Kodutud.com  
Alla
   

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2  >>
Autor: Teema: Rabarber
Lola69
Võrrandi muutuja



Postitusi: 11193
Registreeritud: 09.11.2002
Viimane külastus: 9.08.2015
Asukoht: Päikesetõusupool pealinna
Otsib: kirjasõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2005 kell 23:36 Reply With Quote
Rabarber

Taaskord rabarberi-hooaeg käimas. Aias ta kasvab, tahaks kasutada, aga senine ampluaa on piirdunud rabarberikoogi ja kisselliga. On kellelgi veel mõni kaval kasutamisvõimalus varuks? Mis teie tast teete?





PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!

Leekides hukkus ka liblikas. Hoia pikivahet!

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
anahid
südamlik ja sügisene



Postitusi: 1022
Registreeritud: 02.07.2004
Viimane külastus: 20.09.2005
Asukoht: Keila:)
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 19.05.2005 kell 23:55 Reply With Quote
Mhh...salat näiteks, püree...praegu ei tule rohkem pähe





Asjast rääkimine ei tee veel asjameheks.

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
viidik
tütrekesega



Postitusi: 5458
Registreeritud: 11.08.2003
Viimane külastus: 21.01.2018
Asukoht: Tartumaa, Veskiorg
Otsib: sõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.05.2005 kell 06:19 Reply With Quote
Kisselli ikka muidugi.
Mul ema teeb ka väga palju rabarberimoosi. Pooleks õuntega. Või maasikatega.





Kas keegi teab, kuhu minu pilt on saanud?

View User's Profile View All Posts By User
Lumeleopard
Bännitud



Postitusi: 822
Registreeritud: 06.01.2005
Viimane külastus: 21.08.2005
Asukoht: Austraalia
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.05.2005 kell 07:20 Reply With Quote
suhkruga värskelt...njämmm! lapsepõlve maius!
View User's Profile View All Posts By User
Vanapaks
Vastaline Krants



Postitusi: 2188
Registreeritud: 12.04.2005
Viimane külastus: 8.05.2011
Asukoht: Ubi Bene Ibi Patria
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.05.2005 kell 07:31 Reply With Quote
Moosi saab teha. Lisaks rabarberile virutad maitsestamiseks hakitud apelsini sisse. Ühest liitrise purgi peale küll. NB! Apelsin läheb koos koorega.

Kõikidel rabarberiasjadel on see happekülluse viga. Kunagi ammu-ammu tehti Põltsu konservivabrikus kompotti. Nad olid kuidagi enamuse hapet selt välja imenud. Muvitav, kuidas? Üldse ei olnud enam sellist rohu/silo maitset.

Lisatud: On ka muid kasutusvõimalusi. Rabarberi juur peaks olema tugevatoimeline lahtisti.

View User's Profile View All Posts By User
maritv
ikkagi inimene!



Naine
Postitusi: 1491
Registreeritud: 04.01.2004
Viimane külastus: 18.06.2012
Asukoht: kuskil rentsli ja tähtede vahel
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.05.2005 kell 08:18 Reply With Quote
Rabarbrikook ruulib!
Ja muidugi kissell. Ja lihtsalt niisama suhkru sisse kastetuna on rabarbrit kah mõnus mugida.





olõ-i tan tetä midä
elo iks lätt ummasuudu
eskina mul kõvva vidä
et om minnu ilma luudu
- Contra

View User's Profile View All Posts By User
kontorihiir
..umbusklik...



Postitusi: 7276
Registreeritud: 30.08.2002
Viimane külastus: 13.06.2018
Asukoht: kontoriavarustes
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.05.2005 kell 08:31 Reply With Quote
kõike eelpoolnimetatut ...
kuid olen saanud lahedat maiust raberberist...kuivatatud raberbritükid suhkrus - nämma...aga ma ei mäleta täpselt kuidas seda tehti..hmmm... igastahes talvel oli hea neid näkitseda...





Hea, et mul olen Mina. Mina ei vea ennast kunagi alt.

Karlsson Katuselt

View User's Profile View All Posts By User
Hilikas
Kasutaja



Postitusi: 396
Registreeritud: 20.05.2004
Viimane külastus: 12.04.2006
Asukoht: Väike-Maarja
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.05.2005 kell 14:45 Reply With Quote
neid koogivariante on ju niipalju küll, et rabarbrihooajaga neist veel isu täis ei saagi.
ma olen kuulnud ka rabarbrilehesupist, aga ise seda kindlasti ei söö, jään parema meelega koogile ja kissellile truuks





veel miskit?

