.09.2002 kell 23:01 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: etc
on "neeger" rassistlik väljend?

Oleneb kontekstist. Üldjuhul (eestis) mitte. Tuleb siiski arvestada meie kultuuriruumiga. Hiljuti nimetati viisakalt "moorameesteks" ja ei olnud häda miskit.

Kui tuleb EV-sse kuskilt mustanahalistest isikutest koosnev välissaatkond, siis vast ei maksaks kuuldavalt väga sellise nimetusega välja tulla. Tõsi küll, siis kehtivad juba omad protokollireeglid, mis niigi viimseni lihvitud....

Ray
Friik

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 16.09.2002 kell 16:56 Reply With Quote
President

Kas eestil peaks olema eesti rahvusest president? On rahvus presidendi puhul oluline?
kontorihiir
..umbusklik...

Registreeritud: 30.08.2002
Viimane külastus: 13.06.2018
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 16.09.2002 kell 18:18 Reply With Quote
Mina arvan et peaks ikka olema eesti rahvusest president.
Eesti küll väike maa aga võimekatest meestest-naistest ei tohiks ju küll puudust tunda.
See veel puuduks kui hakkaksime ka presidenti importima nagu mõnd vuti- või korvpallitähte (kuigi seda vist Ray silmas ei pidanud

mada
-

Mees
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 16.09.2002 kell 18:48 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Ray
Kas eestil peaks olema eesti rahvusest president? On rahvus presidendi puhul oluline?
President peaks küll olema eestlane... president siiski esindab Eesti riiki, seega ka Eesti rahvast, ning oleks ju imelik kui ta oleks mõnest muust rahvusest. Kuid, sealjuures peab president olema laia silmaringiga, ning seega omama ülevaadet nii eestlaste elust, kui ka Eestis elavate muulaste elust.

Kayleigh´n I
eriline mõrd

Registreeritud: 28.09.2002
Viimane külastus: 14.02.2012
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 28.09.2002 kell 15:33 Reply With Quote
Kuulge, kui varsti ei ole niikuinii presidendil muud õigust, kui lehvitada ja naeratada, siis ei ole küll vahet, mis rahvusest ta on.
Ja üldse tunnen, et mind ajab see teema vihaseks...nii, et parem lasen jalga.

Ray
Friik

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 28.09.2002 kell 19:55 Reply With Quote
Keda võib nimetada etniliseks eestlaseks? Kas tal on (peaksid olema) mingid füüsilised kindlad tunnused vms?

Ehk keegi võiks oma mõtted kirja panna, "...kes on EESTLANE..."?
Oleks ehk huvitav mõni sõna diskuteerida. Siinjuures püüan üle rõhutada, et ma ei soovi mingil juhul vaenu vms. õhutada.

Tõtt - õelda olen ka ise püüdnud enesele selgitada eestlane mõistet, aga mõtlemisainet on palju.

Ray
Friik

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2002 kell 15:19 Reply With Quote
Veidi teemast kõrvalekalduv, aga kas Eesti Vabariik on rahvusriik?
Tom25
romantik

Registreeritud: 16.09.2002
Viimane külastus: 22.11.2002
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2002 kell 15:40 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Ray
Veidi teemast kõrvalekalduv, aga kas Eesti Vabariik on rahvusriik?

Ammendavat vastust ei oska kohe anda. Rahvuse üheks tunnuseks on keel. Meil ainult üks ametlik keel, selles mõttes on orienteeritud rahvusriigile.

Ray
Friik

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2002 kell 15:52 Reply With Quote
Rahvusriik eeldab vastavat poliitikat. Kuskohast läheb piir diskrimineerimise ja rahvusriigi kui idee realiseerumise vahel. Vast väike tagasihoidlik vihje, et riigikeeleks on eesti keel, ei tähenda veel suurt midagi. On juriidiline vorm ja igapäevane tegelikkus.
Ray
Friik

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2002 kell 17:47 Reply With Quote
Paistab üsna tabuteema olema?

Kas somaallane, kes on EV kodanik ning peab jõulusid koos kuusega ja üldse käitub eestlasena - tunneb kombeid jne?

Kas teda võib lugeda eestlaseks?

mada
-

Mees
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.09.2002 kell 18:33 Reply With Quote
Mina loeksin teda küll eesti kodanikuks, aga mitte eestkaseks... eestlane peab minumeelest ikka mõnel määral sisaldama eestlase verd, oskama eesti keelt ning veidigi tundma eesti traditsioone...

julychill
Kasutaja

Registreeritud: 13.10.2002
Viimane külastus: 7.01.2004
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.11.2002 kell 13:30 Reply With Quote
kuskil lugesin jube head definitsiooni:
kes on rassist- inimene kes mõtleb persega

Ac
Kasutaja

Registreeritud: 25.10.2002
Viimane külastus: 23.12.2004
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.11.2002 kell 13:51 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: julychill
rassist- inimene kes mõtleb persega

Mh, mina julgen end kyll rassistiks nimetada. Ok, ma ei lähe kusagile kedagi peksma või loosungeid lehvitame või muidu laamendama. Aga ma tahan, et Eestimaa jääks eestlastele. Las need teised olla oma maal, omas kodus. Ma usun, et keegi meist ei taha oma kodus võõrast, kutsumata inimest taluda. Ja Eestimaa on mu kodu.

Ju siis mõtlen persega...

julychill
Kasutaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.11.2002 kell 13:56 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Ac
Tsitaat:
rassist- inimene kes mõtleb persega

Mh, mina julgen end kyll rassistiks nimetada. Ok, ma ei lähe kusagile kedagi peksma või loosungeid lehvitame või muidu laamendama. Aga ma tahan, et Eestimaa jääks eestlastele. Las need teised olla oma maal, omas kodus. Ma usun, et keegi meist ei taha oma kodus võõrast, kutsumata inimest taluda. Ja Eestimaa on mu kodu.

