Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2  >>
Autor: Teema: kus harjutada autosõitu?
Helendus
Kasutaja

Registreeritud: 29.09.2003
Viimane külastus: 15.09.2007
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 09:42 Reply With Quote
kus harjutada autosõitu?

Tahaks enne autokooli minemist sõidu enam-vähem selgeks saada, et ei peaks koolis nii palju raha raiskama, vaid saaks lihtsalt vajalikud tunnid ära võtta ja eksamid ära teha. Auto olemas, hea juhendaja ka, aga ... oleks vaja platsi, kus platsisõitu harjutada Tartus. Oskate ehk juhatada kuhugi? Oleks hea, kui oleks märgistustega jms.
View User's Profile View All Posts By User
salliise
Friik

Registreeritud: 01.09.2004
Viimane külastus: 16.09.2010
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 10:26 Reply With Quote
Mine kõigepealt kooli, siis tead, kuidas nõutakse ja võid paralleelselt harjutada. Muidu hakkad veel midagi ümber õppima äkki. Me pidime miinimum õppesõidu tunnid ikka täis sõitma oska kuitahes hästi. Ei usu, et seda muudetud oleks. 40 25 minutist tundi nagu vanastigi.
Pole Tartus päris kohalik aga hakkaks pihta mõne kutseka õppesõidu platsi üle vaatamisega, või tühi parkla. Märgistuse saab ise plastpudelitest vmt panna, parklas on märgistus olemas. Võid küsida ka sellest autokoolist, kus õppima tahad hakata. Tallinnas on see tasuline. Maanteede peal rahulikumal ajal on samuti kogu aeg harjutatud. Algul on kole kui teine auto vastu tuleb. Mõne firma suuremas õues saab ilmselt kõige rahulikumalt harjutada.
Politsei ei suhtu mõistagi omal käel harjutamisse hästi.

viidik
tütrekesega

Registreeritud: 11.08.2003
Viimane külastus: 21.01.2018
Otsib: sõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 10:32 Reply With Quote
Me harjutasime kevade poole Tartu lennuväljal - seal ruumi laialt. Ja bokside märgistamiseks on seal vanu autokumme palju. Aga pärast pandi lennuväli lukku. Võite minna ja vaadata, ehk on lukust lahti tehtud jälle.

Kas keegi teab, kuhu minu pilt on saanud?

Helendus
Kasutaja

Registreeritud: 29.09.2003
Viimane külastus: 15.09.2007
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 10:43 Reply With Quote
Tean näiteks, et Paides on olemas kohe vastavate lipukeste, estakaadi jms-ga õppesõiduplats, käisin seal eile harjutamas - ei kontrollinud keegi, kes olen ega küsinud mingit tasu. Mul elukaaslane just sai load kätte, ta teab, mida ja kuidas täpselt harjutama peab - ses suhtes loodetavasti ümberõppimist ei peaks tulema. Oleks Tartus ka mõni selline (autokoolide?) sõiduplats, käiks iga õhtu natuke sõitmas ja alles siis, kui auto kabariitide tunnetus käes ning esmapabin möödas, läheks autokooli...
Vaatan kindlasti suuremaid parklaid ka sellise pilguga. (tänud! ) Kutseka õppesõiduplatsid sobiksid ka väga hästi, kuid pole ausaltöelda kursis nende asukohaga...

Lennuvälja kaeme siis ka üle! Ehk on lahti

yller
joonistatud mees

Registreeritud: 14.01.2003
Viimane külastus: 29.04.2019
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 10:50 Reply With Quote
offtopic aa mida tõmmelda?
niigi kuradi ark lihtsaks tehtud, ainult 3 asja platsil ....

lõpuks pole üldse platsi ega sõite vaja teha

salliise
Friik

Registreeritud: 01.09.2004
Viimane külastus: 16.09.2010
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 11:17 Reply With Quote
Õnnestus 8 aastat tagasi ilma platsil käimata kaks kategooriat kätte saada. Just Paides. Oleneb eksamineerija tujust. On olnud samas kohas ka lolle juhuseid, et kästud keelumärgi all peatuda ja oled kukkunud ilma arugi saamata, mis juhtus.
Yller, mis seal platsil siis on? Tagurpidi ja küljega boks, estakaad? Lihtsalt uudishimulik olen.