View User's Profile View All Posts By User
Mileedi
Algaja



Postitusi: 74
Registreeritud: 09.05.2005
Viimane külastus: 16.09.2005
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 24.05.2005 kell 07:12 Reply With Quote
Rabarber käib minul eelkõige koogi sisse, toorelt on ikka naca hapu isegi kui suhkrut peale raputada. Rabarberi apelsini moos on hea, aga viimati kui maasika rabarberi moosi sain, siis(võimalik et oli ka moositegija viga) see oli hapukas ja üldse mitte nii meeldiv.
View User's Profile View All Posts By User
reheline
The Bad Thresher



Postitusi: 4490
Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 18.06.2019
Asukoht: Kagunurk
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 24.05.2005 kell 13:53 Reply With Quote
Suitsutatud rabarber.
Kõlab vähemalt põnevalt. Ise pole proovinud.





Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.

View User's Profile View All Posts By User
Ursula
Algaja



Postitusi: 61
Registreeritud: 21.09.2004
Viimane külastus: 30.04.2009
Asukoht: Tallinn
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 24.05.2005 kell 17:14 Reply With Quote
Mina olen kuulnud ja varsti ka proovin ära sellise asja nagu liha rabarberi marinaadis. Äädika asemel lihtsalt rabarber. Pidavat väga hää olema
View User's Profile View All Posts By User
li-li
pensil;)



Naine
Postitusi: 7776
Registreeritud: 02.08.2002
Viimane külastus: 20.04.2018
Asukoht: seal kus on parem
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.05.2005 kell 10:00 Reply With Quote
kooki,kooki ja veelkord kooki.....lähen kohe vaatan, kas saan selle alt puffetist kätte





armastuse maagiline arv
on üksteist
veel pole hilja
hakata armastama
/Ott Arder/

View User's Profile View All Posts By User
gosi
Kasutaja



Postitusi: 345
Registreeritud: 29.01.2004
Viimane külastus: 28.06.2014
Asukoht: p]hja eesti
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.05.2005 kell 19:34 Reply With Quote
Mitu aastat pole rabarberit söönud, aga jah suhkruga värskelt oli heaa (meenutab lapsepõlve)





a niech to szlag trafi

View User's Profile View All Posts By User
susanna
Susanna-I'm crazy loving you



Postitusi: 6082
Registreeritud: 02.02.2004
Viimane külastus: 30.05.2019
Asukoht: Neverland ;)
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.05.2005 kell 20:18 Reply With Quote
ema paneb purki ka , siis saab talvel kisselli teha





Karda inimest, kellel on üksainus raamat./ Bertrand Russel

http://www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg&NR=1

View User's Profile View All Posts By User
capucinna
Algaja



Postitusi: 80
Registreeritud: 10.03.2005
Viimane külastus: 7.06.2006
Asukoht: Harjumaal
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 27.05.2005 kell 11:48 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Vanapaks

Lisatud: On ka muid kasutusvõimalusi. Rabarberi juur peaks olema tugevatoimeline lahtisti.


Eestis kasvava rabarberi juur ei ole lahtistav!
Aga muidu koogid on väga head

View User's Profile View All Posts By User
Vanapaks
Vastaline Krants



Postitusi: 2188
Registreeritud: 12.04.2005
Viimane külastus: 8.05.2011
Asukoht: Ubi Bene Ibi Patria
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 27.05.2005 kell 12:08 Reply With Quote
to capucinna:

Tanguudi rabarber- juurte pulbrit kasutatakse suurtes annustes (0,5-1,0 g) lahtistina, väikestes annustes (0,1-0,2 g) seedimise korrastamiseks, kinnistina.
Harilik rabarber- Hariliku rabarberi juurikat ja juuri kasutatakse analoogiliselt tanguudi rabarberiga. Droog- radix Rhapontici- on aga 3-4 korda nõrgema toimega.
Kurdlehine rabarber- Juured sarnanevad koostiselt, välimuselt ja toimelt hariliku rabarberi juurtega.

Eelnev teks pärineb raamatust: Tammeorg/Kook/Vilbaste, Eesti NSV ravimtaimed, Tln. 1975

View User's Profile View All Posts By User
capucinna
Algaja



Postitusi: 80
Registreeritud: 10.03.2005
Viimane külastus: 7.06.2006
Asukoht: Harjumaal
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.06.2005 kell 12:35 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Vanapaks
to capucinna:

Tanguudi rabarber- juurte pulbrit kasutatakse suurtes annustes (0,5-1,0 g) lahtistina, väikestes annustes (0,1-0,2 g) seedimise korrastamiseks, kinnistina.
Harilik rabarber- Hariliku rabarberi juurikat ja juuri kasutatakse analoogiliselt tanguudi rabarberiga. Droog- radix Rhapontici- on aga 3-4 korda nõrgema toimega.
Kurdlehine rabarber- Juured sarnanevad koostiselt, välimuselt ja toimelt hariliku rabarberi juurtega.