Ju siis mõtlen persega...

aga see on ka teiste kodu!!!
okk, ma pole eestlane a olen peaaegu eluaeg eestis elanud.. peaks nd siist minema kobima sest see sinu kodu ka juhuslikult on või mis?

Ac
Kasutaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.11.2002 kell 14:19 Reply With Quote
Tsitaat:
[aga see on ka teiste kodu!!!
okk, ma pole eestlane a olen peaaegu eluaeg eestis elanud.. peaks nd siist minema kobima sest see sinu kodu ka juhuslikult on või mis?

Kena. Argumenteeritud väitlus teemal on teretulnud. Olen kyll ses vallas pisut silmaklappidega aga siiski pisut avatud.

Seega, ma saan aru kyll, egt kõik me oleme inimesed ja kõik tahme elada. Nõus.

Ühe asja vastu ma olen kohe kindlasti, et võtame aga igasugusedi sisserändureid rõõmsalt vastu. Nõõuuu veeii!! Aga Su kysimus polnud sest.

Võtame hästi must-valge näite. Eestlane ja venelane. Elavad-töötavad kõrvu ja saavad teineteist austades ja teineteist arvestades väga kenasti hakkama. Kuigi kultuurid ja kodud väga erinevad. Olen isegi venekeelses keskkonnas, Narvas, mõnda aega töötanud ja tõesti, väga ok, ei probleeme, kuigi keel oli pea eranditult vene.

Võib-olla võtta siis nii, et kes on lojaalne eesti riigile on oki-toki. Eesti riik on rahvusriik ja peab oma rahvust ja keelt hoidma. Ja siinkohal ei tohiks keskil mögisemist olla, et Vene keel teiseks riigikeeleks.

Tead see teema on vist liiga lai, et siia foorumisse ära mahtuda. Mõtted ei jookse õieti näppude alt välja.

Aga fakt on, et enamik me kriminaalsest kontingendist on slaavi nimedega...

julychill
Kasutaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.11.2002 kell 14:35 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Ac

Kena. Argumenteeritud väitlus teemal on teretulnud. Olen kyll ses vallas pisut silmaklappidega aga siiski pisut avatud.

Seega, ma saan aru kyll, egt kõik me oleme inimesed ja kõik tahme elada. Nõus.

Ühe asja vastu ma olen kohe kindlasti, et võtame aga igasugusedi sisserändureid rõõmsalt vastu. Nõõuuu veeii!! Aga Su kysimus polnud sest.

Võtame hästi must-valge näite. Eestlane ja venelane. Elavad-töötavad kõrvu ja saavad teineteist austades ja teineteist arvestades väga kenasti hakkama. Kuigi kultuurid ja kodud väga erinevad. Olen isegi venekeelses keskkonnas, Narvas, mõnda aega töötanud ja tõesti, väga ok, ei probleeme, kuigi keel oli pea eranditult vene.

Võib-olla võtta siis nii, et kes on lojaalne eesti riigile on oki-toki. Eesti riik on rahvusriik ja peab oma rahvust ja keelt hoidma. Ja siinkohal ei tohiks keskil mögisemist olla, et Vene keel teiseks riigikeeleks.

Tead see teema on vist liiga lai, et siia foorumisse ära mahtuda. Mõtted ei jookse õieti näppude alt välja.

Aga fakt on, et enamik me kriminaalsest kontingendist on slaavi nimedega...

krt! ajab ikka karvad jubedasti turri!! aga tead mõtle mis tahad, sinu oma asi, ma olen juba nii palju inimesi püüdnud ümer veenda, et öäk-öäk!! -tülgastus peal sellest juba! a ex ta ole, et paljud ei oska teiste murest aru saada ja seda teises valguses näha, kui ise pole asja kannataja poolelt kogenud.. KAHJU KÜLL!!- see kogemus tulex kõikidele rassistidele kasux!!

mac
Kasutaja

Mees
Registreeritud: 05.07.2002
Viimane külastus: 29.03.2007
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.11.2002 kell 14:45 Reply With Quote
/me vihkab täiega rassiste-kuradi idioodi kari rsk!iga inimene on omamoodi-ei saa ta ju oma ennast ise luua.Arvan,usun ja tean,et igas rassis on väga toredaid inimesi.
Ac
Kasutaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.11.2002 kell 15:15 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: mac
/me vihkab täiega rassiste-kuradi idioodi kari rsk!

Mõtleb siin, et ega äkki rassistivihkaja rassistiga samale tasemele ei lange? Või võib rassisti inimeste hulgast välja arvata?

Venom
Born to Kill

Registreeritud: 24.10.2002
Viimane külastus: 7.02.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.11.2002 kell 17:12 Reply With Quote
njah end ma nüüd mingiks rassitis ei pea aga olen siiski seda meelt et eesti peaks jääma eestlastele.
irw niivõrd-kuivõrd me ise end eestlasteks pidada saame. Ürgsest soomeugri rahvusest on viimaste aastatuhandetega saanud tontteab mis segarass kes räägib vaid ühte keelt ja mõtleb üsna ühtemoodi (massina, mitte indiviidina) - tingitud ühes piirkonnas pikemaajaliselt koos eksisteerimisest.
Mis puutub erinevate nahavärvide konteksti siis kõige negatiivsemad kokkupuuted on olnud mustanahalistega. Tõsi see esindaja oli tol hetkel sigalakku täis.

Valar Morghulis

<<  1    2    3    4  >>

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0216250 sekundit