tinkivinky
Kasutaja     Postitusi: 116
Registreeritud: 08.02.2004 Viimane külastus: 23.02.2009 Asukoht: eesti Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.12.2004 kell 19:41 |
|
|
kas laseksite oma lapsel/lastel...
käia läbi vaesema(te) lapsega/lastega,kelle majanduslik seis pole just kõige parem?kas rõhutaksite klassi vahet nagu vanasti?kommenteerige,kuidas teie
kui lapsevanem sellesse suhtuks?
|
|
sirli
Vaikne vaatleja       Naine Postitusi: 2410
Registreeritud: 08.06.2003 Viimane külastus: 6.02.2021 Asukoht: muutub pidevalt,enamasti seal,kus on soe ja kindel Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.12.2004 kell 19:45 |
|
|
ma küll lapsevanem ei ole, aga ma arvan, et tähtis on lapse isiksus, mitte majanduslik seis ega see, kes ta vanemad on või ei ole. Olen ise käinud
klassis, kus oli suhteliselt tuntud vanemate lapsi, ma ei tea, ma arvan, et meil klassi siseselt küll mingit vahet vähemalt selle koha pealt ei
tehtud. Üldiselt laseks ma oma lapsel ise endale sõpru valida, senikaua kuni ta mingite pättidega sõbrustama ei hakka.
Kui sa ükskord oled ilma jäänud sellest, mida ihkad, siis sa hiljem üle kõige samu unistusi vihkad
|
|
tinkivinky
Kasutaja     Postitusi: 116
Registreeritud: 08.02.2004 Viimane külastus: 23.02.2009 Asukoht: eesti Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.12.2004 kell 19:52 |
|
|
mina isiklikult laseks käia läbi..peaasi,et on puhtad...olenemata sellest siis milline nende majanduslik seis ka poleks...ega laps ole selles süüdi
kui nende vanematel pole head sissetulekut või....
|
|
Phantom
Universaalnahaal      Mees Postitusi: 861
Registreeritud: 05.05.2003 Viimane külastus: 12.09.2021 Asukoht: Dorpat Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.12.2004 kell 20:16 |
|
|
Sellise asja põhjal vahet teha on minuarust äärmiselt nõme. NEed ajad peaks juba ammu möödas olema...
Kirglik mittesuitsetaja
|
|
pisimimm
Super Moderator        Postitusi: 11634
Registreeritud: 19.11.2002 Viimane külastus: 7.09.2010 Asukoht: muinasjutumaal :) Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.12.2004 kell 20:27 |
|
|
Sõpru ei valita raha ega klassikuuluvse järgi, vaid inimese olemuse järgi - nii olen ise elanud ja õpetan seda ka oma lastele
Lase mul olla jääkuubik, kes libiseb piki su keha ja upub su nabaauku, et siis surra su süles...
|
|
Lola69
Võrrandi muutuja         Postitusi: 11193
Registreeritud: 09.11.2002 Viimane külastus: 10.06.2021 Asukoht: Päikesetõusupool pealinna Otsib: kirjasõpra Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 18.12.2004 kell 21:07 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: Phantom
Sellise asja põhjal vahet teha on minuarust äärmiselt nõme. NEed ajad peaks juba ammu möödas olema...
Need ajad on just kättejõudnud. Küll on
neid, kes vaatavad küll vanemate automarki kui ka maja asukohta ...
Aga minu jaoks pole vahet, inimest/last ennast tuleks näha mitte tema lähedaste/vanemate rahakotti. Ja nii ma püüan neid asju ka õpetada/hoida.
PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!
Leekides hukkus ka liblikas. Hoia pikivahet!
|
|
CagedBird
Algaja    Postitusi: 13
Registreeritud: 26.12.2004 Viimane külastus: 28.12.2004 Asukoht: Heade Mõtete Linn Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.12.2004 kell 00:12 |
|
|
Sageli on just need n-ö rikkurlapsed ära hellitatud ja halbade elukommetega..raha, riided ega miski materiaalne ei suuda korvata mõistuse ja kommete
puudujääke. See ei tee sinust seda kes sa oled.
|
|
Lord666
Kasutaja     Postitusi: 317
Registreeritud: 04.08.2004 Viimane külastus: 6.08.2013 Asukoht: Lääne- Virumaa Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.12.2004 kell 08:54 |
|
|
mina oma lastele ei hakka sõpru valima, selle õiguse jätaks ma lastele.