Eelnev teks pärineb raamatust: Tammeorg/Kook/Vilbaste, Eesti NSV ravimtaimed, Tln. 1975

Vat kui tubli sa oled olnud... Raamatut lugesid lausa!?!
Seda ma mõtlesingi, et harilikul rabarbril toime ikkagi väga nõrk võrreldes tanguudi rabarberiga. Ja et seda harilikku praktikas ei kasutata.

View User's Profile View All Posts By User
Vanapaks
Vastaline Krants



Postitusi: 2188
Registreeritud: 12.04.2005
Viimane külastus: 8.05.2011
Asukoht: Ubi Bene Ibi Patria
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.06.2005 kell 12:52 Reply With Quote
Jah! Mida kõike küll meeltesegaduses ja enda mälus kahtlemise hirmus ära ei tehta.
Edaspidi katsun hoiduda.

View User's Profile View All Posts By User
delilah
läbisõidul



Postitusi: 3367
Registreeritud: 26.05.2005
Viimane külastus: 12.08.2011
Asukoht: kolmas kivi päikesest
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 01.06.2005 kell 13:14 Reply With Quote
Lola, mul on väga huvitav rabarberikoogi retsept fariinisuhkru ja kohviga (järele proovitud ja heaks kiidetud). Tahad?
View User's Profile View All Posts By User
dsikibriki
masu päkapikk



Postitusi: 688
Registreeritud: 18.05.2004
Viimane külastus: 31.03.2012
Asukoht: üts ummamuudu liin
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 03.06.2005 kell 15:22 Reply With Quote
mis lola ainult , ikka retsept avalikult eetrisse





Alati ei ole mees see kes naisel silma särama paneb,
vahel teeb seda ka hea juuksur ja perfektne meik.

View User's Profile View All Posts By User
delilah
läbisõidul



Postitusi: 3367
Registreeritud: 26.05.2005
Viimane külastus: 12.08.2011
Asukoht: kolmas kivi päikesest
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 03.06.2005 kell 15:34 Reply With Quote
oodake, ma pean enne koju jõudma, siis otsin
View User's Profile View All Posts By User
arvaja
Algaja



Mees
Postitusi: 14
Registreeritud: 02.03.2005
Viimane külastus: 26.01.2006
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 04.06.2005 kell 07:45 Reply With Quote
tahan ka seda uut retsepti
View User's Profile View All Posts By User
Lumeleopard
Bännitud



Postitusi: 822
Registreeritud: 06.01.2005
Viimane külastus: 21.08.2005
Asukoht: Austraalia
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 04.06.2005 kell 11:58 Reply With Quote
yep!
Anna aga tulla kõigile
mul juba sülg voolab...

View User's Profile View All Posts By User
jenni
I Am What I Am



Postitusi: 3161
Registreeritud: 16.02.2003
Viimane külastus: 11.07.2012
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 05.06.2005 kell 11:07 Reply With Quote
Olete ikka maiad küll kõik siin
Ise söön rabarbrit naturaalsel kujul suhkruvabana ja elan siiamaani Njämm-njämm





Anna mehele vabad käed ja sa tead, kust neid leida...

View User's Profile View All Posts By User
delilah
läbisõidul



Postitusi: 3367
Registreeritud: 26.05.2005
Viimane külastus: 12.08.2011
Asukoht: kolmas kivi päikesest
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 05.06.2005 kell 22:32 Reply With Quote
tagurpidi rabarberikook:

300g rabarberit
85 g võid
1 dl fariinisuhkrut
1/2 tl kaneeli

kuumuta ahi 190 C. tükelda rabarber, vahusta pehme või, lisa fariinisuhkur ja kaneel, määri seguga vormi põhi ja servad, selle peale rabarber.

taigen:
170 g võid
2 1/2 dl fariinisuhkrut
3 muna
3 dl jahu
1/2 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
4 spl kanget kohvi

vahusta või ja fariinisuhkur kohevaks, lisa ükshaaval vahustades munad. sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja kaneel, sõelu munavahu sisse. lõpuks sega sisse kohv, tõsta taigen vormi, küpseta 45 minutit. lase veidi jahtuda ja kummuta vormist teispidi välja.

View User's Profile View All Posts By User
<<  1    2  >>


Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Seksperdid | Galerii | Tutvus | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad


Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0196240 sekundit