Arwen
Auväärne Kasutaja

Registreeritud: 06.04.2003
Viimane külastus: 23.04.2010
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 11:29 Reply With Quote
plats vist mõeldakse ära kaotada jah aga siis hakatakse neid asju lihtsalt linnasõidu ajal küsima lastakse kuskile päris autode vahele parkida

muidu praegu jah estakaad, külgboks ja garaazi tagurpidi sõit

yller
joonistatud mees

Registreeritud: 14.01.2003
Viimane külastus: 29.04.2019
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 11:40 Reply With Quote
kas mitte nii pole, et kui sa õppesõitudes käid harjutamas jne, siis sa harjutad kõiki asju: estakaad, ämmabox, garaazi tagurpidi, slaalom tagurpidi, siis ümber keeramine, väikse maa peal, ja siis tagurpidi tunnel
ja siis eksami päeval, on estakaad, boks ja siis eksaminaator valib, et mida sa veel teed

mu meelest on nii need asjad

ja arwen mis siis 2 auto vahele ajada pole? mõtled, et oled platsil ja kui pihta sõidad siis oled eksamilt läbi kukkund, mitte et pean mercule uue stange ostma

kontorihiir
..umbusklik...

Registreeritud: 30.08.2002
Viimane külastus: 13.06.2018
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 14:08 Reply With Quote
nüüd on platsisõit ikka üsna keeruliseks aetud....minu ajal polnud mingit külgboksi sõitu ja estakaadile ei pidand ka ronima
aga muidu jah, tegin sõidueksami ka Paides ....sooritasin kogu sõidu aja jooksul väikse mäkketõusu (sealtsamast õppesõiduplatsilt üles teele) + siis vasakpööre linna ja linnas üls parempööre ja stop kaupluse ees...
aga ma kuulsin kuskilt, et platsiõit pidi lihtsamaks tehtama, et polevat niipalju vaja "vigurdada" enam...

Hea, et mul olen Mina. Mina ei vea ennast kunagi alt.

Karlsson Katuselt

sinisilm
elas kord...

Registreeritud: 22.05.2003
Viimane külastus: 22.06.2012
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 15:36 Reply With Quote
No ma vast otsiksin mõne suurema parkimise platsi...kus õhtuks plats puhas oleks...või midagi linna lähedal.
Kahjuks(või õnneks)omal ajal seda platsi peaaegu polnudki(millest mu kehv manööverdamise oskus)Eksamil polnud teda kah...ja miskit talvise sõidu eksami jama.Aga eksamit käisime Paidest küll Tartusse tegema.

Sellele ei olegi vastust.Ei ole kunagi olnudki.Sellele ei saa kunagi vastust olemagi.See ongi vastus. G.S.

eero
sugumürsk

Registreeritud: 06.05.2002
Viimane külastus: 27.11.2012
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 15:47 Reply With Quote
peale mingit kella aega on ARK-i platsid avatud õppesõiduks...ilmselt ka atrtus...mina vaata õhtusel ajal kas saad seal sõita, lennuväli on siiani lukus aga seal on liberada tehtud....aga see peaks jällegi tasuline olema.
ja eks odavam tuleks jah platsisõit endal selgeks teha, kui raisata autokooli tunde, mis nagunii vaja täis teha, platsil sõitmiseks.

www.ekore.ee

lendajapoiss
meeskond on nii tark ja hea, et mu ära bännis!

Registreeritud: 17.06.2004
Viimane külastus: 15.11.2004
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 17:36 Reply With Quote
Tartu läheda vaevalt...aga Dubai ümbrus,Abu-Dabi kõrb.....ja saad ilusasti pruuniks ka, kui kabrioletiga sahistad!i

see kommentaar oli 100% sarkastiline ja seniilse vanamehe(48) irisemine ja iseenesest mõistetavalt läbu!