"Oleks" oleks aknast alla kukkunud, kui "Poleks" poleks persest kinni saanud
|
|
pointer
sõltumatu vaatleja       Postitusi: 2671
Registreeritud: 13.09.2003 Viimane külastus: 11.05.2022 Asukoht: maa-õhk Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.12.2004 kell 09:36 |
|
|
Tegelt ega ei meeldiks küll, kui oma lapsed on suured sõbrad mõne rikkuri lapsega, kellele osteks esimeseks koolipäevaks kõige vingem telefon või muud
sellist.
Kui aga õnnestub lapsele vajalikus vanuses selgeks teha, mis on elus oluline ja mis mitte, siis pole tõesti vahet kellega ta sõbrustab.
PS! Mulle väga meeldivad nt. telekas näidatud lastekodulapsed, nende jutt ja mõtlemine ning elukogemus...
Oleviku vigu näeme alles tulevikus.
|
|
Lumeleopard
Bännitud Postitusi: 822
Registreeritud: 06.01.2005 Viimane külastus: 21.08.2005 Asukoht: Austraalia Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 09.01.2005 kell 03:53 |
|
|
Arvan, et tegu pole mitte rikaste ja vaeste inimeste klassivahega või nn. rahakotivahega , vaid teise lapse pere harituse vahega.
Minujaoks pole tähtsust kas selle teise lapse vanemad on miljonärid või sibitöölised.Kui aga mu laps hakkab ülesse korjama roppe sõnu, puuduma
koolist, kasutama narkootikume või kogu isiksuse käitumismall muutub-siis ma arvan, et tuleks selline suhe eos ära lõpetada! Mobiiltelefoni omamine
ei tee aga kedagi veel rikkuriks, vaid annab vahest tunnistust teise lapsevanema murest oma võsukese pärast.Nagu muutub populaarsemaks , et
mobiiltelefoni asukohta on võimalik jälgida läbi interneti ja see annab absoluutse informatsiooni selle kohta kus su laps just praegu asub!
|
|
simplema
Algaja    Postitusi: 12
Registreeritud: 11.01.2005 Viimane külastus: 2.11.2008 Asukoht: Tallinn Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2005 kell 12:44 |
|
|
Mina ei tee vahet kes on mu laste sõprade vanemad. on peresid kus on palju raha ja neid kellel vähe raha. tähtsaks pean lapse käitumist.
milles laps süüdi on et elab vaid emaga ja neil lihtsalt pole eriti raha? ikka mittemilleski. kui vanemad on joodikud ei tasu sellegi pärast last
karistada.
|
|
Ray
Friik      Postitusi: 5187
Registreeritud: 28.08.2002 Viimane külastus: 5.05.2013 Asukoht: Eesti Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2005 kell 17:36 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: tinkivinky
käia läbi vasema(te) lapsega/lastega,kelle majanduslik seis pole just kõige parem?kas rõhutaksite klassi vahet nagu vanasti?kommenteerige,kuidas teie
kui lapsevanem sellesse suhtuks?
Ei laseks naljalt, kui on tegemist lisaks nt. liiminuusutajatega vms.
Muidu pole hullu.
|
|
gosi
Kasutaja    Postitusi: 345
Registreeritud: 29.01.2004 Viimane külastus: 28.06.2014 Asukoht: p]hja eesti Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2005 kell 18:23 |
|
|
ei tohiks jagada lapsi majandusliku seisu põhjal. Ega laps süüdi ei ole, et tema vanemad pole rikkad.
