Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2    3  >>
Autor: Teema: ja juhilubade saamiseks....
Liz
Algaja

Registreeritud: 10.05.2006
Viimane külastus: 26.10.2010
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 26.10.2010 kell 17:31 Reply With Quote
Aga võin uhkustamiseks lisada, et mu sõiduõpetaja ütles, et mina küll lube ei saa, sest mina lihtsalt ei oska sõita. Siis läksin ARK'i ja tegin nii teooria kui sõidu esimese korraga ära. Kohe-kohe saan vahtralehtedest lahti ja minu sõidu pärast pole veel ühtegi õnnetust juhtunud!

Marla! Tagant järele on hea tänitada, aga oleksid pidanud kellelgi väga heal tuttaval/perekonnaliikmel, kellel on load piisavalt kaua olnud, paluma, et ta ARK'is selle paberi teeb, mis lubab olla sõidujuhendaja vms. Minul isa tegi ning ma vist sõitsin selle kollase märgiga ikka tuhat km maha (kui mitte rohkem). Aga hoian Sulle pöialt!

View User's Profile View All Posts By User
Marla
Friik

Naine
Registreeritud: 04.11.2002
Viimane külastus: 23.06.2013
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 07.12.2010 kell 09:27 Reply With Quote
Oh, sain eile tehtud selle eksami, lumesoppide ja veits libeda teega, kuid pidades silmas seda, et pole talvekoolitust ju saanud, läks väga hästi. Mul oli niivõrd hea meel, kui öeldi - "sooritatud", et oli tunne, nagu oleks uus elu alanud sellest. No päris palju sai selle autokooliga jamatud ka, mitu x mõtlesin, et pole vist loodud minu jaoks kogu see värk, lõpetaks ära, kogu protsess (autokool + eksamid) vist kokku ca 5 kuud, aga nyyd vöin küll öelda, et asi oli seda väärt. Ja kui oskad söita, siis saad läbi. Samas tegin eksamit mitu x ja iga kord õppisin väga palju juurde vigadest. Paar korda küll tekkis siiras küsimus, miks läbi kukkusin, ent noh...ju siis tundis eksamineerija, et ma pole sõiduks veel valmis. Praegu nt pole küll hirmu ka talvel sõitmise ees, kindlam tunne kindlasti, kui siin 1 x eksamile minnes.
iir
läks ära

Naine
Registreeritud: 28.10.2009
Viimane külastus: 18.12.2020
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 07.12.2010 kell 09:40 Reply With Quote
Palju õnne!

Mulle meeldis hirmsasti lause "Ja kui oskad söita, siis saad läbi."

Eks ta kipub nii olema tavaliselt jah

zip
kodutu

Naine
Registreeritud: 14.12.2009
Viimane külastus: 19.01.2016
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 07.12.2010 kell 12:50 Reply With Quote
eh jah, mina võtan hoogu ja no mida värki, motivatsiooni ei ole, et eksamitele minna.... ju ma siis oostan uut liiklusseadust

Kellega suhtled sellelt ka õpid.

Murakaraba
*'*'*'*'*

Naine
Registreeritud: 15.06.2010
Viimane külastus: 18.10.2014
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 07.12.2010 kell 14:01 Reply With Quote
Zip, aga kas Sul auto on, millega sõidaksid? Kui ei, siis soovitaksin motiveeringu tõstmiseks soetada see isiklik "lux tarbeese"
Mina nii tegin. Kui pole just tuli takus, on vist kõigil tulnud autokoolis mingi hetk ette, et ei taha ja ei oska ning väikest pausi pidanud. Minul oli koolis vahe sees 3 nädalat, see läks üle ja ARK-is sain ka esimese korraga läbi.
Minul oli väga tark teooriaõpetaja, õnnestus temaga ka platsi- ja pimedasõitu käia tegemas.
Paljud tema ütlemised on hästi meelde jäänud, näiteks, autoroolis ilmnevad juhi halvad iseloomuomadused kõige selgemini.
Usun seda täiesti!
Oi, nägin ka nutvaid naisi - mõnikord võeti autosse kaasa 3 õpilast korraga ja tehti pikem sõidutund. Muutus ka arusaam neist, kes kooli pooleli jätsid, toogu nad põhjenduseks mida tahes. Kõik ei sobi rooli (pole veel küpsed või lihtsalt ei saa aru) või teine asi-ei talu kriitikat enda kulul terakestki.

mada
-

Mees
Registreeritud: 03.05.2002
Viimane külastus: 21.03.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 10.02.2013 kell 21:43 Reply With Quote
Eestis olen alati eksamitelt läbi saanud. Kunagi Californias aga kukkusin sõidueksamil läbi sellega, et parempöördel vaatasin vaid peeglisse, aga mitte üle õla paremale. Õnneks sai paari päeva pärast 5 dollari eest uuesti eksami teha, mille käigus vehkisin enne igat manöövrit korralikult peaga.

PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
sissy84
Umbusklik

Naine
Registreeritud: 11.08.2003
Viimane külastus: 23.08.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.02.2013 kell 18:33 Reply With Quote
Koolieksamid tegin veatult ära. ARK-i teooriast sain samuti esimese korraga läbi aga sõidueksamil käisin korduvalt - sain läbi alles 5. korral.
2010.aastal tulid Tallinna ARK-i 6 käigulised autod, see ei andnud mulle kuidagi rahu. Koolieksamil ja sõitudel oli 4-ja käiguline Merzedes, endal oli 5 käiguline auto ja siis eksamil järsku 6 käiguga auto. Minu mõistes olis see tobe!

1. ARKI sõidueksamil sain kõige muuga hakkama aga ei osanud ämmaboksi autot parkida.
2. ARKI sõidueksamil sattusin ma autoga trammi rööbastele Tondil, mäest alla tuli tramm ja autod pidid mulle teed andma kuigi neil oli peatee. Ma siiani mäletan hirmunud eksamineerija nägu.
3. ARKI sõidueksamil oli minu jaoks tee liialt kitsas ja ma ei saanud tagasipöördega hakkama.
4. ARKI sõidueksamil ma ületasin kiirust, kahel korral ja täpselt samas kohas. 30-ne ala oli ja kiirusepiirang oli isegi asfaltile maalitud, mina aga olin närvis ja kimasin 50-ga.
5. ARKI sõidueksamil küsiti mu käest autosse istudes, et kas esimest korda eksamil või korduval eksamil. Ma hakksin naerma ja ütlesin kohe, et olen viiendat korda eksamil ja kui seekord jalakäija alla ajan, siis see oleks midagi uut. Sel korral pidin tegema ämmaboksi vasakule poole teeserva. See oli imelihtne.

Ma teadsin, et ma ei anna alla ja teen load Tallinnas, oleksin ju võinud Sakus teha AGA ma teadsin, et siis ma oleksin ju põruja. Nüüd on vahtralehedki minevik ja naljakas on meenutada olnut. Viiendal eksamil olin ma juba üsna rase ka. Roolis olles mõtlesin pidevalt, et mis siis kui sünnitama hakkan.

Ära võta südamesse! Võta suhu ja sülita välja.
Elu on nagu lehm, pidevalt saab pulli!

sales
filosoofiline lilleke kiivril

Mees
Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 29.08.2014
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 11.02.2013 kell 23:37 Reply With Quote
Suur jumal kui keeruline! Mulle surus load vägisi ktte ALMAVÜ

Minu au on minu truudus!