Arwen
Auväärne Kasutaja

Registreeritud: 06.04.2003
Viimane külastus: 23.04.2010
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.10.2004 kell 20:55 Reply With Quote
no pmslt tlnas vist arkis küll nii et kindlalt on estakaad ja külgbox aga kolmandaks on ikka tagurpidi garaaz sest muud asjad on pmslt titekad. tlnas pole piiratud alal ümber pööramist mingi aasta aega enam umbes küsitud .. nii olen ma kuulnud igatahes

no kui plats ära kaob siis ongi hapu lugu nagu et 2 in 1.. läbi kukkund ja plekid teise auto remondi ka kinni

Marla
Friik

Naine
Registreeritud: 04.11.2002
Viimane külastus: 23.06.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.06.2010 kell 16:05 Reply With Quote
Mul on jälle küsimus, kas keegi oskab öelda, kus saaks söitu harjutada Tallinnas, ilma et maksma peaks? Või kas ongi enam sellist kohta.
kommionu
Kaupmees tõe turult

Registreeritud: 15.07.2009
Viimane külastus: 8.11.2022
Otsib: meelelahutust
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.06.2010 kell 19:40 Reply With Quote
Tänaval.
Vähemalt on meeldejääv koolitus.

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
Kurimoor
Kasutaja

Registreeritud: 04.04.2006
Viimane külastus: 3.04.2011
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.06.2010 kell 21:06 Reply With Quote
Tallinna tänavad on neid krdi harjutajaid täis, suurel osal neist on õnnestunud ka kuidagi vist load hankida...

Vaevalt küll...

viidik
tütrekesega

Viimane külastus: 21.01.2018
Otsib: sõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.06.2010 kell 21:23 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Marla
Mul on jälle küsimus, kas keegi oskab öelda, kus saaks söitu harjutada Tallinnas, ilma et maksma peaks? Või kas ongi enam sellist kohta.

Ülemiste keskuse parklas, kui pood on kinni pandud. Seal on ruumi laialt.

Kas keegi teab, kuhu minu pilt on saanud?

Marla
Friik

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.06.2010 kell 07:54 Reply With Quote
no autokoolis käin, õpetajaga harjutangi juba tänavatel, kuid kuna on olnud nii vähe praktikat, siis teatud nn mehhaanilisi oskuseid oleks vaja veel lisaks kusagil mujal lihvida. jalgade-käte (kiirem jms) liikumine jne...et need tunnid autokoolis maksavad päris palju ja seega harjutaks meelsamini kusagil mujal veel juurde.
hakkama saan küll juba päris hästi, kuid väga kindel asi veel ei ole. a no õnneks ma vajutan pigem liiga vähe kui palju gaasi, nii et päris hull (ohtlik) my söit tänavatel ei ole. kuigi jah, liig' aeglane auto takistab kah liiklust.

aitäh info eest, Viidik, vötan selle arvesse!

edit: kas keegi oskab täpsemalt öelda, millised osad autokoolis läbitakse?
st 1. - platsil algteadmised (sidur, pidur, gaas)
2. - liiklus väiksematel teedel.
3. - liiklus suurtel teedel (sh ringsöit, suured ristmikud jms).
4. - plats - boxid ja slaalomid jms.
nii?

kaua teil aega läks, mitu söidutundi, et asjadega korda saada?...kas ja kaua olite enne söidukooli minekut harjutanud söitu?

prints33
Kasutaja

Registreeritud: 16.11.2004
Viimane külastus: 6.08.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.06.2010 kell 10:29 Reply With Quote
Tuleb leida hea sõber kes pole napsutamisega roolis vahele jäänud ja las laseb välja kirjutada ARK-is õppesõidujuhtimis tõendi (see maksab mingi 200-300 EEK aasta), siis võib temaga koos linnatänavatel rallida ja harjutada. Eeldusel, et õpilane on ikka autokoolis ja tal on õppesõidukaart. Olen ise nii mõnedki pabistajad nii rahulikult sõitma õpetanud ja nüüdseks liiguvad nad liikluses teisi takistamata.
sissy84
Umbusklik