Selles on osaliselt EV valitsus süüdi
a niech to szlag trafi
|
|
susanna
Susanna-I'm crazy loving you         Postitusi: 6083
Registreeritud: 02.02.2004 Viimane külastus: 6.08.2022 Asukoht: Neverland ;) Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.01.2005 kell 20:00 |
|
|
pole isegi mõelnud sellise asja peale, et keelama hakata
pigem arvan, et lapsed ise tõmbavad mingist vanusest alates väga selged piirid ja siis hakkab klassivahe ise tundma andma
tekivad seltskonnad ja grupid, kes omavahel üldse ei suhtle
loeb tegelikult ju inimene/laps, aga kõik ei mõista seda
Karda inimest, kellel on üksainus raamat./ Bertrand Russel
http://www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg&NR=1
|
|
Eerka
Kasutaja     Mees Postitusi: 147
Registreeritud: 15.12.2004 Viimane külastus: 31.05.2005 Asukoht: Tallinn Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 12.01.2005 kell 09:37 |
|
|
Mis veider vabandus "ega laps pole süüdi et ta vanemad pole rikkad"?
Mina küll ei tea kui rikastest või vaestest peredest mu lapse sõbrad pärit on; see ei ole oluline
Mina olen oma lapsele ikka püüdnud selgeks teha, et sõbrad on need ,kes ka raskemates situatsioonides üksteisele appi lähevad.
Aga ühe poisi sõbraga oli küll nii, et vanaema käis meil "ülevaatamas", kas tema võsukesele ikka sobib minu pojaga sõbrustada (tuli
lihtsalt külla "otsitud" põhjendusega). Õnneks on see sõber ise igati OK
|
|
Lumeleopard
Registreeritud: 06.01.2005 Viimane külastus: 21.08.2005 Asukoht: Austraalia Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 12.01.2005 kell 09:51 |
|
|
kohustuslik koolivorm ikka lihvis asju natuke ühtlasemaks...
see vabavorm aga näitab nn. klassivahet kõvasti välja.
Isegi kui sa pole rikkur, vaid majanduslikult kaalutlev laspevanem, kes ei taha trööpamiseks osta kalleid riideid kooli, pole sul valikut....kui ei
taha, et last hakatakse koolis norima...
|
|
Eerka
Kasutaja     Mees Postitusi: 147
Registreeritud: 15.12.2004 Viimane külastus: 31.05.2005 Asukoht: Tallinn Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 12.01.2005 kell 10:21 |
|
|
Jah, see aeg kui üle riigi oli ühtse koolivormi nõue silus tõesti mingil määral klassivahesid. Aga siis tohtiski meil olla ainult töölisklass 
Aga nüüd või koolivormi pidada hoopis klassivahede rõhutajaks - enamus eliitkoolidel on oma koolivorm ning selle kandmine on
soovituslik/kohustuslik.
Aga see riiete kallal norimine vist ei kao kusagile. Õnneks minu poiss on nii isepäine küll, et kannab seda mis talle mugav on. Näiteks möödunud talv
noriti teda sellepärast et kandis sukapükse. Pakkusin välja et ostan siis paksema voodriga teksad, ning ostsin ka nn täiskasvanute pika pesuga sarnase
lastepesu, aga ta oli oma mugavuses (soe ju ikkagi) nii kindel et jätkas sukkpükste kandmist
|
|
Lumeleopard
|
postitatud 13.01.2005 kell 05:54 |
|
|
koolivorm
vahest peakski olema kõikidel koolidel oma vorm...siis ei saagi aru kas era/eliit kool või tavaline
kui just ei tea...või teha jälle see ühtne sinine , mis pole ka paha mõte minumeelest.
eesti on nagunii politsei riik , miks siis veel ühte piiri tõmmata...
|
|
salliise
Friik       Postitusi: 1201
Registreeritud: 01.09.2004 Viimane külastus: 16.09.2010 Asukoht: Olemas Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 13.01.2005 kell 22:47 |
|
|
Indias on inimesed kastides, meil tänu taevale ja mine tea veel millele õnneks mitte. Laste sõpru ei vaata kohe kindlasti mitte rahakoti ega mingi
kihi järgi. Viimasel ajal täheldanud pigem rikkamas seltskonnas idiootsust ja kretinismi, mis väga nakkav on.
Lapsed peavad teadma, et on teistsuguseid inimesi ja kõik ei saa sama hästi siin ilmas hakkama, ning neid ei saa setõttu alavääristada.
Valikud jäävad ikkagi nede teha, meie saame vaid aidata kujundada nende vaateid.
Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka peab saama.
|
|
Tommyz
Kasutaja     Postitusi: 165
Registreeritud: 20.12.2004 Viimane külastus: 5.09.2005 Asukoht: Tartu Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 20.01.2005 kell 15:24 |
|
|
Igal juhul lubaks, miks ei peaks laskma? inimesed on nad ju ikkagi ja mida kirjum lapsepõlv seda rohkem arenenud inimene saab temast tulevikus. Rohkem
kogemusi võiks = kergema, huvitavam eluga äkki? vähemalt tundub nii. Ja pealegi isegi kasvasin ülesse just mitte rikkas ja mitte ka vaeses perekonnas
ja sõpru oli mul väiksena igast kandist, lahedad olid nad omal ajal kõik
|
|
zitazitikaz
tyytu putukas      Postitusi: 1323
Registreeritud: 14.10.2003 Viimane külastus: 30.12.2021 Asukoht: McOil Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 20.01.2005 kell 15:34 |
|
|
ma pigem oleks õnnelik kui ta vaesematega suhtleks... Muidugi enne ikka veenduks, et neil mingit varastamise hobi pole, kui ikka päris vaene...
Ära hellitatud rikkurite lapsed minu meelest palju hullemad... Ja siis ju oma laps hakkab ka nõudma, et näe sõbranna saab selliseid asju ja ma tahan
ka...
Aga kõige parem oleks vast, kui oma laps suhtleb lastega, kes on paljulapselistest peredest...
For every minute of anger you lose sixty seconds of happiness... (V.Hoover)
|
|
madu
ületamatult kitsarinnaline       Postitusi: 2415
Registreeritud: 09.07.2003 Viimane külastus: 18.10.2012 Asukoht: seal, kus internet Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 20.01.2005 kell 16:45 |
|
|
Majanduslik seis küll suhtlemisel takistuseks ei tohiks saada - ikka sõltub kõik iseloomust, väärtushinnangutest. Samuti, nagu ma poleks huvitatud, et
mu laps(ed) suhtlevad narkarite/varaste vms kontingendiga, ei vaataks ma üldse hea pilguga sellele, kui lapse sõbrad hindavad üle kõige materiaalseid
asju. Vanemate majanduslik seis ei puutu seejuures küll asjasse.
"Isane peab olema karvane, haisev ja väga resoluutne."
Aleksei Turovski, Drosophilate (äädikakärbeste) partnerivalikust
|
|
Sako
Algaja    Mees Postitusi: 90
Registreeritud: 17.01.2005 Viimane külastus: 21.01.2005 Asukoht: Lõuna Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2005 kell 00:33 |
|
|
vahet pole ju, täiesti aakatega küll ei laseks ringi käija aga muidu suva.
i am quicker, better and smarten then you ever know...
|
|
ipsu
kodune       Naine Postitusi: 1771
Registreeritud: 17.11.2002 Viimane külastus: 18.11.2009 Asukoht: haapsalu Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2005 kell 10:43 |
|
|
Mina oma lastele sõpru valiva ei hakka. Minuga on sellist asja tehtud ja ma tean kui nõme see on.
Ära kaeva teisele auku.......
|
|
pipiplika
lahutatud :P      Postitusi: 674
Registreeritud: 20.11.2002 Viimane külastus: 23.08.2019 Asukoht: seal, kus oma sabakonti toetan Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 21.01.2005 kell 23:07 |
|
|
minu laps valib oma sõbrad ise, ma vaid nö. suunan. hetkel suhtleme küll agarasti endast viletsamajärje inimestega, viime lastele riideid ja kui
kellegi miskit üle jääb mis titekesele või juba suuremale lapsele sobiks või vaja on siis kogume enda kätte ja ikka viime neile ja lapski arvab, et
"prügikollile" vaja leiba anda. ei näe probleemi asjas ja loodan, et kasvades ei kao mu lapsel see abistav osa ja mõistmine, et kõik
haljale oksale ei mahu kuid sellegipoolet on inimesed.
kõigeks on aega mul, kõigeks, ainult igavuseks ei leia ma hetkegi, sest igavust ei olegi kusagil mujal, kui vaid neis enestes, kes seda tunnevad
|
|