Naine
Viimane külastus: 23.08.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.06.2010 kell 16:26 Reply With Quote
Ma lõpetasin autokooli mai alguses.
Platsi tunde oli õite vähe - 8 autokooli tundi.
Sealt edasi lubas mind autokooli õpetaja liiklusesse.
Esimene asi mida ma tegin läksin mehega Arki ja ostsime talle juhendaja tunnistuse. Sealt maalt olin ma roolis iga päev. Seega sain autokooli eksami tehtud 46 autokooli tunniga. Kuna plaanisin eksamid Tallinnas teha siis olen paar korda ka ämbrisse astunud. Teooria tegin kohe ära aga esimesel sõidueksamil kukkusin läbi tänu külgboksile. Teisel sõidueksamil suutsin Tondil tekitada ohtliku olukorra, tänu trammile. Alguses ei tulnud trammi mäe pealt aga kahjuks hiljem tuli - nõme nipiga koht oli ka. Tallinna Arki autodeks on Toyota Corollad ja nad kõik on 6 käigulised, st. 50 km/h sõidad juba 5 käiguga. Nüüd mõtlesin 2 kuud sõita järjepidevalt iga päev ja võtta läbi Tallinnas peale õismäe ja mustamäe ka tondi jms põnevad kohad.
Plaan on ikka Tallinnas eksam sooritada, kui juba siin alustatud sai. Nüüd oskan ka külgboksi unepealt
Kahjuks ma oma õpingukaardilt ei loe välja osasid mis autokooli läbitud said. Mäletan,et sõit maanteel ja kiirendamisoskus olid olulised, samuti ristmikud, ringteed ja Nõmme ühesuunalised tänavad.
Plats oli kohe alguses.

Ära võta südamesse! Võta suhu ja sülita välja.
Elu on nagu lehm, pidevalt saab pulli!

Marla
Friik

Naine
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.06.2010 kell 16:33 Reply With Quote
Sissi84, kas see Arkist juhendaja tunnistuse ostmine käib kohapeal, st ei pea ootama umbes kuu vms? Lihtsalt minna Arki ja kui juhendajal pole rikkumisi jne, saab tunnistuse põmst probleemideta kätte?

Aitäh juba ette!

sirli
Vaikne vaatleja

Naine
Registreeritud: 08.06.2003
Viimane külastus: 6.02.2021
Otsib: meelelahutust
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.06.2010 kell 19:11 Reply With Quote
Minul on praegu sama tee jalge all. Minu mees ostis ka ARK-ist selle tunnistuse, kui ma õigesti mäletan, siis väga kaua aega ei läinud, et see kätte saada, läks umbes nädal või kaks- päris nii ei läinud, et samal päeval kätte saaks.

Kui sa ükskord oled ilma jäänud sellest, mida ihkad, siis sa hiljem üle kõige samu unistusi vihkad

sales
filosoofiline lilleke kiivril

Mees
Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 29.08.2014
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.06.2010 kell 20:43 Reply With Quote
Mina soovitaks ka soojalt Tallinna tänavaid: kui ikka päeva jooksul su autot ära ei mõlgistata, ise ka käntsu ei pane siis on autosõit õhtuks selge kah...

Minu au on minu truudus!

freelancer
Küünikust vahikoer

Registreeritud: 12.02.2004
Viimane külastus: 29.03.2018
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 02.06.2010 kell 22:45 Reply With Quote
Sales
Pingutasid selle soovitusega üle.Tallinna linn on niigi täis nn autojuhte kes püüavad tiptundidel koos sõiduõpetajaga omandada autosõidu algteadmisi tänavatel.Mina seda ei suuda kuidagi nimetada õppesõiduks,kui mingi määratlus anda siis meenutab ta rohkem Browni liikumist.
Sõiduoskus ei piirdu mitte ainult oma auto valitsemise oskuses vaid ka oskuses end eemale hoida inimesest rooli taga kes arvavad et on autojuhid.Kui ikka sõiduoskust napiks jääb siis nühi kuskil linna tühermaal mitte tihedas liikluses.

Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.

iir
läks ära

Naine
Registreeritud: 28.10.2009
Viimane külastus: 18.12.2020
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 03.06.2010 kell 07:06 Reply With Quote
Kusjuures Tartus on sama teema. Hommikusel tipptunnil kulgevad õppeautod keset liiklust, eest pikalt tühja maad, auto taga ummik, aga tema kulgeb 35km/h. Auto perse pääl slogan "Õpi koos meiega"
Ja kui õppesõit läheb vasakpööret sooritama, siis raudne laks on see, paneb kogu liikluse kinni, ma ei tea, kas raske on end tee keskjoone juurde reastada
Aga muidu on hommik ilus

<<  1    2  >>

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0208421 sekundit